Walstreet.lv
BMS: EUR/usd apskats 22.08 – 26.08.
30. augusts, 2005 gads.

Eur/usd apskats 22.08 – 26.08.

Iepriekšējās nedēļas laikā eur/usd kurss atguva 60% no iepriekš zaudētā. Eirozona nedēļas laikā uzrādīja diezgan labu fundamentālo informāciju. Daudz labāku nekā ASV. Tam par iemeslu eiro punktu izteiksmē atvinnēja 217 punktus.

Pirmdiena

Pirmdien tika publicēts EZ maksājumu bilance par jūniju. Bilances deficīts samazinājās līdz -€ 2.1 mljrd., savukārt maija rādītājs nomainīts no -3.9 uz 3.0 mljrd. eiro

 

EU(12)    Current account (June), bln                                                                                -2.1          -               -3.0 (-3.9)

 Šie dati nespēja radīt lielas svārstības tirgū, tikai pāris stundu vēlāk, tirgū nonāca informācija par portfeļinvestīciju palielināšanos EZ līdz 105 mljrd. eiro pret 22.7 mljrd. eiro maijā. Liels pieprasījums pēc EZ vērtspapīriem bija tieši no nerezidentiem. Rezultātā eur/usd pāris uzlidoja līdz 1.2235. Šis līmenis apskatāmajā nedēļā vēl parādīs savu nozīmīgumu.

Otrdiena  

Otrdienu eur/usd pārī aziāti sāka spiežot to zemē līdz 1.2190, tomēr aziātu cerības, ka EZ sesijas laikā turpināsies tā pati tendence izgaisa gaisā kā nebijusi, jo pēc tam, kad tika publicēts viens no svarīgākajiem Vācijas indeksiem  - ZEW. Tirgum par pārsteigumu tas bija negaidīti augsts, salīdzinot ar iepriekšējā mēneša rādītāju un pat prognozi. Sagaidāmo 2 punktu pieauguma vietā, ZEW pievienoja veselus 13!!!!!

Germany                ZEW economic expectations index (August)                                  50.0         39.0         37.0

 Tirgus reaģēja nekavējoties, paceļot kursa vērtības latiņu 1.2250 līmenī. Atkal šis maģiskais 1.2250 līmenis! Neskatoties uz lielo vācu indikatora kāpumu, kurss nespēja pārvarēt spēcīgo pretestības līmeni uz ātri vien zaudēja visu ko bija ieguvis ZEW iespaidā. Otrdienas tirdzniecības sesija aizvērās vakardienas max līmenī – 1.2235.

Trešdiena 

Trešdiena izvērsās kā visaktīvākā tirdzniecības sesija šinī nedēļā. Jau sākot ar āzijas sesiju eur/usd krīt un krīt, sasniedzot nedēļas min – 1.2160 (pirmdienas atvēršanās). Eiropa savukārt nebija ar mieru ar šādu notikumu attīstību. Tam talkā nāca arī dati no EZ, proti, šoreiz pieaugumu uzrādīja rūpniecisko pasūtījumu indekss: +3.1% (maijā rādītājs pacelts: no -1.5% līdz – 0.1%), pārsniedzot pat optimistisko  +2.0% prognozi. Analoģisks indikators tika publicēts arī Amerikā, tikai tas uzrādīja kritumu no -2% līdz 4%. Izvērtējot labās EZ un sliktās ASV ziņas kurss strauji uzlec līdz 1.2280, pārvarot pat vairāk kārt pieminēto 1.2250 pret/atb līmeni, kas pēc manuprāt ir galvenais indikators tam, ka nedēļai vajadzēja aizvērties augstāk par šo spēcīgo līmeni. Toties kurss ilgi nenoturējās sasniegtajā augstajā vietā, un spekulatīvo apsvērumu dēļ ātri vien atgriezās 1.2235 līmenī (jau 3 reize nedēļā).

EU(12)    Industrial orders (June)                                                       3.1%       -               -0.1 (-1.5)%           

EU(12)    Industrial orders (June) Y/Y                                                4.9%       -               -3.5 (-3.3)%           

USA        Durable goods orders (July)                                                -4.9%      -3.5%      1.9 (2.0)%              

USA        Durable goods orders excluding transportation (July)  -3.2%      -               2.6%      

USA        Durable goods orders excluding defence (July)              -4.5%      -               0.9%      

Ceturtdiena

Āzijas treideri, trešdienas notikumu iespaidā, laikam palika mazliet domīgāki vai bijīgāki, kas izpaudās kā vismazāk aktīvākā Āzijas sesija šajā nedēļā. Tomēr spēdami pacelt kursu līdz samērā augstajam 1.2300, nolēma pagaidīt EZ datus. Liekot cerības uz atkārtotu indikatoru kāpumu, tirgus smagi tiek pievilts un tiek grautas visas cerības sasniegt 1.2400 līmeni tuvākajās dienās. No Vācijas nākošais IFO indekss sagaidāmo 95.2 punktu bija 94.6, zemāks nekā prognozēts. Papildus tam, dolāru atbalsta ASV dati par darba tirgu – samazinājies bezdarbnieku pabalsta pieprasījumu skaits no 319K līdz 315K.

Germany                IFO business climate index (August)                                               94.6         95.2         95.0        

USA                       Jobless claims (week to 20.08)                                                         315K       310K       319 (316)K            

 Tirgus aizveras pie 1.2300.

 Piektdiena      

 Galvenais iemesls dolāra īsajām pozīcijām bija Mičiganas indeksa kritums no 92.7 līdz 89.1 punktam.

 USA       Michigan sentiment index (August) final                                        89.1         92.7         92.7

Tam visam klāt nāca ne visai optimistiskie Grīnspana izteikumi par ASV ekonomiku. Rezultātā eur/usd kurss uzrāda nedēļas max – 1.2340 un tikai dēļ, tā, ka treideiri nevēlas atstāt atvērtas pozīcijas vīkenda tuvumā un svētku priekšvakarā, dolārs mazliet atgūstas un tirgus aizveras pie 1.2280 atzīmes.

Kam pievērst uzmanību jaunnedēļ?

Pirmdiena – Anglijā būs svētku diena, tādēļ finansu tirgus paredzams mazaktīvs. Fundamentālās informācijas nebūs vispār.

Otrdiena – no ASV – rūpniecības pasūtījumu indekss un Čikāgas Bankas patērētāju uzticības indekss, bet centrālais notikums neapšaubāmi FOMC sēde.

Trešdiena – bagātākā diena indikatoru ziņā. Galvenie no tiem ir bezdarba dati no Vācijas, IKP dati no ASV un EZ. ASV sesijas laikā svarīgākais rādītājs varētu būt Chicago PMI indekss.

Ceturdiena – ECB sēde un no ASV lietišķās aktivitātes indeks ISM.

Piekdiena – Nedēļu noslēgs nemazāk svarīgi dati par ASV darba tirgu (Nonfarm payrolls) un no Lielbritānijas nāks informācija par nekustamā īpašuma tirgu, kas maz ticams, ka spēs izraisīt spēcīgas svārstības tirgū. 



BMS

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV