Walstreet.lv
Cita veida risks
09.05.2005

Cita veida risks

Gan veiksmīgie treideri, gan arī tie, kuri vēl tikai ir ceļā uz veiksmi, kopumā piekrīt tam, ka risku vadīšana ir tirdzniecības veiksmes centrālais elements. Tomēr patiesībā ir divu veidu riski un abu vadīšanai ir nepieciešama rūpīga vadīšana.

Pirmais riska veids ir acīmredzams: Jūsu tirdzniecības kapitāla zaudēšanas risks. Innerworth.com daudz tika runāts par kapitālu vadīšanu un vēl daudz vairāk tiks runāts nākotnē. Tāpēc uz sekundi šo risku veidu neņemsim vērā.

Otrs riska veids ir daudz emocionālāks un psiholoģiskāks. Šis risks, tad, kad jūs tirgojaties ar jaunām metodēm, kuras pārsniedz Jūsu komforta līmeni, apdraud Jūsu pašcieņu un pārliecības sajūtu.

Jums bieži negribas pārsniegt šo komforta līmeni, jo tas precīzi nosaka tos tirgus, kurus Jūs labi pārzināt, kuros Jūs esat pieredzējuši un kompetenti. Tās ir jomas, kurās Jums ir vislielākā iespējamība uztaisīt naudu un tāpēc tieši šeit Jums ir jāveic lielākā daļa no saviem darījumiem.

Laiku pa laikam Jūs, iespējams, sastopaties ar noteikta veida apstākļiem, kad gribas atkāpties no tā, kas Jums ir labi zināms. Ja situācija nostrādā, tad Jūs iegūstat kaut kādas priekšrocības. Pastāv trīs iemesli, lai tā rīkotos:

Lai izaugtu kā treideris: Ja Jūs nekad neesat izmēģinājis jaunu tirgošanās veidu, tad Jūs vienmēr tirgosieties ar Jums labi pazīstamiem veidiem. Reizēm tas ir lietderīgi. Bet ja Jūs vēlaties attīstīt savas tirdzniecības prasmes, pilnveidoties vienlaikus ar tirgus evolūciju un paplašināt savas spējas gūt peļņu tirgū, Jums laiku pa laikam vajag izmēģināt jaunus tirgošanās veidus.

Lai izpētītu jaunus tirgus: Daudzi treideri veido karjeru tirgojoties tikai ar dažām akcijām vai ar dažiem instrumentiem. Bet citiem ar to ir par maz un viņi sāk justies sasaistīti. Viņiem ir svarīgi izpētīt jaunus treidinga veidus. Tas sniedz ne tikai jaunus ienākuma gūšanas veidus, bet bieži palīdz iemācīties pilnīgāk izmantot jau pazīstamās peļņas gūšanas iespējas.

Lai palielinātu Jūsu pretestību stresiem: Eksistēšana Jūsu komforta zonas robežās – tas nav slikti, tomēr tas Jūs nesagatavos negaidītām situācijām. Daži treideri labāk jūtas tad, kad viņi ļoti uzmanīgi eksperimentējot ar situācijām, kuras liek padomāt, sevi sagatavo nezināmajam. Kad Jūs atbīdīsiet savu stresa līmeni, Jūsu rezultāti uzlabosies pat tad, ja Jūs strādāsiet jau ierastajos apstākļos.

Innerworth.com

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV