Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Nekustamais īpašums/Nu cik tālu vēl iesim????
Lapas:previous123...222324next
janiso
Pievienots: 06.03.2009
Ziņojumi: 284
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 10:13
Hermani,
Ir tā, kā termoss saka - banku biznesā pastāv milzīga atšķirība starp ģimenes biznesu un lielu korporāciju ar mistiskiem akcionāru tūkstošiem. Un tā atšķirība ir tāda, ka lielākā daļa akcionāru (atšķirībā no ģimenēm) grib pelnīt tagad un uzreiz. Un tāds arī ir uzdevums vadībai un arī darbiniekiem, ja tu to neizpildi - agri vai vēlu esi out.
Un te pat nav runa par Latviju, tāda ir SISTĒMA visā pasaulē. Un, protams, ka visiem ir pietiekami nopietnas ilgtermiņa stratēģijas, taču cilvēks paliek cilvēks - jādzīvo ir šodien un neviens neprezentēs akcionāriem stratēģiju ar totālu krahu nākotnē nemaz nerunājot par to, ka krīzi noprognozēt nemaz nav tik vienkārši).
Vienīgais veids kā pret to cīnīties, ir uztaisīt likumdošanu tā, lai neciestu iedzīvotāji un valsts, respektīvi bankas jāsadala divās daļās - riska un bezriska bankās (par ko jau tika nesen diskutēts citā atzarā). Un te arī parādīsies niša ģimenes 'riska' bankai, kas par visiem saviem darījumiem atbildēs ar visu savu mantu un godu - gluži kā tas bija senās dienās.
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 12:27
Nu labi, no citas puses paraudzīsimies.

To, ka esam totāli parādos 6+9nulles (Valsts) un 14+9nulles (privātais sektoras) ir parādā ir sanācis netīšām? ''VOT BĻIN ''mums vienkārši nepaveicās. Tie tur Bankās deva kredītus nedomājot, mēs ņēmām uz nebēdu. Vulgarizējot, divas puses, vieni nedomājot dod, otri bezjāgā ņem bez kāda aprēķina ilgāk par gadu. (kazino pat tā nenotiek). Ja būtu paveicies, stāvus bagāti būtu? NĒ !!!!! Nebūtu, neredzu pat hipotētiski iespēju, kā tas varētu notikt pie situācijas kāda ir. Bet kredītus (hipotekāros) nedod līdz nākamai atskaitei, bet gan tiek veidota kautkāda, vismaz provizoriska naudas plūsma. Tātad tas bija plānveidīgi un apzināti. Un arī apzināti bija doma, ja kas noies greizi, mēs tos baurus gan pie vietas dabūsim. Un tas arī pašlaik notiek

Lai gan, Jūs man apskaidrojāt, ka Bankās augstākās izpildinstitūcijās strādā tikai šim brīdim, tad es uzreiz provizoriski nostājos bankas vadības lomā un iedomājos, ko darītu, un kā rīkotos es. Doma uz fikso: Man pakļautībā strādā gudrāki cilvēki (finansisti, juristi) nekā kredītņēmēji, līdz ar to, gan jau piečakarēsim. Valdība ar visādu veidojumu starpniecību pieņem, un pieņems man labvēlīgu lēmumu 'tuvāko 4 gadu laikā. Nedaudz jāsaspringst un jāpadomā, kā un kam, lai arī pēc šiem 4 gadiem uz nākamajiem 4 būtu viss pa vecam.

Vāi tā nav ilgtermiņa plānošana? Un kā Jūs domājat, ar kādiem epitetiem Zviedru Banku aukstākstāvošie ierēdņi apzīmē mūsu - vidusmēra kredītņēmēju.

Iedomājieties sevi kā Jeņķu vēstures pētnieku pēc gadiem 300. Kā Jūs apzīmētu to, kas pašlaik notiek Latvijā. Diez vai Jūs teiktu, ka Bankas strādāja tikai ar plāniem, kuri nebija ilgākam periodam nekā gads. Ka tā netīšām sanāca, tie kas deva, gribēja mums tikai labu, un mums palīdzīgu roku sniedza.
sds
Pievienots: 23.01.2007
Ziņojumi: 913
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 12:33
Vai tiešām lielo banku kontrolpakešu turētāji tā vienkārši tirgo savas akcijas pa labi un pa kreisi?

Pie kreditēšanas , ja ņem vērā diskontēšanu ( faktiski emisiju), peļņai jāsastāda 70-80% no bankas gada apgrozījuma ( un tikai nevajag ļa-ļa, ka uz CB tiek skaitīta nauda dzēšanai- visdrīzāk šie saņem kārtējos 'vērtspapīrus" ).Akcionāriem tiek izmaksāts nesalīdzināmi mazāk.Tātad peļņa tiek airēta kādā no kontrolpaketes turētājiem vajadzīgā virzienā.No tā izriet, ka ilgtermiņa stratēģijas pirmais punkts ir apjāt mazos akcionārus un otrais punkts ir pietiekami ilgi noturēties pie naudas plūsmas regulēšanas.Mazais akcionārs tak neskries pie nasinspešela , lisā zagļa vai rukša, lai šos iepirktu.Loģiski, ka to dara lielais akciju turētājs, tobiš īpašnieks.No tā izriet, ka džekiem tomēr ir ilgtermiņa stratēģija un plāni, bet par tiem diez vai zina varāk par pārdesmit cilvēkiem.
Namejs
Namejs
Pievienots: 14.02.2010
Ziņojumi: 48
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 12:42
Uz banku ilgtermiņa plāniem norāda kaut vai šis:

http://www.financenet.lv/zinas/361853-konkurss_par_5000_dzivoklu_buvniecibu_beidzies_bez_rezultata

(..)

Vienīgais punkts, kurā "Merks" neatbilda konkursa noteikumiem, bija finansējuma piesaiste, sacīja Gaters. "Te jāvērš skats komercbanku virzienā - tas nozīmē, ka Latvijas bankas vēl nav gatavas kreditēt šāda apjoma projektus," piebilda Gaters.

(..)

Tā kā 5000 jaunos dzīvokļus bija plānots būvēt uz septiņiem atsevišķiem zemesgabaliem, tad, visticamāk, ka lielais 5000 dzīvokļu pasūtījums tiks sadalīts mazākos apjomos un tiks izsludināti trīs-četri atsevišķi konkursi konkrētiem zemesgabaliem un ar mazāku dzīvokļu skaitu, skaidroja Gaters.

"Cerams, ka bankas būs gatavas kreditēt mazāka apjoma projektus," piebilda Gaters.

----------------------------------

Vai bankām patreizējā situācijā būtu izdevīgs krass dzīvokļu piedāvājuma palielinājums? interesanti  Es domāju, ka viennozīmīgi NĒ smile
martin
martin
Pievienots: 18.08.2004
Ziņojumi: 4638
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 13:12
to Namejs
īstajs iemesls varētu būt, tad viss lielais navars tiktu vienai firmai, nedalīties nav smuki. Rīkos jaunus vairāku kursus un visi būs apmieriināti. par šo iemeslu esmu drošs par 95%.
martin
martin
Pievienots: 18.08.2004
Ziņojumi: 4638
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 13:21
Bet, es atbalstu viedokli , ka bankām ir plāni, varbūt ne visām wink . Jo, pirms kāda laika paziņa lidoja uz Skandināvijas pusi un tā nu sanāca, ka blakus sēdēja lielam banku vadonim. Atbraucis man viņš teica :"nezinu vai drīkstēju dzirdēt to ko dzirdēju" - tālāk apstāstītais jau maksā naudu. Man gan visu laiku 9nu jau divus gadus) prātā šaudas doma, vai kautkas netika pateiks lai to kāds sadzirdētu, jo, noteikti zinu,  par tādām lietām neviens skaļi tā vienkārši nerunā. Tā ka veči dodd
janiso
Pievienots: 06.03.2009
Ziņojumi: 284
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 13:22
Hermani
Problēma ir tajā, ka abas puses - gan bankas, gan kredītņēmēji - domāja vienādi : ka nekādas krīzes nebūs un, ja arī būs, tad cenas nokorektēsies par 15-20%, ikp nokritīs par 5% un viss. Daži nobankrotēs, bet lielās līnijās nekādu problēmu nebūs. Nedomāju, ka kāds arī plānoja 'piečakarēt' kredītņēmējus, drīzāk tas bija variants, kad tic tam, kam gribas ticēt.
Kāpēc visi tā domāja, es nezinu. Bet domāja, tas ir fakts. Turklāt tie nebija tikai celtnieki vai taksisti, gana daudz gudriem cilvēkiem ar labām zināšanām finansēs bija līdzīgi uzskati, pats par to pārliecinājos. Pieļauju, ka pie vainas ir cilvēkam raksturīgā lineārā domāšana (ko praktizē arī 99% analītiķu) - ja šogad ir silta vasara, tad tāda tā būs arī nākamgad. Droši vien arī bara instinkts nospēlēja savu lomu.
trakais
Pievienots: 24.12.2010
Ziņojumi: 332
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 13:54
Pilnīgi precīzi. Visas svārstības, jeb dinamika ekonomikā balstās uz saskaņotu darbību, jeb bara domāšanu - gan analītiķiem, patērētājiem, banku darbiniekiem, uzņemejiem u.t.t. Par to liecina savāktās aptaujas šajos jautājumos. Sistēma savādāk nevar funkcionēt. Tas raksturīgs ne tikai ekonomikā bet jebkurā pietiekoši sarežģītā fizikālā sistēmā. Ja ekonomists zinātu kas ir nelineārā dinamika, tad viņš ar citām acīm paskatītos uz šito visu. Arī es pats nodarbojos ar nelineāro dinamiku un pētu fizikālās kā arī sociālās sistēmas. Bet kā janiso teica pārsvarā visi domā lineāri.   Tāpēc jau šeit nav loģika, ka tā nedrīkst darīt. Bet kā jau vairrākkārt uzsvēru mums ir INDIVIDUĀLA iespēja tā nedarīt un domāt pretējās kategorijās. Un nedomāju, ka tad mēs individuāli būsim trubā kā pārējie.
swordfish
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 6390
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 14:08
Hermani: Tas ka Tu konkrēti plānoji ilgtermiņam, un sasniedzi savu, tas ir lieliski, bet tad Tu pieņem ka tā dara visi, jo tu taču tā darīji! Un tad rodas jautājums, kāds bija Lehmana brāļu plāns, un uz ko cer pašlaik Medoffs? Kaut vai pašmāju ietvaros, kāds tad ir piemēram bija Plaudes vai Ķirsona slēptais ilgtermiņa plāns, kura ietvaros tika papozēts ar "iešu deputātos, ehh, neiešu", bet pašlaik tiek mēģināts panākt personīgo bankrotu? Jeb dažiem tomēr ilgtermiņš beidzas ar gada atskaiti un prēmiju?
swordfish
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 6390
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 14:10
Martin: es arī atbalstu viedokli, ka visām lielākajām bankām ir plāni. Protams, ne izpildītāju līmenī, pat ne mazākumakcionāru, un varbūt pat ne visu lielo, bet tiešām, kā Hermanis saka - izveidotājģimeņu ietvaros ir. Un kaimiņu bankai ir plāni. To pirmo konkurentu aprīt. Un valdībām ir plāni. To pirmo izglābt, otro nacionalizēt. Kam savukārt nepiekrīt cita valdība, kura ar trešo ir uz nažiem. Rezultātā plāni visiem ir - tikai rezultāts tāds pats, kāds būtu, ja plāns neeksistētu.
martin
martin
Pievienots: 18.08.2004
Ziņojumi: 4638
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 14:25
Un šī swordfish doma, tad vaŗtu arī būt noslēgums šai diskusijai.

p.s. uz laiku laugh
termoss
Pievienots: 26.08.2004
Ziņojumi: 1706
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 14:39
ziemssvētku brivdienās pāršķirstīju vecos Klubus un atradu 2006. gada interviju ar Ķirsonu, viņs runāja par nākotnes plāniem un cita starpā par māju būves projektu un dizaina fabriku teica "bet ja nu neaiziet"...
Tedis
Tedis
Pievienots: 12.07.2008
Ziņojumi: 1483
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 15:03
Ja visi ir tik gudri un ar ilgtermiņa plāniem, kā varēja izveidoties dotcom burbulis un kāpēc briest ķiniešu akciju burbulis?
Sākumā ir kāda laba ideja, piemēram, "ieguldot interneta tehnoloģijās paaugstinās ražošanas efektivitāte" vai "jaunattīstības valstīm ir spēcīgs izaugsmes poenciāls". Pirmajā fāzē investoru ir maz un ivestīciju objekti tiek rūpīgi atlasīti. Tas dod labus augļus un visi pamana, ka labā ideja patiesībā ir iespēja ātri kļūt bagātam. Un tad ideja tiek novesta līdz absurdam. Otrajā fāzē milzīgos tempos pieaug investīciju apjomi un tiek piedāvāti jebkādi investīciju objekti, us kuriem ir birka "interneta fonds" vai "ķīniešu akcija". Un tālāk neglābjami tuvojas trešā fāze, kad kaut kas noiet greizi - piemēram, izrādās, ka pets.com biznesa plāns ir bleķis, jo piegādes izmaksas tirgojot suņu barību internetā ir augstākas nekā vietējai pārtikas bodei.
Cik daudz Nobela prēmijas laureātu šobrīd stāsta par ķīniešu akciju burbuli? Neviens.
Visi runā par neglābjamo eiro bojāeju, ASV parādzīmju burbuli un krīzes otro vilni.
Tai pat laikā lielie investīciju baņķieri plāno turpmākos 12-24 mēnešus sēdēt korporāciju un pašvaldību obligācijās. Kādi te vēl ilgtermiņa plāni?
martin
martin
Pievienots: 18.08.2004
Ziņojumi: 4638
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 15:11

DK 'Daugava' sauc 'Swedbank' rīcību par 'finanšu terorismu'

Daudznozaru kompānija "Daugava" pauž sašutumu par "Swedbank" "neizprotamu apsvērumu vadītu lēmumu" pieprasīt atmaksāt visus bankai neatmaksātos aizdevuma līdzekļus, neraugoties uz uzņēmuma regulāri pildītajām līgumā paredzētajām saistībām. Kompānija bankas rīcību dēvē par "finanšu terorismu", teikts "Daugavas" paziņojumā.
/* (c)AdOcean 2003-2010, delfi_lv.delfi2011.delfi2011LV.IekslapasLV.03SAITERAKSTOS420x60LV */

"Jau ilgāku laiku Latvijā norisinās "Swedbank" finanšu terorisms pret Latvijas ražošanas uzņēmumiem. DK "Daugava" nav vienīgais upuris šīs bankas vērtīgo biznesu sarakstā, jau vairāki uzņēmumi ir novesti līdz maksātnespējai vai ar varu pārņemti. Iespējams, reiderisms ir ierasta prakse Zviedrijas biznesā – noteiktu personu grupu interesēs, taču Latvijā tas ir likuma pārkāpums, par ko pienāktos bankas licences anulēšana. Aicinu Latvijas atbildīgās institūcijas pievērst uzmanību šai bankas patvaļai un pieņemt atbilstošu mērus. Vienlaikus mēs vēlamies aicināt drošības iestādes sekot šai situācijai, lai uzņēmuma pārņemšanā ar varu neciestu darbinieki," pauž DK "Daugava" vadītājs Aigars Vaivars.

Uzņēmumam nav saprotama prasība atmaksāt 1,17 miljonu latu aizdevumu, jo "Daugava" regulāri atmaksā to kredīta līgumā paredzētajā kārtībā. Uzņēmuma saistības pret banku ir aptuveni 1,5 miljoni latu.

Jau ziņots, ka banka pieņēmusi lēmumu pieprasīt DK "Daugava" atmaksāt visus bankai neatmaksātos aizdevuma līdzekļus, pamatojot šo lēmumu ar "ilgstošiem un rupjiem pārkāpumiem no parādnieka puses". "Swedbank" jau ir saņēmusi Zemgales apgabaltiesas lēmumu par prasības nodrošināšanu, ar kuru nolemts uzlikt virkni apgrūtinājumu uz "DK Daugava" un SIA "Piena un maizes nams Daugava" aktīviem, kā arī apķīlāt saistīto personu naudas līdzekļus un mantu.
VanK
VanK
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 1394
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 15:33
Ja var ticēt bankas komentāram no TvNeta, tad es arī viņu vietā satrauktos. Cik var noprast no situācijas, tad tā ir līdzīga AirBaltic, kad 'vērtīgās' lietas par apšaubāmu cenu tiek saliktas jaunā uzņēmumā. Tobiš līdz šim maksājām visu kā pienākas, bet kad viss ir 'sakārtots' tad slēdzam to bodi, kas parādā bankai ciet.

Mūsu sensāciju kārie žurnālisti pārspīlē gan un diezgan regulāri, tāpēc uz šiem rakstiem par sliktajām bankām vs. labajiem uzņēmumiem (un slikto Rīgas Satiksmi vs. labajiem pasažieriem vai sliktajiem namīpašniekiem vs. labajiem īrniekiem) skatos ļoti rezervēti. nemned
trakais
Pievienots: 24.12.2010
Ziņojumi: 332
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 16:05
Šoreiz piekritīšu tedim un janiso. Protams kautkādi stratēģiskie plāni ir. Protams briest ķīnas nekustamo īpašumu burbulis un tur nekādi plāni nepalīdzēs - tas pārsprāgs ar vai bez plāniem. Bet sprādzienu var mīsktināt un tas ir galvenais valdību uzdevums. Un tad patiesi jāizstrādā stratēģija kā to izdarīt. Sistēmā nevar ar plāniem novērst svārstības(burbuļu un recesiju veidošanos ) - tas vienkārši nav iespējams.
trakais
Pievienots: 24.12.2010
Ziņojumi: 332
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 16:14
Tomēr tedi - par ķīniešu burbuli stāsta ļoti daudzi.
Tedis
Tedis
Pievienots: 12.07.2008
Ziņojumi: 1483
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 17:03
trakais,
stāsta par Ķīnas nekustamo burbuli, bet tas nebūs sprādziena epicentrs. NĪ cenas nokritīs, bet banku sistēma nav apdraudēta, jo nav hipokredītu buma.
Īstais ķīniešu burbulis ir akcijas. China Shanghai Composite Index (000001.SS) 2010.gadā uzrādija -14% performanci, analītiķi to sauc par "veselīgu korekciju". Jums tas neko neatgādina?
indijs
indijs
Pievienots: 11.06.2009
Ziņojumi: 521
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 17:17
Daugava un to,kas viņu vada 15 gadu laikā neesmu dzirdējis par viņu ne mazāko kāsi.No tā izriet uzņēmums un vadītājs ar nevainojamu reputāciju.Pašu ziņu neesmu lasījis,bet ja tā,tad tiek apzināti gremdēti normāli uzņēmumi.
trakais
Pievienots: 24.12.2010
Ziņojumi: 332
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 17:31
Jā es piekrītu, ka banku krīzes tur nebūs. Tomēr Ķīnā pēdējos gados ļoti daudz iegrūda investīciju NI un infrastruktūrā, jo eksports uz EU un ASV samazinājās. Līdzarto pastāv risks, ka tas kas ir sacelts nebūs nevienam vajadzīgs, kas ir burbuļa pazīme. Līdz ar ekonomisko aktivizēšanos un investīciju pieplūduma tika attīstītas arī citas nozares. Bet līdzko pieprasījuma trūkuma dēļ apsīks investīcijas NI un infrastruktūrā tā apsīks viss un Ķīnas akciju tirgus sabruks un tas ka tas ir neapšaubāmi uzpūsts kā tu saki tikai kritienu paātrinās. Globālā ekonomika līdzarto sāks atdzist, jo daudzi eksportē tagad uz Ķīnu un emerging valstīm (īpaši commodity valstis kā CA un AU vai Krievija). Vispār globāli NI tirgus noriet. Manuprāt tas būs tieši nākošais krīzes vilnis pēc pāris gadiem un ietekmēs graujoši commodity cenas pasaulē. 
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 19:27
> Līdzarto pastāv risks, ka tas kas ir sacelts nebūs nevienam vajadzīgs, kas ir burbuļa pazīme.

Trakais, Tu esi bijis Kjinaa?
trakais
Pievienots: 24.12.2010
Ziņojumi: 332
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 19:41
Pazīstu vienu ķīnieti. 
trakais
Pievienots: 24.12.2010
Ziņojumi: 332
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 19:42
Bet pats nebiju.
trakais
Pievienots: 24.12.2010
Ziņojumi: 332
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 19:49
Bet protams pievienojos tam viedoklim ka Ķīna spēlēs aizvien lielāku lomu un tur ir daudz investīciju iespēju vismaz nākošo 10 gadu posmā.
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Re: Nu cik tālu vēl iesim????
14.01.2011 19:49
taapeec atlaushos iebilst, ka tur varees veel drausmiigi ilgi buuveet un nebuus taa ka " Līdzarto pastāv risks, ka tas kas ir sacelts nebūs nevienam vajadzīgs, kas ir burbuļa pazīme."
Taa nu sanaacis, ka dziivoju pavisam tuvu - un speeju runaat ar shiis valsts iedziivotaajiem vinju pashu valodaa. Bet iespeejams, ka esmu neobjektiivs. Valdiiba to vien dara, kaa griezh kraanus tam "burbulim" uz NI, tik nesanaak nekas. Bet tas ko saka Tedis, par akciju burbuli, gan ir tiesa, un taa buus liela probleema. Par NI gan nevajg uztraukties. Vari man ticeet uz vaarda. 我知道我說什麼 - noziimee es zinu ko saku
Lapas:previous123...222324next
Forumu saraksts/Nekustamais īpašums/Nu cik tālu vēl iesim????
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV