Walstreet.lv
Sagatavošanās treidingam
09.05.2005

Sagatavošanās treidingam

Nevienam pat prātā neienāks cerēt uz veiksmi jebkādā darbības veidā bez pietiekošas sagatavošanās. Treidinga pasaulē sagatavošanās ir īpaši svarīga, jo dienas laikā ātri mainīgā situācija, augstais sasprindzinājums, lielais risks un paaugstinātā emocionalitāte ārkārtīgi apgrūtina efektīgu lēmumu pieņemšanas procesu.

Protams, ka katram treiderim sagatavošanās process ir atšķirīgs.

Tomēr ir arī kaut kas kopīgs, kas Jums būtu jāņem vērā gatavojoties nākošajai tirdzniecības dienai:

Ar ko tirgoties: Ja nesakoncentrēties tikai uz dažiem tirdzniecības instrumentiem, tad lielais tirdzniecības iespēju klāsts, kurš parādās katru dienu, var apgrūtināt monitoringu. Lūk, kāpēc Jūsu tirgošanās uzlabojas, ja Jūs līdz nākošajai tirgošanās dienai precīzi noteiksiet to, uz ko Jūs sakoncentrēsiet savu uzmanību.

Ko novērot: Bez pašiem sava instrumenta, Jums ir jāidentificē spēki, kuri visticamākais vadīs tā cenas. Kā daļas šeit iekļaujas tādas jaunākās ziņas, kā, piemēram, ienākumu atskaites, saplūšanas un iepirkumi. Šeit tāpat var iekļauties arī daudz plašāki ekonomiskie rādītāji. Tirgus cenas ietekmē tik daudz faktoru, ka Jums būs ļoti grūti kontrolēt tos visus, un tas tā būs, ja Jūs iepriekš nebūsiet izlēmis uz ko nofokusēt savu uzmanību un nebūsiet izveidojis darbības plānu.

Domu sagatavošana: Treidings – tā ir īpaši grūta profesija un Jūs nespēsiet pārspēt citus, ja nesakoncentrēsieties tik daudz, cik tas vien ir iespējams. Šeit ir nepieciešams Jūsu smadzenes ieslēgt pilnā ātrumā vēl pirms tirgus būs atvēries. Izmantojiet domu vingrinājumus vai domāšanas šablonus, lai pārliecinātos par to, ka Jūs, pirms ieejat darījumā, domājiet skaidri un ātri. Tāpat ir svarīgi izstrādāt ieradumu uz tirgus darbības stundām atlikt malā visas tirgus nepiederīgās domas. Nevajag domāt par Jūsu meitas dzimšanas dienu vai automašīnas remontu tad, kad ir jāsakoncentrējas uz to, kas notiek ar Jūsu atvērtajām pozīcijām.

Fiziskā sagatavošanās: Daudzi labākie treideri tic, ka fiziskais stāvoklis ir viens no pašiem svarīgākajiem veiksmes faktoriem tirgū. Stresi ir tik intensīvi, ka, ja Jūs neesat labākajā formā, tad Jūs vienkārši nespēsiet domāt un darboties izlēmīgi tad, kad tas ir nepieciešams. Bez tam paši par sevi fiziskie vingrinājumi, lai Jūsu ķermeni uzturētu labā formā, ir lielisks veids stresa un sasprindzinājuma noņemšanai, kurus sev līdzi nes aktīva tirgošanās.

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV