Walstreet.lv
Nesavaldīgais un bezrūpīgais treideris
12.10.2005

Nesavaldīgais un bezrūpīgais treideris

Iespējams viens no visbiežāk uzdotajiem jautājumiem, kurus cilvēki uzdot mums Innerworth ir šāds – „Kāds patiesībā ir treideris uzvarētājs?” Ikdienu mūsu informatīvajā biļetenā mēs atbildam uz jūsu jautājumiem. Treideris vinnētājs plāno savus darījumus. Viņš nekādus tirdzniecības aspektus neatstāj ārpus tirdzniecības plāna. Viņš vada risku un stingri kontrolē emocijas. Tas, ka daudzi labi treideri ir ļoti pašorganizēti un disciplinēti, ir patiesība. Bet tomēr ne visi ir tādi. Mēs pieturēsimies pie tā, par ko runājam parasti. Tomēr, ja Jūs esat treideris iesācējs, kurš vēl tikai apgūst tirgošanās noslēpumus, ir prātīgāk plānot savus darījumus un tirgoties saskaņā ar plānu. Bet uz mirkli mēs pavērsim noslēpumainības plīvuru un Jums atklāsim nelielu noslēpumu un pastāstīsim par slaveniem treideriem, kuri gadā uztaisa, nu, vismaz 100 % lielu peļņu. Mēs nepiedāvājam viņus izmantot kā piemēru, tomēr par viņiem ir vērts zināt.

Pirmkārt, neeksistē viens vienīgais pareizais tirgošanās veids un tāpēc tas nozīmē, ka ideālu treideru arī nav. Beigu beigās tas ir Jūsu pašu unikālās individualitātes izpratnes jautājums un atbilstoša stila tirdzniecības izstrādāšana. Daži no treideriem veiksminiekiem ir ļoti disciplinēti. Viņi ļoti strikti kontrolē kā savu personīgo, tā arī profesionālo dzīvi. Tomēr ir arī citi labi treideri – nesavaldīgi un bezrūpīgi. Viņi pret dzīvi neizturas pārāk nopietni un tieši tāpat viņi uztver arī sevi. Neapšaubāmi, ka viņi lepojas ar to, ko viņi dara. Viņi cītīgi strādā un bez šaubām, ka viņiem patīk tirgoties, tomēr uz lietām viņi skatās no sava skatu punkta. Viņi ir pārliecināti, ka treidings vienlaikus ir gan bauda, gan arī lietderīga nodarbošanās, un viņiem ļoti patīk labi pavadīt laiku. Viņi ir brīvi un viņi nebaidās uzņemties risku. Bezrūpīga attieksme un spēcīga kaisle pret dzīvi ir nepieciešamas, lai kļūtu par veiksmīgu treideri. Treidings met izaicinājumu. Treidings – tā nav viegla nauda, uz kuru tā cer daudzie treideri iesācēji. Ir nepieciešama prasme identificēt veiksmīgās stratēģijas, kā arī intuitatīva spēja precīzi lasīt tirgus. Šādas dabas dotas spējas nepiemīt daudziem cilvēkiem un šķiet, ka viņi labi zina, kā atrast līdzsvaru starp smagu ikdienas darbu dienu no dienas un interesi pret dzīvi, kurš viņiem liek meklēt piedzīvojumus un tajā, ar ko viņi nodarbojas, atrast nozīmīgumu. Pie šiem cilvēkiem ir pieskaitāmi arī tie, kuriem patīk riskēt un gūt asas izjūtas no spēles, ko sauc par treidingu. Ir nepieciešama radoša personība, kurai ir pilnīgi vienalga ko par viņu padomās apkārtējie cilvēki, kura bieži ir gatava rīkoties pretēji sociālajam standartam. Viņi lūkojas sevī iekšā un dara to, ko grib darīt, neatkarīgi no sabiedriskajiem apstākļiem

Stereotips par veiksmīgu treideri – automātam līdzīgs racionālu lēmumu pieņēmējs, kurš objektīvi izanalizē informāciju un stingri seko tirdzniecības plānam. Tomēr ne visi treideri atbilst šai shēmai. Daži ir nevaldāmi un bezrūpīgi un pēc būtības ir visu noteikumu pārkāpēji. Iespējams, ka abpusējā fonda ieguldītāji nevēlētos savu naudu nodot tādās, pēc viņu domām pārsteidzīgās, rokās, tomēr, ja viņi gadā uztaisa 100 % lielu peļņu, vai tad nav vērts riskēt?
Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV