Walstreet.lv
Iespēju kartogrāfija
20.08.2004

Iespēju kartogrāfija

Treideri bieži dzird par efektīva tirdzniecības plāna iepriekšējas sagatavošanas, līdz nākamās dienas sākumam, priekšrocībām. Tādas sagatavošanās mērķis ir atbrīvot sevi no pārmērīga intelektuālā sasprindzinājuma. Pats lielākais drauds Jūsu prātam – kad tirdzniecības dienas gaitā notiek kaut kas negaidīts. Negaidīta cenu kustība ir spējīga Jūsos izraisīt stresu un paniku, piespiežot Jūsu psihi pāriet emocionālā, reaktīvā stāvoklī. Izmantojamo iespēju kartogrāfijas sagatavošana ir efektīvs veids kā to novērst.

Iespēju kartogrāfija ir process, kurš sagatavos Jūsu domāšanu maz iespējamajam, tātad, ļaus Jums izveidot aizsardzību pret jebkurām emocionālajām reakcijām.

Ir divi iespēju kartogrāfijas galvenie tipi. Precīza iespēju kartogrāfija, kuru vajadzētu izmantot, ja Jūs cenšaties pieņemt tirdzniecības lēmumus dienu iepriekš, un cenu modeļa iespēju kartogrāfija – kad Jūs pieņemat tirdzniecības lēmumus novērojot cenu modeļu formēšanos.

Ja ir precīza iespēju kartogrāfija, Jūs vispirms nosakāt darījumu, kuru vēlaties veikt. Tad, Jūs rakstāt visus cenu kustības iespējamos scenārijus pēc Jūsu ienākšanas. Protams, pastāv lielāks scenāriju skaits, nekā Jūs spējat noteikt. Tomēr, vajag identificēt galvenās scenāriju grupas, kur katrs scenārijs dotajā grupā, gala rezultātā būtu beidzies ar to pašu signālu. Šīs grupas ir ierobežotas un ir viegli nosakāmas. Tad Jūs izlemjat, kā, kurā gadījumā reaģēt.

No otras puses, iespēju kartogrāfijas gadījumā pa modeļiem, Jūs nosakāt vairākas iespējamas vispārējas modeļu grupas, kuras Jūs varat redzēt un izlemsiet, kā rīkoties katrā konkrētā gadījumā. Pēc kāda laika Jūs iespējas kartē atzīmēsiet ātrāk un precīzāk. Jūs varat iet arī tālāk, nosakot, ko Jūs domātu, ja šīs iespējas patiešām notiktu.

Šādi sagatavojies Jūs „izdzīvosiet” rītdienas tirgu šodien. Ar šo Jūs faktiski novēršat pārslodzes iespēju dēļ negaidītiem scenārijiem. Iespēju kartogrāfija var arī ievērojami uzlabot Jūsu tirdzniecības lēmumu kvalitāti un dažu modeļu atpazīšanu. Bez tam, izskatot un salīdzinot iepriekšējās iespējas ar Jūsu tirdzniecības dienasgrāmatu, Jūs varēsiet atrast atslēgas modeļus savā tirdzniecībā, noteikt jomas, kurās neesat pietiekami sagatavots, un sfēras, kurās esat spēcīgs.

www.innerworth.com

Citas publikācijas
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV