Walstreet.lv
Tirdzniecības sistēmu pievilcība
30.01.2005

Tirdzniecības sistēmu pievilcība

Mehānisko tirdzniecības sistēmu galvenā pievilcība ir to solījums mūs atbrīvot no lēmumu pieņemšanas stresiem. Bet vai tās to patiešām var izdarīt? Un ja jā, tad kāpēc tik daudzi treideri patērē daudzus gadus dažādu sistēmu izveidei, bet tā arī nav kļuvuši bagāti? Protams, vēlēšanās samazināt stresu ir dabīga, jo reti kura profesija rada tik lielu stresu, kā treidings. Tāpēc mums nevajadzētu brīnīties tad, kad mēs izdzirdam par tirdzniecības sistēmām, kuras tiek pārdotas par $ 5.000 vai vairāk.

Bieži šādos sludinājumos uzsvars tiek likts uz specifiskās tirdzniecības ienesīgumu. Parasti tā ir programma, kura, saņemot tirgus datus reālajā laikā, ģenerē pirkšanas un pārdošanas signālus.

Bet paskatieties, vai mēs zinām daudzus treiderus, kuri izmantojot šīs sistēmas ir kļuvuši bagāti? Biežāk mēs esam dzirdējuši par daudziem treideriem, kuri, lai sasniegtu visai viduvējus rezultātus, ir izmēģinājuši lielu daudzumu dažādu automatizētu sistēmu. Tomēr ir arī tādi, kuri diezgan labi strādā ar mehānisko pieeju, un mēs gribētu pajautāt kāpēc. Varbūt, ka tas ir tādu treideru tips, kuriem veiktos jebkurā gadījumā arī bez mehāniskās sistēmas. Visdrīzāk, ka tā tas arī ir. Tomēr ir kāda kopīga iezīme, kas piemīt viņiem visiem. Viņi visi izmanto sistemātisku pieeju treidingam. Viņu metodes un lēmumi ir pakļauti stingrai disciplīnai, kura viņiem ļauj darboties ļoti daudzveidīgos apstākļos. Šī īpašība tiek iegūta pilnveidojot prasmes. Daudzi treideri kļūdaini pieļauj, ka nepieciešamo prasmi iegūt ir viegli. Faktiski dzelžainas disciplīnas iegūšana ir bezgalīgs process, jo tirgus vienmēr nepārtraukti mainīsies un ik palaikam pārbaudīs mūsu izturību no dažādām, reizēm pat visnegaidītākajām, pusēm.

Lai arī apbruņojušies ar disciplīnu un drošu tirdzniecības sistēmu, mēs tomēr varam šos neizbēgamos pārbaudījumus sadalīt pa kategorijām un uzzīmēt to karti tādā veidā, ka mums tie jau šķitīs pazīstami pat tad, kad mēs ar tiem saskarsimies pirmo reizi. Tad, kad mēs esam noenkurojušies, mēs varam pamēģināt apdomāt pēc izskata haotiskos virpuļus un viļņus, kuri mūs apņem. Mehāniskā tirdzniecības sistēma var mums palīdzēt ne tikai objektīvi novērtēt tirgus aktivitāti, bet arī izmērīt un tam pielāgot mūsu reakcijas. Tāpēc nav svarīgi kādu tirdzniecības sistēmu izmantot. Svarīgi ir ar šo sistēmu nodzīvot pietiekami ilgi, lai mēs spētu saprast un izjust tirgus fundamentālos ritmus. Piemēram, rūpīgi novērojot, teiksim, divu dažādu trenda līniju mijiedarbību ilgā laika periodā, ir svarīgi tās labi pārzināt tikpat labi, kā Jūs zināt savas rokas līnijas. Tās ir jāzina pietiekoši labi, lai to ekspluatācija nestu ienākumus. Tomēr tirdzniecības sistēmas nepiedāvā vieglu ceļu uz bagātību, bet par veiksmīgām tās var padarīt tikai pacietība un centība.

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV