Walstreet.lv
BMS: EUR/usd kursa apskats 09.05.05 – 13.05.05.
17. maijs, 2005 gads.

Pirmdiena, otrdiena un trešdiena eur/usd pārī tika aizvadīta augšupejoša virzienā, sastādot kursa dinamiku apmēram 120 punktus. Šī īslaicīgā buļļu tendence tika pārtraukta trešdienas pēcpusdienā ap plkst. 15.00 ar strauju dolāra kursa kāpumu attiecība pret eiro par 100 punktiem. Stundas grafikā to varam redzēt kā vienu lielu bāru. Tam par iemeslu kalpo fundamentālie tirgus dati no ASV, kuri liecina par strauju budžeta deficīta samazināšanos marta mēnesī. Tirdzniecības bilance (International trade) ASV martā sastāda -55.0 mljrd. USD (prognoze bija -61.0 mljrd. USD), bet iepriekšējais rādītājs labot no -61.0 uz 60.6 mljrd. USD. Dati iznāca krietni labāki nekā prognozēts, tādēļ veicinot strauju dolāru iepirkšanu. Interesanti ir tas, ka šo fundamentālo kursa izmaiņu varēja prognozēt arī tehniski, ja vērīgāk salīdzinām trešdienas kursa grafiku ar indikatoru (stohasķiks), tad var pamanīt diverģenci, kas šinī gadījumā liecina par tuvu trenda izmaiņu. Kā redzam tas arī notika. Trešdienas notikumi deva impulsu turpmākam eiro kursa kritumam pret dolāru. Kā redzam grafikā ceturtdien un piektdien kurss turpināja samazināties, slēdzot šis nedēļas dinamiku pie atzīmes – 1.2601. Arī ceturtdien ap plkst. 16.00 bija novērota straujš eiro kursa kritums, ko lielā mērā sekmēja tās pašas pozitīvās ziņas par budžeta deficītu, turklāt tam klāt nāca arī dati par mazumtirdzniecības pārdošanas apjomu palielināšanos. Mazumtirdzniecības indekss par aprīli sastādīja +1.4% (prognoze bija +0.7%, iepriekšējais rādītājs labot no +0.3% uz +0.4%), kas arī izrādījās divas reizes labāks par prognozi un sasniedza savu maksimālo pusgada līmeni, kā rezultātā dolārs tika dzīts augšup. Dolāra kāpumu atbalstīja arī naftas cenu samazināšanās. Ceturtdien cena uz naftu Ņujorkā nokrita par 2.05 dolāriem līdz 48.40 dolāriem par vienu barelu.

Viens no faktoriem kas eiro nākamnedēļ var palīdzēt atgūties ir ASV darba tirgus dati, kuriem pēdējā laikā ir tendence pasliktināties, ja tas pierādīsies arī nākamnedēļ, tad iespējams, ka tiks lauzts lejupejošais trends un eiro atkal nostiprināsies pret vareno dolāru.

BMS

Komentārs sadarbībā ar

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:
Jau saņemtas 3 atsauksmes

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV