Walstreet.lv
Ekonomisko paziņojumu un notikumu skaidrojumi (2)
23.01.2006

Atlanta Fed index
Atlantas Federālo rezervju bankas lietišķās aktivitātes indekss.

Šis indekss atspoguļo Atlantas ražotāju aptaujas rezultātus attiecībā par viņu attieksmi pret tā brīža ekonomisko situāciju. Cipari, kas ir zemāki par „0”, ir ekonomikas attīstības tempu samazināšanās indikatori. Tie tiek publicēti pēc katra mēneša desmitā datuma 09:00 EST (Ņujorka). Šī indeksa ietekme uz tirgu ir ierobežota, jo tas tiek publicēts pēc tam, kad klajā jau ir nācis nacionālā līmeņa lietišķās aktivitātes indikators (NAPM index). Šī indikatora vērtības palielināšanās ir labvēlīgs faktors, lai dolāra kurs pieaugtu.

Average hourly earnings
Vidējā stundas izpeļņa.

Tā izpaužas absolūtās vērtības veidā un kā indekss attiecībā uz iepriekšējo apskates periodu. Tas ir potenciālās inflācijas, kas ir saistīta ar darbaspēka izmaksu pieauguma, indikators. Šim indikatoram ir liela ietekme uz tirgu. Apstākļos, kad tiek gaidīta galveno procentu likmju paaugstināšanās, tā vērtība var novest pie dolāra kursa paaugstināšanās. Parasti tas tiek publicēts katra mēneša pirmajā piektdienā 08:30 EST (Ņujorka) vienlaikus ar „Nonfarm payrolls” rādītāju.

Average workweek

Vidējā darba nedēļa.
Indikators parāda vidējo darba nedēļas ilgumu mēneša laikā. Tas parasti tiek publicēts katra mēneša pirmajā piektdienā 08:30 EST Ņujorka) vienlaikus ar „Nonfarm payrolls” rādītājiem. Tas tirgu praktiski nekādi neietekmē. Tas tiek izmantots, lai ilgtermiņa analizētu nodarbinātības stāvokli valstī. Tas ir „labs” darba tirgus stāvokļa rādītājs dažādās ekonomiskā cikla stadijās. To uzskata par vienu no noteicošajiem indikatoriem tādiem rādītājiem, kā Industrial production" (Rūpnieciskā ražošana) un „Personal income” (Personīgie ienākumi), kuru nozīme tiek publicēta vēlāk.

Citas publikācijas
Komentāri
Vārds: E-pasts:
Jau saņemtas 2 atsauksmes

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV