Walstreet.lv
Vai sekot nojautai
15.05.2005

Vai sekot nojautai

Viena no visgrūtākajām lietām treideriem ir iemācīties atšķirt kad ierobežot savus intuitīvos dzinuļus, bet kad dot tiem rīcības brīvību. Iemesls ir tāds, ka vairums no mūsu apskaidrībām rodas zemapziņā un tām ir ļoti maz kopēja ar vēsiem un aprēķina pilniem spriedumiem, kuri nepieciešami labākiem tirdzniecības risinājumiem.

Tomēr laiku pa laikam pār ikvienu nāk apskaidrība, kurai ir vērts sekot, jo tā ir visa tā, ko Jūs esat uzzinājuši par veiksmīgu tirdzniecību, kopsumma. Tā paredz tik lielas peļņas iegūšanu, kādu nav redzējuši lielākais vairums treideru.

Lūk, daži noteikumi, kuri Jums palīdzēs saprast to kādus dzinuļus ignorēt, bet kādiem sekot:

Ja tai ir jēga: Emocionālie dzinuļi apsteidz iemeslus. Tas līdzinās 1000 $ vērtas likmes uzlikšanu uz vienu ruletes numuru – protams, var vinnēt, tomēr izredzes ir ļoti niecīgas. Tomēr citi rodas tādu daudzu racionālāku prāta procesu rezultātā, kurus Jūs pat neesat atpazinuši, bet tomēr tiem piemīt savs spēks. Kad Jūs savus dzinuļus izpētīsiet daudz sīkāk, Jūs atklāsiet, ka daži no viņiem ļoti precīzi ņem vērā pašas sīkākās detaļas tam visam, ko Jūs zināt, un atbilst Jūsu visdziļākajai tirgus funkcionēšanas izpratnei. Īsāk runājot, kaut visas Jūsu nojautas var būt paredzētas loģiskam lēcienam, tomēr dažas no tām bāzējas uz skaidru saprātu, kurā Jūs nespēsiet atrast trūkumus.

Ja tā atbilst Jūsu metodēm: Lielākais vairums emocionālo impulsu ir no fantāziju jomas un tiem sekot būtu liela pārsteidzība. Tomēr daži reāli atbilst Jūsu tirgošanās metodei. Tos ir vērts apskatīt, jo viņi paredz cita līmeņa zināšanu izmantošanu bez draudiem treidingam.

Ja tās paredz nelielu risku: Daudzu emocionālo dzinuļu būtība ir „Trojas zirga” variācijas – ja viņi sevi neattaisno, tad zaudējumi var būt ārkārtīgi lieli. Šādām domām ir jāpretojas. Tomēr citas – pilnībā atbilst Jūsu riska-menedžmentam un kapitāla vadīšanas stratēģijai. Par cik nav nekādu citu papildus risku, arī tad, ja nojauta izrādīsies nepareiza, to ir vērts pārbaudīt.

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV