Walstreet.lv
Jūs neesat tik diženi (3)
20.07.2005

Jūs neesat tik diženi

Viens no iemesliem, kāpēc tik grūti ir veiksmīgi palikt tirgū vairāk par dažiem mēnešiem vai gadiem, ir cilvēciskā tieksme uz dižošanos. Cilvēki, kuri ir kļuvuši par veiksmīgiem treideriem, ir tikuši galā ar tirgu un uztaisījuši daudz naudas. Dabīgi, ka viņi sāk pakļauties varas un veiksmes kārdinājumam.

Viņi arvien vairāk savu pārākumu izjūt sociāli ekonomiskajā plānā. Tāpat viņi arvien vairāk un vairāk jūt varenību jomā, kas attiecas uz viņu pašu likteņa vadīšanu. Tā rezultātā viņi sāk mainīt savu attieksmi pret tirgu – no priekšstata par sevi kā par kaut kādu niecīgu blusu, kas pieķērusies pie ziloņa sāniem, līdz domām par to, ka viņi jau ir ziloņa dzinēji, kuri tam liek strādāt viņu labā.

Diemžēl tirgus nav nekāds zilonis. Viņu nevar vadīt, bet darbs, kuru tas dara, nav domāts vienīgi Jums.

Patiesība ir tāda, ka līdzīgi kā vētra vai tornado, tirgus ir daudz spēcīgāks par Jums. Ja Jūs kaut kad aizmirsīsiet patiesās attiecības ar tirgu, tad viņš Jums par sevi droši vien atgādinās visai ātrā un droši vien, arī visai dārgā, veidā.

Lai ietaupītu savus nervus un naudu, vienkārši atceraties:

Tirgus nestrādā Jūsu labā: tirgus – tā ir desmitiem miljonu tā dalībnieku uztveres, vēlmju un finansu prasību apvienība. Tā rezultātā viņš ir ļoti līdzīgs dabas stihijai – vareno spēku ekspresiju nav iespējams vadīt. Ja Jūs kaut kad pazaudēsiet cieņu pret tirgu un viņa iespējām, tad viņš Jūs ātri vien sabradās.

Tirgus Jūs nepazīst: Protams, tirgus sevī vienlaikus ar daudziem miljoniem citu ieeju, kuras palīdz uzturēt tā formu, sevī ietver arī Jūsu atvērtās pozīcijas. Tomēr personīgi Jūs tirgum esam vienaldzīgi. Tas nelokāmi virzās uz priekšu neatskatoties uz Jūsu uzmācīgajām prasībām un lūgumiem. Ja Jūs kaut kad sāksiet domāt, ka tirgus kalpo Jums, tad Jūs savam kontam varat nosūtīt atvadu skūpstu.

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:
Jau saņemtas 3 atsauksmes

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV