Walstreet.lv
Sakoncentrējieties uz pašu svarīgāko
17.07.2005

Daudzi domā, ka treidings – tā ir ļoti sarežģīta, ik minūti notiekoša, visdažādāko notikumu un skaitļu dziļa apsekošanas kombinācija

Kaut arī dažiem treideriem tas kaut kādā mērā tā arī šķiet, tomēr vairumam acīmredzot svarīgāki ir paši vienkāršākie noteikumi. Un no visiem tiem pats svarīgākais ir viens no vienkāršākajiem likumiem: tiec vaļā no neveiksmīgiem darījumiem jau līdz tam brīdim, kad tie sāks Tevi vilkt sev līdzi!

Treideri, kuri aizmirst, ka tirdzniecībai ir nepieciešams kapitāls, bet kapitālu, kurš vienreiz jau ir pazaudēts, ir visai grūti atjaunot, iet pa izputēšanas ceļu. Pastāv liels daudzums iemeslu, lai akciju nopirktu. Ir ļoti viegli atvērt bīstamu pozīciju un to noturēt pat tad, ja tā iet pret Jums.

Veiksmīgie treideri, parasti caur sāpīgiem zaudējumiem, ir uzzinājuši to, cik bīstami ir uzturēt pozīciju, kura neattaisno Jūsu cerības. Viņos attiecībā pret tādām pozīcijām, kuras attiecībā pret viņiem iet tālāk, nekā viņi ir gaidījuši, ir izstrādājusies stabila nepatika.

Lai Jūsu tirdzniecībā izstrādātu tāda veida iziešanas disciplīnu, pamēģiniet vairāku nākamo mēnešu laikā izdarīt sekojošo:

Neatļaujiet sev nekādas vaļības pie izejas: Ik reizi, kad Jūs atverat darījumu, nosakiet stop-lossa cenu un lai tas nostrādā pat tad, ja Jūs domājat, ka akcija visai drīz pagriezīsies uz Jūsu pusi. Tiklīdz Jūs būsiet pārliecināti par to, ka spējat savlaicīgi iziet no neveiksmīgiem darījumiem, Jūs darījuma procesa laikā varēsiet sev nedaudz vairāk atļaut regulēt izejas no darījumiem.

Turpiniet sekot tam, kas notiek ar katru no akcijām pēc Jūsu iziešanas no darījuma: Pavērojiet to akciju, no kurām Jūs aizgājāt, tālāko uzvedību. Pēc kāda laika Jūs jau skaidri zināsiet to, cik bieži izeja ir bijusi labākais lēmums, un cik reti akcija patiesībā ir ātri un spēcīgi apgriezusies.

Pierodiet atzīt savus maldus: Ego – lūk, tas ir galvenais iemesls tam, ka mēs neuzņemamies mazus zaudējumus, lai novērstu lielus zaudējumus. Atzīstot savas kļūdas, piestrādājiet pie šī traucēkļa novēršanas tik bieži, cik vien Jūs to varat. Vienkāršās nejaušās sarunās, tiekoties ar citiem treideriem vai pētot nesenos darījumus, izgaismojiet vismaz vienu kļūdu, kuru Jūs esat pieļāvuši. Jūs, atzīstot, ka Jums nav bijusi taisnība, nenomirsiet, tomēr pamazām mierīgi sāksiet atzīt to, ka esat veicis nevisai veiksmīgus darījumus un sāksiet no tādiem iziet vēl pirms tie Jums būs paspējuši nodarīt kaitējumu.

 

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV