Walstreet.lv
Seller of Smiles: Choppy markets - treideru nokausēšanas metode
15. maijs, 2005 gads.

Pagājusī nedēļa, līdzīgi kā arī pēdējie divi mēneši ir aizvadīta cīkstoties ap un par SMA200, tas attiecas gan uz SP-500 gan uz visiem pārējiem tirgus indeksiem. Kur esam tagad un ko varam, gaidīt no nākamās nedēļas?



Klasisks, skaists un spēcīgs atspiediens no SMA50, un nav ko te piebilst, ar sekojošu mega supportu uz 1180, kur nu krustojas SMA50, kas jau ir spēcīgi noliekusies lejup, kā arī ilgtermiņa resistances līnija. To labāk redzēt varat aplūkojot DJ30 grafiku zemāk. Tirgus krita visu pagājušo nedēļu un noslēdzās ZEM SMA200. Es gribētu šo atkārtot skaļi - ZEM. Tas nozīmē, ka tuvojoties vasarai mēs ieejam pat savdabīgā lāču tirgū, lai arī SMA 200 virziens ir uz augšu, tomēr kanāls jau var tikt uzzīmēts, kā mēs to redzam augstāk.

Kas attiecas uz NASDAQ Composite, tad šeit:



.. kanāls ir tik izteikts, un gatavs kārtējai kājai uz leju, ka sāk pat viest aizdomas, zinot tirgus blēdīgumu un izvirtību. Jā tigus visdrīzāk aizies tur kur jūs centāties prognozēt, bet gan tikai no sākuma jūs nokausējot, izvedot no pacietības un liekot pārstāt ticēt savai metodoģijai. Kas attiecas uz DJ30, tad šeit:



SMA 200 ir totālā flatā, SMA50 strauji krītot tai strauji tuvojas, krustojoties tā radīs pamatīgu melno krustu, šeit es neredzu neko pozitīvu, te ir savilkušies melni mākoņi, liekas savelkas negaiss. 10400 nu ir mega resistance, par ko rakstīju augstāk.

Tomēr ir vērts atzīmēt interesanto diverģenci, ko rada Wallstreet.lv BMF indikators ar kopējo tirgus sentimentu. Tirgus sentiments - indeksus jūs redzat augstāk ir šāds:



Krītam, koriģējamies zemāk, te vārdam nav vietas. Bet ko dara BMF?



BMF tieši otrādi uzrādot spēcīgu diverģenci gan ar lielāko indeksu cenu virzību, gan arī lielākajiem mārketa elpas čartiem, izlec uz augšu. Tas dara uzmanīgu, un varētu domāt, ka smart money sāk izņemt lielo naudu no šortiem, tomēr vēl neiepludinot to longos. Katrā ziņā BMF leciens uz augšu ir diverģencē ar tirgus virzienu, tas ir pirmais gadījums indeksa pastāvēšanas vēsturē.

Tad ko mēs darām nākamnedēļ?

Tirgus pirmdien pilnīgi iespējams, ka mēģinās atgriezties atpakaļ pie penetrētās SMA200, uz to norāda wallstreet.lv BMF, un arī tas, ka arī piekdienas svece bija pilnībā melna, tad tomēr close nav zemākajā tas ķermeņa trešadaļā. Īstermiņa treideriem iesaku pievikt stopus šortiem. Un vēl - par iešanu longos runa neiet vispār!
 

 Veiksmi!

Seller of Smiles

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV