Walstreet.lv
Joe Ross: Durstīgie bāri (5)
23.01.2005

Viens no pašiem jebkura grafika stiprākajiem signāliem, neatkarīgi no tā laika diapazona, ir tā saucamais „durstīgais bārs”. Kaut arī „durstīgie bāri” var parādīties jebkurā virzienā, tomēr vislielākā uzticība ir tiem, kuri ir vērsti uz augšu. Šis ir ļoti vērtīgs modelis un Jūs nenožēlosiet iztērēto laiku, ja to kārtīgi izpētīsiet. Jums būs arī jāiemācās kā vadīt tos darījumus, kuri ietilpst šajos „durstīgajos bāros”.

Divos vārdos runājot to stratēģijas būtība ir šāda. Mēs pērkam „durstīgā bāra”, kurš ir vērsts uz augšu, maksimuma caursišanas brīdī.

Lai Jūs labāk varētu saprast par ko ir runa, apskatiet zīmējumu Nr. 1. „Durstīgais bārs”, kurš ir atzīmēts ar bultiņu.

„Durstīgie bāri” tiek slēgti virsotnēs vai tuvu saviem maksimumiem. Parasti tie, salīdzinājumā ar iepriekšējiem bāriem, pēc izmēriem ir divas vai vairākas reizes lielāki, bet tas tā ir nevienmēr. Ja Jūs savu skatienu uztrenēsiet „durstīgo bāru” meklējumiem, tad Jūs tos spēsiet atpazīt arī tajos gadījumos, kad tie salīdzinājumā ar iepriekšējiem bāriem, ir tikai nedaudz lielāki. „Durstīgie bāri” grafikos vienmēr uzrodas pēc „sastrēgumiem”, kad cena kādu noteiktu laika periodu ir mīņājusies uz vietas.

Mēs pērkam „durstīgā bāra” maksimumā vai maksimuma caursišanas tādā brīdī, kad ieraugām, ka tas aizveras maksimumā vai tuvu tam. Vislabāk tirgū ir iziet vienu tiku virs šī bāra virsotnes.

Reizēm nākošais bārs ienirst nedaudz uz leju un tas mums dod labu iespēju, pirkt pa daudz zemāku cenu. Grafikā zemāk apakšējā bultiņa norāda uz „durstīgo bāru”, bet augšējā mums norāda vietu, kur vajadzētu atvērt garo pozīciju.



Durstīgie bāri” ir novērojami arī trendējošajos tirgos. Jūs gaidāt paterna minimumu 1-2-3, aiz kura seko Ross Hook. Pēc tam pēc diviem trim bāriem ir jāgaida „durstīgais bārs”, uz kura var atvērt garo pozīciju. Tomēr ņemot vērā Jūsu tirgošanās stilu, pieņemamo risku un Jūsu depozīta apmērus, nevajag aizmirst par izeju un riska vadīšanu.

Zīmējumā zemāk ir aplūkojams „durstīgā bāra” piemērs trendējošā tirgū. Tomēr, ja Jūs tirgojat pielietojot 1-2-3 un Ross Hook modeļus, tad šajā gadījumā tas Jums nebūs īpaši interesants, jo Jūs varat pieņemt tirgošanās lēmumus vadoties no šiem modeļiem.



Par cik pēc „durstīgā bāra” nekad nevar paredzēt cik daudz tālāk tirgus var pavirzīties, tad to var izmantot kā skalpu. Jums ir nepieciešams peļņu piefiksēt tik ātri, cik vien tas ir iespējams. Jums priekš nākamās pozīcijas daļas ir jābūt ļoti skaidram mērķim. Ja sasniedzot šo orientieri Jūs vēl noturiet daļu pozīcijas, tad ir iespējams pagaidīt cenas tālāku pieaugumu.

Piepildīšanās parasti notiek pēc dažiem bāriem, bet starp „durstīgo bāru” un aizpildīšanās bāru to skaits noteikti nedrīkst būt lielāks par četriem.

Tāpat noteikti ir jāatceras, ka, ja bārs ir garš, tad tas nebūt nenozīmē, ka tas ir „durstīgais bārs”. Lai tas par tādu kļūtu, tam ir jāaizveras virsotnē vai tās tuvumā. Ja Jūs esat precīzu skaitļu cienītājs, tad to var apzīmēt kā bāru, kas aizveras augšējā desmitajā vai divdesmitajā daļā.

Nākošajā grafikā ir parādīti vēl daži „durstīgo bāru” piemēri. Ar bultiņu mēs esam atzīmējuši tikai pašu pārliecinošāko no tiem. Augšējā bultiņa norāda uz ieejas līmeni. Rūpīgi apskatiet grafiku un pamēģiniet atrast citu „durstīgos bārus”. Jūs ievērosiet, ka patiesībā šis modelis nebūt nevienmēr sniedz ievērojamu peļņu. Tomēr par tās eksistēšanu nevajadzētu aizmirst. Eksistē liels daudzums piemēru, kad „durstīgie bāri” deva iespēju noslēgt ļoti izdevīgus darījumus.




© Trading Manual

Seller of Smiles piezīme: Meklējot šādus bārus, jāpiezīmē, ka arī pretējs viedoklis, un konkrēti - Alan S. Farley NR7 tehnika, jeb tieši mazo bāru meklējumi, kas balstās uz loģiku, ka mazie bāri rada lielos un otrādi. Pēc šīs loģikas, iet tirgū pēc lielā bāra būtu jau nepareizi. Vēl viens trūkums manuprāt ir ka Joe Ross analizē šos bārus absolūti ignorējot volumi.

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:
Jau saņemtas 5 atsauksmes

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV