Walstreet.lv
Lielais ķēriens
14.10.2005

Lielais ķēriens

Aptaujājiet pieredzējušos treiderus par viņu pašiem veiksmīgākajiem darījumiem un Jūs uzzināsiet, ka tādi, kad veiksme uz viņu pusi pagrieza savu vaigu un viņi negaidot dabūja lielo ķērienu, ir uz rokas pirkstiem saskaitāmi. Tomēr vienādu stāstu nemēdz būt. Daudzi no šiem darījumiem bija attiecināmi uz pūļa reakciju uz masu informācijas līdzekļu ziņām. Piemēram, treideris par kādas preces nepietiekamību var padzirdēt ātrāk, nekā to uzzinās masas. Liela peļņa tiek gūta pērkot lejā vēl pirms galvenie MIL (masu informācijas līdzekļi) paziņos par šo faktu, un pārdodot augšā tad, kad pūlis reaģē uz jaunajām ziņām. Ja treideris ir pietiekami veiksmīgs, tad viņa rokās izrādīsies lētas akcijas, no kurām viņš iegūs milzu peļņu tad, kad finansu analītiķi no ekrāniem paziņo, ka cena šobrīd ir augsta kā nekad, un tā vēl turpinās pieaugt. Spēlējot uz tādām ziņām treideri var uztaisīt milzu peļņu. Tomēr pret tādiem gadījumiem ir nepieciešams izturēties kā pret patīkamiem likteņa smaidiem. Savā ziņā šie stāsti ir līdzīgi tam stāstam par nabaga studentu, kurš Lasvegasā spēļu automātā iemeta desmit dolārus vērtu žetonu un vinnēja 45 000 $. Jā, tā gadās. Tomēr tas nebūt nav tas, ar ko Jums vajadzēt rēķināties. Visprātīgākais veids kā uztaisīt naudu ir tāds, ka Jums vajag pie tā pamatīgi strādāt un ar pastāvīgu un neatlaidīgu darbu gūt stabilu peļņu.

Daudzi treideri iesācēji sapņo par „vieglo naudu”. Iespējams, ka šis ir viens no galvenajiem iemesliem kāpēc viņi ir atnākuši uz treidingu. Diemžēl veiksmīgi tirgoties nemaz nav viegli. Lai arī daudzi treideri iesācēji sapņo 1 500 $ pārvērst tūkstošos, tomēr to izdarīt praktiski neizdodas nekad. Labāk būtu šos 1 500 $ iztērēt treidinga apgūšanai un pieredzes uzkrāšanai, nevis pamēģināt uz tiem uztaisīt lielo ķērienu. Ienesīga tirgošanās pieprasa, lai Jūs rūpīgi plānotu savus darījumus, pielietotu ieejas un izejas stratēģijas, kā arī riska kontroli. Tāpat vitāli svarīgi ir arī, lai Jums būtu pietiekami liels tirgošanās kapitāls un, lai Jūs izmantotu stratēģijas ar pierādītu atskaiti par darījumu. Šāda taktika Jūs nepadarīs bagātus dienas laikā, bet tā palīdzēs uztaisīt kaut arī nelielu, bet stabilu peļņu. Daži darījumi nesīs peļņu, tomēr daudzi nesīs tikai zaudējumus. Bet, tiklīdz Jūs būsiet uzkrājis pietiekami lielu pieredzi, tā Jūs spēsiet taisīt stabilus ienākumus. Un beigu beigās Jūs ieraudzīsiet, ka Jūsu peļņa pieaug pa eksponenti. Tomēr nekā no tā visa nebūs, ja Jūs turpināsiet sapņot par lielā ķēriena brīnumu.

Iespējams, ka ir patīkami pasapņot par to, kā tirgus metīsies uz Jūsu pusi un vienā sekundē Jūs padarīs par miljonāru. Tomēr diezvai tā notiks. Bez tam cerības uz šādu laimīgu notikumu novirza Jūsu uzmanību no tā, ko patiešām vajag darīt, lai kļūtu par stabilus ienākumus gūstošu treideri. Jums ir jāmācās tirgoties sistemātiski, objektīvi un apzināti. Un tikai tad Jūs varēsiet iegūt peļņu, par kuru sapņojāt.

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV