Walstreet.lv
Nekas īpašs...
19.07.2004

Aiztaisiet tak pozu. Meklējiet nākamo iespēju. Ieeja, Izeja. Katru dienu jūs maksimizējat savu peļņu, izmantojot labākās iespējas ko jums piedāvā tirgus. Jo vairāk iespējas jūs izmantojat, jo lielāka peļņa jums ir. Veiksmīgi treideri uzlabo šo rutīnveidīgo procedūru. Citi tomēr ļauj treidinga rezultātiem ietekmēt lēmumus, kas tiek pieņemti nākamajos darījumos, kas nedod iespēju pielietot veiksmīgo ieeja-izeja taktiku.

Tādiem treideriem pirmo vai pirmo divu bai trīs darījumu rezultāti rada vislielāko ietekmi uz nākamo iespēju izmantošanu. Piemēram, ja treideris pirmajos darījumos cietis neveiksmi, tāpēc ka viņam bija grūti savākties, viņš var pazudēt pašpārliecību, kas vajadzīga nākamajiem darījumiem. Vai arī, vairāki vinnesti pēc kārtas var padarīt viņu pārāk pašpārliecinātu.

Ir ļoti svarīgi aizliegt sev domāt par jau veiktajiem darījumiem, vai to rezultātiem pei jaunu darījumu plānošanas. Apsvēršanas process ir jāveic pēc tirgus dienas. Bet kā jūs to darat parasti? Apzināts mēģinājums izbēgt no šīm domām ir tik pat graujošs kā pati domāšana. Galējais lēmums ir apstāklī, lai beigu beigās būtu “tukšas domas”, bet tā diemžēl ir pieredzes vaina, kuru jāizstrādā laika gaitā. Tieciet līdz iedīglim, un iznīciniet šīs domas saknē.

Iemesls, kura dēļ jūs domājat par iepriekšējiem darījumiem, ir apstāklī, ka jūs jūtat to svarīgumu uz treidinga rezultātiem kopumā. Un apskatot šos rezultātus, jūs lemjat, cik svarīgi ir šie darījumi. Tas ir acīmredzami neauglīgs ceļš, jo jūs nekādi nevarat novērtēt visus savus sasniegumus izmantojot tik mazu darījumu skaitu, kā jūsu divi pēdējie, vai ne? Tāpēc jums jāliek sev saprast, ka šie rezultāti ir mazsvarīgi – pagaidām. Un kad jūs to sapratīsiet, jūs uzreiz zaudēsiet motivāciju pārdzīvot vai priecāties par pēdējo darījumu rezultātiem.

Veiksmīgi treideri apskata katru darījumu kā, jaunu, kamēr jūs tā apskatat varbūt savas dienas pirmo darījumu. Katrs darījums, un attiecīgi tās rezultāts – īstenībā taču ir “nekas īpašs”. Jums būs vēl daudz iespēju analizēt šo darījumu. Vakarā.

Citas publikācijas
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV