Walstreet.lv
Izklaide ar Fibonačči skaitļiem (5)
09.05.2005

Izklaide ar Fibonačči skaitļiem

12 gadsimtā mūks Leonardo de Piza, kurš draugu vidū bija pazīstams kā Fibonačči, atklāja interesantu matemātisko likumsakarību: skaitļu rinda, kura sākas ar 1 + 1, ja saskaita pēdējo skaitli ar iepriekšējo, veido nākamo skaitli. 1+1=2 1+2=3 2+3=5 3+5=8 5+8=13 8+13=21 13+21=34 21+34=55 utt. Kaut kādu iemeslu dēļ, kuri pagaidām vēl nav izpētīti, šo skaitļu pamatattiecības apraksta paredzamās savstarpējās mijiedarbības starp tirgus trendiem un prettrendu kustībām. Sākumā mums ir jāatceras procenti: 38 %, 50 % un 62 %. Tos pielietojot mēs viegli varēsim paredzēt to, kāda būs cenas kustība virzienā, kas ir pretēja pamattrendam, tāpat, kā arī jaunās maksimālās un minimālās perioda cenas. Treideriem šīs paslēptās zonas ir kā pretestības/atbalsta neredzamās zonas, pie kurām cena var svārstīties un/vai apgriezties. Fabonačči secīgums ir cieši saistīts ar „Elliota viļņiem”. Tomēr atšķirībā no tiem, tās izmantošanai nav vajadzīga liela pieredze. Pietiek zināt tikai pašus pamatus – ka trendam ir raksturīgi 5 viļņi (3 atbilst trendam un 2 koriģējošie), bet pretējam trendam raksturīgi ir 3 viļņi (2 atbilstošie un viens koriģējošais). Lūk, būtībā tas arī ir viss, kas mums ir vajadzīgs, lai Fibonačči skaitļus izmantotu tirgū.

Visas labās tehniskās analīzes programmas savā arsenālā ietver arī Fibonačči opcijas. Piemēram, SuperCharts и Real Tick ļauj Jums izmantot šo skaitļu rindu. Jūs tāpat varat vienkārši paņemt kalkulatoru un izrēķināt diennakts, dienas un nedēļas kotējumu izmaiņu amplitūdu.

Ieguvuši nelielu pieredzi Jūs ieraudzīsiet, ka Fibonačči koeficenti ir pielietojami gandrīz visās tirgus situācijās, kad cena kustās no atbalsta līnijas uz pretestības līniju, vai otrādi. Izrādot veiklību un uzstājību Jūs nonāksiet pie secinājuma, ka trendiem visos laiku diapazonos ir kopējie elementi un līdzīgas proporcijas.

Fubonačči secīguma izmantošanai treidingā sevī ir jāietver izejas/ieejas analīze ņemot vērā visas galvenās atzīmes.

Apslēptais atbalsts un pretestība.

Fibonačči secīgums var tikt pielietots kā garajos, tā arī īsajos laika diapazonos. CPQ nedēļas grafikā Jūs redzat cenas virzību virzienā, kas ir pretējs pamattrendam par 38 %, 50 % un 60 %, kas situāciju tirgū noteica divu gadu laikā pēc stabilā 1997. gada rallija.

Fibonačči secīgums ir pielietojams ne tikai „buļļa” tirgum, bet arī „lāča” tirgum. Tirgi, pirms turpināt lejupejošu trendu, bieži atjaunojas par 50 vai 62 % no pēdējās akcuju nomešanas.

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:
Jau saņemtas 5 atsauksmes

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV