Walstreet.lv
Seller of Smiles: Rallijs ar kanāla caursitienu
22. maijs, 2005 gads.

Pagājusī nedēļa aizvadīta pilnīgi buļļu zīmē, jo tika caursistas vairākas svarīgas resistances, tirgus izrāvās virs visām īstermiņa un ilgtermiņa SMA un EMA. Tomēr treidinga viedokļa tas nozīmē, atgriešanos atpakaļ flatā, un nu mēs varam uzdot sev vairākus jautājumus, ieejot jaunajā nedēļā. Aplūkosim grafikus.



No klasiskā bāru skaitīšanas viedokļa un "pakārtā" sveču patterna, un resistances līnijas augšpusē, var izdarīt secinājumu, par vismaz īslaicīgas korekciijas iespējamību pirmdien. Jo, lai vai kā, bet SMA50, tomēr ir downtrendā un vispārējais vasaras tuvums visdrīzāk nespēlēs bulļiem par labu. Tirgus atrodas turpat, kur gada sākumā, te jebkādas prognozes ir grūti veikt. Flats - un tas nozīmē, ka ieteicams tirgoties ar pazeminātu pārnesumu, vai vispār pārslēgt to stāvoklī "N".



Atrodoties flatā, gribas pacelties virs dīķa un ar putna skatienu palūkoties uz visa no augšas. Jā, šeit ir šī gada spēcīgākā nedēļa, pie tam ar Close = High, ilgtermiņā tas tomēr, apvienojumā ar faktu, ka tirgus izrāvies no augšupejošā kanāla norāda uz iespējamu kāpumu. Bet atcerēsimies, ka šis ir weekly view, un tāpēc nākamnedēļ šāda svece varētu izsaukt choppy marketu ap šo high, vai pat nelielu korekciju lejup. Katrā ziņā gada sākuma konsolidācija līdz 2100 tirgum būs jāpārvar. Desmit dienu spēcīgais techies kāpums labi redzams arī uz SP500 tirgus tepiķa:



Technology, un Consumer Discretionary ir bijuši spēcīgākie sektori pēdējās 10 dienas, tas ir acīmeredzami, bet - neaizmirsīsim, ka tie nu ir palikuši arī pārpirktākie. Ja palūkosieties techies tirgus tepiķi no RSI viedokļa, tad te būs zināmas pārpirkuma pazīmes. Buļļu tirgū RSO indikātoram lielu uzmanību es necenstos pievērst, bet šodienas choppy, īsti ignorēt šo faktu nevajadzētu. 

 

Industriālais DJ30, kā parasti labi iekļaujas Fibo retracementu režģītī, RSI, pagriezies uz leju. Hanging man patterns - nu klasiskie indikātoii norāda uz korekciju, pie tam ja apskatīsim Market Carpet bildi augstāk - tad Utilities tepiķis pavisam nav tik  zaļš- tas nu nepavisam nav buļļu tirgus leading indikators.



Noslēgumā, cenu indeksus salīdzināsim ar Market Breadth čartiem - klasiskos jūs redzat augstāk - AMEX H-L, vispār neko neieguva no maija vidus rallija, un kas ir ļoti interesanti - arī NASD H-L tikai pagājušo nedēļu lēnām pagriezās augšup. Jā, šie indikatori ir nedaudz mazjūtīgāki, kā ADV-DECL, kuri tomēr diemžēl lielākoties atkārto indeksus. šī netikuma nav mūsu pašu Wallstreet BMF indikatoram, kas kā mēs atcerēsimies pagājušo nedēļu ar spēcīgo diverģenci no indeksiem spēja prognozēt tirgus kāpumu. Ko BMF saka šodien:



Speciāli atstāju "tīru" šo grafiku atstājot katram fantāziju interpretēt tirgus uzvedību, tomēr, DELTA ir sasniegusi kanāla augšmalu, un vismaz šeit paraboliskā atstāšana no šortiem , prognozē ja ne kritumu tad vismaz kā jau rakstīju augstāk čoppi.

Sentiments: Pēc iespējas stay out, nākamnedēļ!

Veiksmi!

Seller of Smiles
info@wallstreet.lv

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV