Walstreet.lv
Atpakaļ pie pamatiem
05.02.2005

Atpakaļ pie pamatiem

 Kā jau mēs šeit daudzas reizes esam runājuši, treidings nav nekāda raķešu zinātne. To vieglāk ir salīdzināt ar zirgu skriešanas sacīkstēm, pokeru, sportu, vai ar tām nozarēm, kur vidējais cilvēks ar pareizu attieksmi un jūtību var apsteigt pārējos.

Lūk, kāpēc, lai atgrieztos pie bāzes principiem, ir svarīgi laiku pa laikam atcerēties galvenos pamatprincipus, kurus Jums, ja Jūs gribat distancēties no mazāk veiksmīgajiem kolēģiem, ir jāņem palīgā tirgojoties tirgos.

Jums ir jābūt pozitīvai attieksmei: Veiksme treidingā būs jūsu pieejas dzīvei un tirdzniecībai izpausme. Vispār atklāti runājot, vai Jūs sagaidiet vissliktāko, vai arī vislabāko, Jūs to arī saņemsiet.

Mācieties no savas pieredzes: Veiksme tirgū var tikt būvēta uz pieredzes. Ja Jūs nekad neesat apmeklējuši kursus vai arī neesat lasījuši grāmatas par treidingu, Jūs varēsiet iemācīties visu, kas Jums ir nepieciešams, ja Jūs pietiekoši dziļi izanalizēsiet savus, kā iepriekšējos darījumus, tā arī atsevišķos to veidotos modeļus.

Dariet to, ko ziniet, ka tas ir Jūsu interesēs: Lielākais vairums no treideriem arvien palielina tās zināšanas, kas viņiem ir jāizdara, bet kā izrādās tad viņi vai nu nav spējīgi to izdarīt, vai nu arī viņiem nav vēlēšanās to darīt. Ja Jūs esat pārliecināti, ka darījums ir pareizs un to īstenojat piemērotā laikā, tad Jums būs visas iespējas nostiprināties uz veiksmes ceļa.

Vakardienas darījums jau ir pagājis, rītdienas darījums maksā dārgāk: Vairums treideru jauc pagātnes un nākotnes lēmumu vērtības. Viss, ko Jūs jau esat izdarījuši, ir daudz mazsvarīgāks, nekā tas, ko Jūs grasāties darīt tālāk.

Tirdzniecības rezultāti nekādā veidā Jūs nenovērtē kā personību: Neļaujiet savam ego vai jebkādai citai Jūsu dvēseles daļai samainīties vietām ar Jūsu kontu. Tās ir dažādas lietas. Nekad nesamulstiet šī iemesla dēļ.

Ikviens izjūt pacēlumus un kritumus: Daudzi treideri, lai iegūtu nedaudz laika, sevi pamatīgi nodzen. Tas kaitīgi ietekmē viņu darbu. Labākie treideri ir daudz iecietīgāki pret saviem zaudējumiem, pret straujiem kritumiem un pret savu ienākumu rādītājiem. Ja Jūsu standarti ir pārāk augsti un Jūs tiem neatbilstat, tad Jūs noteikti vilsieties.

Nav pārliecības ne par ko: Tirgi ir absolūti neprognozējami. Vienīgais ceļš veiksmes gūšanai, lai iespējamību maksimāli nosvērtu sev par labu, ir ieiet pozīcijās tik bieži, cik Jūs to varat. Ja Jūs esat pārliecināti, ka skaidri zināt, kas tieši notiks pēc tam, Jūs droši vien kļūdāties.

Satraukums nekad nevienam nav palīdzējis: Veiksmīgam treidingam ir nepieciešama koncentrēšanās, matemātiski aprēķini, iegaumēšana, iepriekšējo modeļu analīze un citas tamlīdzīgas lietas. Ja Jūs grasāties izšķērdēt prāta spēkus pārdzīvojot tādu problēmu dēļ, kuras Jūs nespējat ietekmēt, tad labāk neesiet treideris.

Ja kaut kas nedarbojas, tad pārtrauciet to darīt: Veiksmīgie treideri ir neglābjami reālisti. Viņi atdzīst, ka atslēga neatbilst slēdzenei un viņi nemēģinās šīs durvis atslēgt atkal un atkal. Ja Jums tomēr gribas pamēģināt šīs durvis atvērt vēlreiz, tad Jūs treidingam nederat.

www.innerworth.com

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV