Walstreet.lv
Seller of Smiles: Jūklis ap SMA 200
30. aprīlis, 2005 gads.

Neskatoties uz pagājušās piektdienas ralliju, Dow Jones +122.14 punkti, tirgus visu nedēļu dancoja šurpu turpu, tā arī nespējot demonstrēt nopietnu virzienu, kas atstāj daudz atklātu jautājumu ieejot jaunajā nedēļā. Aplūkosim grafikus.



Nasdaq Composite nenoliedzami atrodas lejupejošā trendā, vismaz no 2005. gada viedokļa noteikti, par to liecina sekojoši faktori:

- Cena tālu zem SMA200;
- SMA50 downtrendā;
- Sešu mēnēšu acīmredzams downtrends.

Pēdējās nedēļas negatīvā perfomance atstājusi savu iespaidu arī uz DJ30,


, kur visai klasiski redzam svarīga supporta caursišanu konjunkcijā ar SMA200 caursitienu, ko veica trīs smagas "melnās vārnas" tipa dienas, ar paaugstinātu volumi, kuras tirgus pēc tam nākamās divas nedēļas tā arī nav spējis atgūt. Kā redzam jau divas nedēļas tirgus cenšas nesekmīgi atgūt 15. aprīļa spēcīgo kritumu.

Visspēcīgākais ir SP500, tomēr arī šeit ir virkne vājuma pazīmju.




Stiprs ir apstāklis, ka tirgus pēdējās nēdēļas tirdzniecības stundās spēja izsisties cauri SMA200 uz aizvērties virs tās. Tomēr, smagais sveču ķekars ap SMA200, ar vairākkārtēju šīs SMA ielaušanu, padarījis to samērā plānu, un ņemot vērā abu iepriekš minēto indeksu vājumu, varētu nozīmēt arī sekojošu kritumu.

Tad ko mēs darām nākamnedēļ? Turpinām darboties šortu pusē, nav nekāda pamata doties longos, kamēr vismaz divi no trīs indeksiem nebūs virs SMA200 vai pat virs SMA50, kamēr atsēto akciju skaits uz Wallstreet.lv BMF indikatora longu pusē būs vismaz virs 150.

Veiksmi!

Seller of Smiles

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV