Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Nekustamais īpašums/Jautājums juristiem par dāvināta īpašuma izīrēšanu
 
Ziemeļnieks
Ziemeļnieks
Pievienots: 22.11.2007
Ziņojumi: 571
Jautājums juristiem par dāvināta īpašuma izīrēšanu
10.12.2015 13:08

Sveiki, kungi! Zināms, ka šeit apgrozās juridiski gudri cilvēki, tad nu vēlējos uzzināt vienu juridisku niansi. Man audzināšanā ir puisis (skolnieks) no sievas pirmās laulības. Nesen viņam tēvs uzdāvināja/pārrakstīja nelielu dzīvokli (apmaiņā pret alimentu neprasīšanu un daļēji arī tāpēc, ka tika privatizēts arī par sievas līdzekļiem). Dāvinājums tika reģistrēts caur bāriņtiesu. Tā kā jaunais īpašnieks ir nepilngadīgs, esmu reģistrēts kā viņa aizbildnis. Ir doma to dzīvokli oficiāli izīrēt. Taču bāriņtiesā saka, ka tādā gadījumā viņiem vajagot dāvinātāja rakstisku atļauju. Vai tiešām tā varētu būt, ja īpašums vairs nav iepriekšējā īpašumā un nekādu ierakstu dāvinājuma līgums par to nav? Varbūt tas tikai tāds “skaists žests”? It kā jau tādu papīru varētu sarunāt, bet cilvēks ne vienmēr ir Latvijā un ne vienmēr pilsētā, kur esmu es. Paldies jau iepriekš!


Waza
Waza
Pievienots: 15.04.2011
Ziņojumi: 1023
Re: Jautājums juristiem par dāvināta īpašuma izīrēšanu
11.12.2015 22:33

Man savukārt būtu jautājums, vai dāvināta īpašuma dāvinātājs var reāli atgūt savu dāvināto īpašumu, argumentējot, ka domādams par miršanu, kļūdījies pārrakstot to tupajam mazdēlam, kurš novedis visu līdz maksātnespējai..

Pēc manas loģikas, dāvinājs bijis pie skaidra saprāta, īpašums likumīgi pieder jaunajam īpašniekam, bet tomēr varbūt kāds var pakomentēt.

 
Forumu saraksts/Nekustamais īpašums/Jautājums juristiem par dāvināta īpašuma izīrēšanu
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV