Walstreet.lv

Dodiet sev konfekti
18.07.2004

Dot.com-u apstulbums radīja mūsdienu pasaulē daudz svaigi izceptus miljonārus, tomēr daudzi arī pazaudēja visu kas tiem līdz šim bija, vai arī pazudēja jauniegūto miljonu, tik ātri, kā to ieguva. Šodien, daudz gan jau ka nožēlo, ka neiztērēja toreiz miljonu, lietām, kas būtu vairak reālas. Atceros klasesbiedru, kam bija 550,000 kādas internetkompānijas insaiderakciju.

Kompānija izgāja sākotnējā piedavājumā, ar cenu ap 16 USD par akciju, un nākošojos mēnēšos ātri uzleca līdz pat USD 120. Pēc tās cenas mūsu draugs bija apmēram 66 miljonus vērts. Jūs domājat viņš aizgāja atpūtā, un spēlē golfu trīs reizes nedēļā? Nē, viņš strādā no 9 līdz 5 kā lielākā daļa no mums. Gandrīz visas viņa akcijas tika ierobežotas pārdošanai, zvaigžņotā akcijas lidojuma laikā, tā, ka viņš tā arī nespēja iegūt savu peļņu, kas varēja viņu padarīt bagātu.

Vienīgais atgādinājums, kas palicis no momentānās bāgātības – māja 5 miljonu vērtībā Bostonas priekšpilsētā, kuru viņš nopirka par skaidru naudu. Tagad viņš pelna pietiekoši, lai uzturētu šo māju, un maksāt nodokļus, bet viņš nevarētu atļauties sev to nopirkt šodien. Morāle? Fantastiskā peļņa, kuru mēs varam iegūt akciju tirgū – un arī palaikam iegūstam, ir vien ciparu kopums jūsu brokera termināli, vai iknedēļas apskatos, kurus jūs nevarat iztērēt. Daži treideri uzskata, ka elektroniskā peļņa nepieaug pastāvīgā atrumā, tas viņiem ātri apnīk un viņi sāk pieļaut disciplīnas pārkāpumus.

Ja jūs tirgojaties ar peļņu, dažreiz ir vērts iztērēt naudu šim tam materiālam – vai nu ta ir kubas cigāru kaste, vai atvaļinājums ar sievu Rio-De-Žaneiro, vai jauns monitors uz jūsu galda. Tas jums atgādinās, ka asinis, sviedri un asaras ko esat izlējuši šajā laikā, nav bijušas par velti.

www.innerwortn.com

Citas publikācijas
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV