Walstreet.lv
Godkāres perspektīva
19.09.2004

Godkāres perspektīva

Ambīcijas var tikt novērtētas kā stipra vēlme sasniegt galamērķi. Dabīgi, ka tam seko obligātuma sajūta noteikti sasniegt vēlamo objektu, ņemot vērā to, ka godkārīgs indivīds situāciju neuzskata par bezcerīgu. Veiksmīgi un pieredzējuši treideri zina, ka obligātuma sajūta jebkura treidera pieejai tirdzniecībai ir kritiska pazīme. Un, kaut arī ambīcijas var būt lietderīgas, atbalstot obligātuma sajūtu varam nokļūt situācijā, kuru var nosaukt par godkārības perspektīvu. Tas notiek tad, kad stiprā vēlme sasniegt galamērķi aizstājas priekšā treidera zināšanām un tādējādi negatīvi ietekmē viņa domu sakopošanu un lēmumu pieņemšanu. Par ambīciju objektu var būt vienalga kas, sākot no peļņas līmeni par darījumu, līdz kolēģu apjūsmošanai par izciliem rezultātiem.

Lai labāk saprastu, kā godkāres perspektīva var veidoties, ir lietderīgi apskatīt ambīciju avotu. Visbiežāk ambīcija korelējas ar nepieciešamības sajūtu, kura rodas no neapmierinātības ar sevi vai situāciju.

Bieži ambīcijas tiek uztvertas kā pozitīva īpašība, jo tas ir veids vai vēlēšanās izpausme sevi uzlabot. Tomēr tā var ātri attīstīties negatīvā virzienā, kad tā kļūst pārmēru liela un galu galā noved pie godkāres perspektīvas. Tas notiek tad, kad indivīdam nepiemīt reālistisks pašnovērtējums, bet gadījumos ar treideriem tad, kad treideris nespēj patiesi un reāli novērtēt savas spējas un pieredzi katrā konkrētā laika posmā. Pie tam treideris sev izvirza nereālus un nesasniedzamus mērķus.

Nereālu mērķu izvirzīšana tirdzniecībā noved vēl arī pie dažām nevēlamām īpašībām, no kurām viena ir pieaugošā ieciklēšanās uz tirdzniecības rezultātiem. Jums, tāpat kā treiderim, ir svarīgi fokusēties uz rezultātu, nevis uz tirdzniecības procesu. Bez tam godkārības perspektīva visticamāk novedīs pie pārliecības pazemināšanās un nespējas uzņemties atbildību par savām darbībām. Tas viss galu galā beigsies ar zaudējumiem, kuri izveidos apburto loku un dabīgi, ka radīs nevajadzīgu sasprindzinājumu un apjukumu.

 Ir divi ļoti labi veidi kā garantēt to, lai Jums piemistu veselīga ambīciju pakāpe. Viens ir tāds, ka Jums periodiski ir jāpārskata Jūsu tirdzniecības profesionālās iemaņas, prasme un pieredze. Otrs ir tāds, ka Jums nepārtraukti ir sev jāatgādina, ka visu laiku ir jākoncentrējas nevis uz tirdzniecības rezultātu, bet uz procesu.

www.innerworth.com

Citas publikācijas
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV