Walstreet.lv
Pieskaņojiet personīgās īpašības savam tirdzniecības stilam
15.09.2004

Pieskaņojiet personīgās īpašības savam tirdzniecības stilam

Daudzi veiksmīgi treideri ienāca tirgū, ar karjeru citā jomā. Tomēr, panākumu sasniegšana tirgū stipri atšķiras no profesionalitātes citās nozarēs. Tirgus neatbalsta individualitāti, kas ir apsveicama citās profesijās. Jūsu rakstura īpatnības var Jūs padarīt par pirmo pasaulē, bet ne pirmo tirgū.

Tad Jums, lai kļūtu par veiksmīgu treideri, iespējams, nāksies dažas savas īpatnības mainīt.

Izskatīsim dažas rakstura iezīmes, kas neveicina tirdzniecību. Ņemsim, piemēram, konformismu. Kāpjot pa karjeras kāpnēm ir ļoti svarīgi sajust, kā Jūs iederaties organizācijā. Ir precīzi jājūt, kādu virzību vadība ir iecerējusi kompānijai, neatkarīgi no tā, vai Jūs tam piekrītat. Konformismu bieži vērtē augstāk nekā neatkarību. Ja Jūs esat strādājis kolektīvā, Jums, iespējams, ir zināms, ka nevienam nepatīk cilvēki, kas pastāvīgi apšauba grupas lēmumus, izvirzot savas personīgās idejas uz pārējo rēķina. Toties treidingā konformisms drīzāk ir trūkums, nekā laba īpašība. Treideriem galīgās atbildes vajadzētu meklēt tikai sevī. Viņi nepaļaujas uz svešiem viedokļiem, šaubās par dominējošajiem viedokļiem un lai uzvarētu pūli, nevis sekotu tam, nepārtraukti mēģina atrast jaunu tirdzniecības plānu ātrāk par citiem.

Ar konformismu ir saistīta saskarsme. Daudzās profesijās cilvēki strādā saistībā cits ar citu. Viņiem ir jāstrādā paralēli ar citiem, jājūt viņu vajadzības, un dažreiz jāatsakās no savām vajadzībām par labu citiem. Veiksmīgi treideri, tieši pretēji, ir spilgti individuālisti. Treiderim ir jāpieņem neatkarīgi lēmumi, un, lai atrastu pareizo atbildi, tās ir jāmeklē sevī. Viņam gribas pavadīt vairāk laika vienatnē, analizējot tirgu un sagatavojot darījumus, nevis tērēt laiku satiekoties ar citiem cilvēkiem. Treideriem ir jāatrod pareizs balanss starp sabiedrisko kontaktu vajadzību apmierināšanu un laiku tam, lai vienatnē koncentrētos kaislībai pret treidingu.

Treideri ir radoši cilvēki, kas ņem risku uz sevi, neatkarīgi domā un pieņemot inovacionus lēmumus protoši koncentrēties uz treidinga problēmām. Radošais potenciāls prasa neatkarīgu domāšanu un izvairīšanos no sabiedrības. Daudzās profesijās tādas iezīmes nav apsveicamas, tā kā Jūs, iespējams, neesat šīs īpašības attīstījis. Bet ja Jūs tirgojat visas darba dienas garumā, tad noderīgi attīstīt dažas no šīm iezīmēm. Jums nav pilnībā jāmaina sava individualitāte, bet ziniet, ka dažas no īpašībām, kas palīdz izvirzīties citās profesijās, nepalīdzēs Jums kļūt par treideri.

Citas publikācijas
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV