Walstreet.lv
Mark Krisp: Jūs varat kļūt bagāts akciju tirgū sākot tikai ar 5,000 $ un pārvēršot tos bagātībā (11)
15.05.2005

Jūs varat kļūt bagāts akciju tirgū sākot tikai ar 5,000 $ un pārvēršot tos bagātībā

 

Mark Crisp

Tas izklausās pārāk labi, lai būtu patiesība, vai ne? Tas ir līdzīgi daudziem citiem tūkstošiem „kļūstiet bagāti ātri”.

Tomēr Jūs patiešām akciju tirgū varat taisīt pa 100 % gadā gadu no gada, ja pielietosiet dažus no ļoti vienkāršajiem principiem. Protams, brokeri un finansu padomnieki, kuri vada kapitālu, Jums stāstīs ko citu. Viņi neizvirza sev mērķi rūpēties par Jūsu naudu. Viņu darbs ir „paņemt” Jūsu naudu.

Lūk, kā Jūs akciju tirgū varat taisīt pa 100 % gadā, jo Jums ir priekšrocība attiecībā pret lieliem fondiem.

1) Pati lielākā priekšrocība – mūsu „elastīgums”. Mēs momentā varam lēkāt no trenda uz trendu. Lielie fondi to nevar. Jau šim faktam vien ir Jūs jāpārliecina tirgoties akciju tirgū pašiem ar savu naudu. Ja akcijas nokrīt par 10 %, izejiet un pameklējiet citu vietu. Netērējiet veltīgi savu laiku. Meklējiet nākošo trendu.

2) Tirgojieties ar lētākam akcijām. Akcijām, kuru cena ir 5 $, ir daudz vieglāk pieaugt par 300 – 400 %, nekā akcijām, kuru cena ir 80 $, panākt 200 %. Un lētām akcijām tas notiek daudz ātrāk.

3) Pieturieties pie „small cap” akcijām. Šīs ir kompānijas ar nelielu akciju skaitu tirgū. Tas nozīmē, ka tām ir vieglāk novirzīties par 300 – 500 %, nekā gigantiskajiem „gaišzilajiem spēļu kauliņiem”.

[Seller of Smiles] Autors tikai aizmirst, ka šīm akcijām, ir daudz vieglāk arī nokrist par pieminētajiem procentiem;

4) Neierobežojiet sevi ar vienu rūpniecības sektoru. Ja Jūs redzat akciju, kura Jums patīk, nopērciet to. Ja Jūs kļūdīsieties, Jūs nezaudēsiet daudz. Ja Jums izrādīsies taisnība, iegūsiet daudz. Lielie fondi parasti aprobežojas ar vienu nozari vai sektoru, tādējādi sasaistot sev rokas.

[Seller of Smiles] šis nav īsti skaidrs, jo lieli fondi tieši otrādi mīl diversifikāciju;

5) Fokusēšanās: Ievērojāt, ka lielie fondi tur vairāk par 100 akcijām? Viņi vienkārši varētu nopirkt kontraktus uz indeksu. Nofokusējaties uz labākajām 0.25 % akcijām un tirgojieties ar tām. Ieguldiet lielāko sava portfeļa daļu pašās labākajās akcijās. Tās uzsprāgs tieši tūlīt.

6) Uzreiz apgraiziet zaudējumus un meklējiet citas vietas. Ir desmitiem akciju, kuras pieaugs par 300 – 500 % mazāk, kā 6 mēnešos. Netērējiet veltīgi savu laiku un naudu cerot, ka zaudējumus nesošs darījums apgriezīsies.

7) Spēlējiet uz abām pusēm. Vairums fondu investē 100 % visu tirgus ciklu laikā. Tā viņi labi izskatās tikai buļļa tirgū. Kā privātais treideris Jūs varat būt agresīvs bullis buļļu tirgū un spēlēt uz īso lāču tirgū.

Privātiem treideriem ar nelieliem kontiem (mazāk par 5 miljoniem dolāru) atšķirībā no lielajiem fondiem ir liela priekšrocība kaut vai vienīgi tāpēc, ka viņi var ātri pieņemt lēmumu bez iedarbības uz akcijas cenu. Daudziem fondiem ir vairāk par 500 miljoniem dolāru (daži ir aizgājuši līdz miljardam). Viņiem ir nepieciešamas nedēļas, lai ieietu pozīcijās un izietu no tām. Viņi ir vīlušies lielas atdeves veidošanā un savu biznesu ir pārveidojuši par tik liela kapitāla vadīšanu, kā vien var. Viņi dos priekšroku uztaisīt 12 % uz 500 miljoniem, nevis 100 % uz 5 miljoniem dolāru. No biznesa viedokļa šim patiesībā ir sava jēga. Bet kur Jums ieguldīt savu naudu?

Jūs patiešām varat uztaisīt bagātību akciju tirgū. Tas prasa laiku un sava veida piepūli. Tomēr sākot ar 5,000 $ un taisot vidēji 100 % gadā, Jums pēc 10 gadiem būs 5 120 000 $. Būs nepieciešami tikai 8 gadi, lai uztaisītu Jūsu pirmo miljonu. Diemžēl pēc 5 miljoniem konta izmērs sāks ietekmēt atdevi. Bet tā jau nav pārāk liela problēma, vai ne?

Būšu priecīgs Jūs redzēt ikgadējās miljonāru kluba sapulcēs.

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:
Jau saņemtas 11 atsauksmes

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV