Walstreet.lv
Līdzsvarotība
30.01.2005

Līdzsvarotība

Tādas īpašības, kā miers un pat atturība, ir ļoti svarīgas, lai Jūs treidingā gūtu panākumus. Jūs acīmredzami jau sapratāt, ka tirgošanās laikā ir jābūt brīvam no emociju ietekmes. Ļoti maz treideru atzīst, ka viņiem šāda īpašība ir dabas dota, vai arī viņi šo stāvokli var viegli sasniegt. Šī stāvokļa izpratne Jums palīdzēs izstrādāt efektīvas metodes, lai palīdzētu ātri sasniegt līdzsvarotību. 

Dabīgi, ka lielākajai daļai cilvēku atbildes reakcija uz darbībām un notikumiem, kuros viņi pamana kaut kāda veida spiedienu vai stresu, ir emocionāla. Šo reakciju katrs pats pie sevis novēro veicot savus pirmos darījumus un tas ir neatkarīgi no tā, vai viņš zina par treidinga problēmām, vai vienkārši emocionāli reaģē uz tirgošanās rezultātiem. Iespējams, ka zināmā mērā viņš iemācīsies „slēpt” savu emocionālo reakciju, bet, ja viņš pēc dabas nav tendēts uz domāšanu bez emocijām, tad viņš reaģēs emocionāli, un tas viņa tālākajā tirdzniecībā būs pamanāms.

Galvenā emocionālā reakcija uz tirdzniecības rezultātiem ir prieka izjūta, ja ir peļņa, un sāpes, ja parādās zaudējumi. Neveiktās tirdzniecības „rezultāti” arī var radīt emocionālu reakciju, gan prieku, gan sāpes, un tas ir atkarīgs no tā, kā treideris uztver garām palaisto vai neveiksmīgo darījumu. Vispār, treiderim pakāpeniski uzkrājot pieredzi, emocionālie efekti no tirdzniecības rezultātiem kļūst daudz mīkstāki, nobriedušāki. Tomēr treiderus iesācējus tie var nostādīt uz gara un sāpīga zaudējumu ceļa.

Viens no pašiem interesantākajiem un intuitīvākajiem punktiem, kuru ietekmē treideru emocijas, ir tas, ka ļoti bieži šie treideri tirgojās nevis darbības vai pareizi pieņemtu lēmumu dēļ, bet visbiežāk viņi tirgojās naudas dēļ, un iespējams pat prestiža sabiedrībā dēļ. Iznāk tā, ka, jo vairāk treideris izjūt prieka emocijas un sāpes, un viņš tās sasaista tieši ar naudas taisīšanas, vai naudas zaudēšanas notikumiem, tad attiecīgi viņš to mazāk attiecina uz treidingu.

Daudzi no patreiz veiksmīgajiem un pieredzējušajiem treideriem no sākuma, tad kad pašai darbībai piemita trūkumi, bet viņiem jau rūpēja treidinga papildus atvieglojumi (ienākumi un prestižs), ir izgājuši caur šo stadiju. Viņi caur šo stadiju ir izgājuši, lai nonāktu līdz veiksmei. Jo vairāk darījumus Jūs veiksiet apzinīgi pretojoties emocijām, jo tuvāk Jūs pienāksiet līdzsvarotības sasniegšanai.

www.innerworth.com

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV