Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Nekustamais īpašums/Nekustamais īpašums - Izsoles
 
gawrx
Pievienots: 30.11.2010
Ziņojumi: 219
Nekustamais īpašums - Izsoles
17.02.2011 10:33
Jaunais zars - bez ziediem
gawrx
Pievienots: 30.11.2010
Ziņojumi: 219
Re: Nekustamais īpašums - Izsoles
17.02.2011 10:59
to Millers

Pilnīgi piekrītu Tavam minētajam. Tie, kas aiziet uz izsoli - tie paši spekulanti vien ir.

Vēl atceros, ka vienā izsolē es biju gatavs visiem dot ( tur bija kādi 4-5 cilvēki - sākumā). Minūti pirms sākuma ieskrēja vēl 1 sieviete, kura liedzās, ka ir atnākusi tieši uz šo objekta pirkšanu. Galu, galā beigās uzzināju, ka tā ir T.I. radiniece ( vismaz nekaunīgi ielūrēju ar tinti aizķecerētā lapelē). A izsoles gaitā šī sauca nevis savu uzvārdu, bet " ES ". Kur ir taisnība. Tad jau es mierīgi varēju pārsūdzēt, kā spēkā neesošu izsoli. A ko tur - ne pirmā ne pēdējā.

Man ir mazi sirdsapziņas pārmetumi par to ka īpašumi bija ieķīlāti, pie tam, 1 saimniekam, kurš tos pa radniecībai bija ieguvis. Viņam bij vienalga, kas ar tiem notiks. Man vēl paveicās ar izsoļu akta apstiprināšanu, nekādu problēmu, tomēr gadās ka aizvelk arī 3 un 6 mēneši. Par to cīnās kredītņēmējs, kurš realitātē reti kad uzvar.

Bet par kredītņēmējiem, njā... žēl...    Ir daži pazīstamie kas raud vēl joprojām un visdrīzāk raudās vēl ilgi. Ar nožēlu saku, mūsu valstī tādi ir ar vismaz 4 cipariem rakstīti.

 
gawrx
Pievienots: 30.11.2010
Ziņojumi: 219
Re: Nekustamais īpašums - Izsoles
17.02.2011 11:10
Jā, par elektrību bij traki. Nācās samaksāt vecā saimnieka parādu. Un neko es nevarēju izdarīt. Vismaz vadi nebija izrauti, vai izdedzināti.
sds
Pievienots: 23.01.2007
Ziņojumi: 909
Re: Nekustamais īpašums - Izsoles
17.02.2011 11:35
Man viens paziņa 2009. gadā nopirka, laikam, 2 dzīvokļus.Iesākumā aizgāja ar iemītniekiem visu sarunāja, novienojās.Pēc tam otrajā izsolē paņēma.Nekādu problēmu.
Millers
Pievienots: 07.11.2010
Ziņojumi: 106
Re: Nekustamais īpašums - Izsoles
17.02.2011 12:26
Cik man zināms, tad pēc izsoles beigām jaunā īpašnieka valdījumā nekustamais reti kad nonāk ātrāk par 6 mēnešiem. Ja  tur vel kāds dzīvo var rasties sarežģījumi, un aizņemt vel vairāk laika, bet pat, ja teiksim iegādātām  māja ir tukša – tur, iespējams,  iekšā esošā kustamā manta (tv, ledusskapis, dīvāns, tapešu rullis un pat karotes) vēljoprojām ir kredītņēmēja īpašums. No juridiskā viedokļa vienīgais pareizais solis – pasaukt tiesu izpildītāju kopā ar policiju, kas maksās ap 600Ls, ja pareizi atceros, un ir brīva izvēle,  kas patiesībā pat netiek piedāvāts kā pakalpojums – ar viņiem kopā ierasties īpašumā un sastādīt aktu – mantas piefiksēt un tad tās paliek turpat kur bijušas – kādā konkrētā termiņā par šo faktu tiek paziņots laimīgajam īpašniekam – ja viņš ir Īrijā, tad jaunajam īpašniekam ar tām mantām kādu brīdi būs jāsadzīvo, pēcāk tās ir iespējams nodot tiesu izpildītāja glabāšanā. Bet tas viss aizņem laiku un naudu. Ignorējot šo procedūru teorētiski var iedzīvoties tiesvedībā, un netikt savā īpašumā vel ilgi. Vieglāk ir ar zemi, īpaši ja komunikāciju nemaz nav.

A par tiem radiniekiem – bieži vien tā ir tikai laika vilkšana.  Piemēram tu esi parādnieks, tavu īpašumu jau izsola – par sākuma cenu 15k, iedod sev pazīstamam cilvēkam 1500 un lai šis izsolē visus pārsola, uzvar un vēlāk nevis atsakās no pirkuma, bet vnk izvairās – vienīgā sankcija ir zaudēta izsoles dalības maksa, toties iegūts laiks – ap kādiem 5-8 mēnešiem varētu sanākt. To daudzi arī izmanto – ne jau visiem, kuru īpašumus tur izsola tiešām nav līdzekļu.
gawrx
Pievienots: 30.11.2010
Ziņojumi: 219
Re: Nekustamais īpašums - Izsoles
17.02.2011 12:39
Nu i pareizi izdarīja, labāk iepazīt šo vērtspapīru, pagaidīt, lai nokrīt un tad mēģīnāt.

Bija arī daži gadījumi, ka itkā NĪ  "nasing spešel", bet aizgāja pa vēl dārgāk nekā Tirgū.

1- bija iesūtīts saimnieka cilvēks, kurš zaudē 10 % no novērtējuma ( protams, ka zaudē pats saimnieks, lai iegūtu vēl kādu mēnesi varbūt divus)

2- atnāca cita banka un paņēma.
gawrx
Pievienots: 30.11.2010
Ziņojumi: 219
Re: Nekustamais īpašums - Izsoles
17.02.2011 13:04
Par tiem radiniekiem - biju domājis, ka Tiesu izpildītāja iesūtīts cilvēks. Cik zinu, itkā jāsauc savs uzvārds nevis " ES " vai tupa rokas pacelšana. Un speciāli pavērojot ilgāku laika posmu, tas Nī vairs lzti neparādījās. Tad saprotu, ka Tiesu izpildītājs bijis ieinteresēts.
Millers
Pievienots: 07.11.2010
Ziņojumi: 106
Re: Nekustamais īpašums - Izsoles
17.02.2011 13:24
Neesmu ne reizi saskāries ar ieinteresētiem tiesu izpildītājiem - nav bijis pamata uzskatīt, ka viņi no šīm izsolēm k-ko iegūst, vai pat ir kādi savējie cilvēki iesaistīti. Bet varbūt neesmu bijis pietiekami acīgs - ja tā padomā, tad atceros gan gadījumu, kad pirms izoles neredzēts cilvēks ienāca telpā pēc visiem, tad kad jau bija uzsākusies izsole - un tieši viņš mani pārsolija, līdzi šim vel k-kāds dzeks bija, kas nemaz nepiedalijās un nebija sarakstā.. 
gawrx
Pievienots: 30.11.2010
Ziņojumi: 219
Re: Nekustamais īpašums - Izsoles
17.02.2011 18:03
Interesanti, kas maksā par īpašuma novērtēšanu?  Cik saprotu, tad to taisa SIA.
Waza
Waza
Pievienots: 15.04.2011
Ziņojumi: 1023
Re: Nekustamais īpašums - Izsoles
27.02.2016 12:53

Nu jau aptuveni gadu zvērinātu tiesu izpildītāju izsoles notiek elektroniski. Ir šādi tādi secinājumi:

  1. Izsoļu gala cenas pieprasītiem objektiem ir pamatīgi uzkāpušas debesīs, sevišķi tas jūtams Rīgas un rajona guļamrajonu dzīvokļu segmentā, par kuriem interese vienmēr ir bijusi vislielākā. Dažiem no izsolēs realizētajiem dzīvokļiem cenas pat sasniedz un pārsniedz SS cenas.
  2. Vairs nav iespējama vienošanās izsoļu dalībnieku starpā un kukuļošana, tas arī izskaidro cenu.
  3. Bankas joprojām piedalās un pamatīgi uzpumpē īpašumu cenas tiem pašiem vispieprasītākajiem īpašumiem, attiecīgi nav pat īsti jēgas ziedot dalības maksu 15eur, kura neatgriezeniski pazūd jebkurā gadījumā, arī ja neesat objekta gala cenas nosolītājs
  4. Ir bankas, kuru divi meitas uzņēmumi cenu uzpumpē savstarpējā cīņā un solītāji no malas var pat necerēt nopirkt kko ar atlaidi -20 -30 vai vairāk procenti no SS cenas.
  5. Piemērs - tikko noslēdzās kāda izsole pierīgā. LT projekts. Banka ABLV cenu uzpumpēja līdz 750eur par kvadrātu par bomžatņiku bez remonta, ar pelējumu uc problēmām. Šajā pašā mājā nesen iegādājos tāda paša līmeņa dzīvokli par aptuveni 400eur kvadrātā caur SS.LV. Jautājums - vai ir jēga piedalīties tādā sviestā un iztērēt naudu gandrīz dubultā apmērā?
  6. Ir, protams, izsolēs arī īpašumi, par kuriem bankai, vērtētājiem ir maza izpratne, jo viņi īsti neizseko konkrētā rajona attīstības perspektīvām un vadās pēc novecojušiem datiem, tāpēc iesaku visiem pirkt īpašumus tikai sev zināmās vietās, kur esat soli priekšā pārējiem un esat informēti par notiekošajiem procesiem.
  7. Labākas un salīdzinoši zemākas izsoļu gala cenas parasti ir privātmājām, kuras visi nevar atļauties nopirkt uzreiz, te dalībnieku skaits parasti nav mērāms desmitos un ir pavisam reāli nopirkt labu māju Garkalnē, Mārupē, Jūrmalā, Babītē, Baltezerā utt, par cenu, kas ievērojami atšķiras no SS. 
  8. Kā jau minēju, ir labi jāorientējas attiecīgajā rajonā un tad arī ir vienkāršāk paskatīt objektu jau pirms izsoles, kas arī ir ļoti svarīgs posms. Pieņemu, ka daudzi riskē un uz dullo pērk kaķi maisā un rezultātā saņem izvandītu, izdemolētu objektu, bet piemaksājot procentus 10, būtu varējuši iegādāties ko daudz kvalitatīvāku kaut vai caur to pašu SS.
  9. Jūtams, ka krīze ir garām jau sen, cilvēkiem un bankām nauda ir. Ja gadus 5 atpakaļ kabatā bija summa x bet dzīvokli pieejami 20x, bija grūti izvēlēties, kuru pirkt, jo katru dienu varēja gadīties kas lētāks, tad tagad ir ja ne pilnīgi otrādi, tad aptuveni tā ka brīvā nauda ir 5x bet dzīvokļi diemžēl tikai x.
  10. Šobrīd izsolēs piedalos ļoti reti un lielākā daļa ir ieguldīta jau esošos īpašumos, bet otra daļa vērtspapīros, jūtams, ka tuvākajā laikā arī nekas nemainīsies.

Compounding Interest
Pievienots: 30.10.2016
Ziņojumi: 28
Re: Nekustamais īpašums - Izsoles
31.10.2016 00:41

Kā ir ar maksātnespējas administratoru izsolēm? Tās joprojām strādā pēc vecās sistēmas?

ir dzirdēts, ka šie savējiem iebīda tās izsoles. Sarunā kaut kādā mazā pagastā izsludināt nezināmā avīzītē izsoli un tad dodas turp un paši vienīgie arī sasola pa lēto.

Waza
Waza
Pievienots: 15.04.2011
Ziņojumi: 1023
Re: Nekustamais īpašums - Izsoles
31.10.2016 08:35

Arī maksātnespējas izsoles jau pasen notiek elektroniski. Cita lieta, ko esmu ievērojis, ir daudz tādu gadījumu, kad netiek pievienoti izsolei vērtējumi, vai arī vērtējums ir mākslīgi izkropļots utt, lai gribētāju skaitu maksimāli samazinātu.

Un kāpēc samazināt gribētāju skaitu? Jo izsolēs ar zemu likviditāti vēl joprojām šad un tad ir iespējams saņemt otkatu, atdodot objektu pa lēto tām pašām, tevis pieminētajām pietuvinātajām personām.

 
Forumu saraksts/Nekustamais īpašums/Nekustamais īpašums - Izsoles
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV