Walstreet.lv
False Breakouts
19.07.2004

Mānīgie breikouti un divkāršo zaudējumu apgabali

Svingtrederiem bieži nākas sastapties ar mānīgiem breikoutiem un divkāršo zaudējumu apgabaliem. Pat pats perfektākais plāns var izgāzties bez īpašiem acīredzamiem iemesliem. Tas mūs noved pie domas, ka riska menendžments tomēr spēlē primāru lomu treidingā.

Breikouti rodas „konfliktu zonās”. Kā buļļi, tā arī lāči, var būt ļoti nepacietīgi šādos momentos, tomēr neviens nezin, kādus spēkus vajadzēs jaunā trenda izveidošanai. Tāpēc pozu atvēršana pie breakouta līmeņa nes sevī ļoti jūtamu risku, kaut arī pats par sevi paterns izskatās tīri perfekts.

Cena pie tam te var uzvesties dažādi. Viņa var pieaugt, un sasniegt vēl augstākus līmeņus. Tomēr tā var arī ieet divkāršo zaudējumu zonā – t.i. zaudējumus cietīs abas cīņā iesaistītās puses. Galu galā pircēji var tikt ņoķerti slazdā, ja breikouts būs mānīgs un cena sāks virzību pretējā virzienā. Katram no šīm gadījumiem vēlams piemeklēt attiecīgu stratēģiju.

 

 Sekmīgs breikouts dalās trīs etapos. Tas sākas, kad cenas pārrauj pretestības līmeni , pie pieauguša tirdzniecības apjoma. Sauksim šo etapu par darbības fāzi. Cena aiziet uz priekšu par vairākiem punktiem, vai tikiem, un pēc tam pagriežas, sakarā ar pircēju atplūdumu.

Pēc tam sākas reakcijas fāze. Pārdošanas pieaug un ar to iniciējas korekcija. Jaunie pircēji izmanto to jaunas pozas atvēršanai. Ja viss ir kārtībā, tad otrā rallija rezultātā cena pārvbar maksimumu kurā tā bija uzreiz pēc breikouta. Šī ir atrisinājuma fāze.

Breakouta sekmīgums ir atkarīgs no apjoma. Izrāviena sākumā pieprasījumam jāpārsniedz  piedāvājumu. Reakcijas fāzē, apjomam jāsamazinās, un galu galā atrisinājuma fāzē tirgū jāienāk jauniem pircējiem. Divkāršo losu apgabali parādās, kas šī apjomu bilance izjūk.

 

 Kas ir divkāršo zaudējumu zonas? Tās ir cenas svingveida kustības augšup-lejup, gar support-resistance līnijām. Tās var tikt izsauktas dabisku iemeslu dēļ.

 Tomēr dažādi slēpti spēki cenšas manipulēt ar cenām, līmeņos kur varētu būt koncentrēti treideru stopi, un tādējādi izjaukt bilanci, un radīt zaudējumus kādai no pusēm. Lai arī kāds nebūtu šis iemesls, šīs zonas ir ļoti bīstamas svingtreiderim.

Divkāršo zaudējumu zonas parādās tajos gadījumos, ja pēc breikouta neseko pilvērtīgas reakcijas fāzes. Breakouta neveiksme var izsaukt uin var arī neizsaukt lielu pagriezienu. Pēc korekcijas daudzi investori sapurinās un atkal sāk uzskrūvēt cenu līdz pretestības līmenim

Buļļi nesnauž. Kas divkāršo zaudējumu zona tuvojas noslēgumam, viņi var iniciēt jaunu, šoreiz jau veiksmīgiu breikoutu. Cenas volatīlisma pazemināšanās ģenerē pirkšanas signālu daudzos monitoros. Rezultātā var sākties cenas kustība uz jauniem maksimumiem.

 

 Galvenie pagriezieni notiek, kad viena no pusēm tiek noķerta slazdā. Daudzi treideri atver pozas galvenajos breikouta līmeņos, Ja viņu piemēram seko citi treideri, tad breikouts būs veiksmīgs. Tomēr, ja otrā pircēju viļņa nav, pirmie pirkušie ir slazdā.

Pārpirkts tirgus var krasi nokrist zem breikouta līmeņa. Tas noved pie tā, ka visi treideri, kas nopirka izrāviena vietā, nes zaudējumus. Bez jaunu pircēju palīdzības akcija var nokrist zemāk par savu reālo vērtību. Katrs jauns low palielina stopu skaitu un iedveš bailes slazdā noķertajam pūlim. Rezultātā impulss var kļūt var lejupejošu, supporta līmeņi caursisti un aizvien vairāk spēlētāju atvērs šortus.

Citas publikācijas
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV