Walstreet.lv
Kaut kas no apziņas "tās" puses
24.09.2004

Kaut kas no apziņas tās puses

Tad, kad Jums rodas psiholoģiskais konflikts, Jūsu interesēs ir to pēc iespējas ātrāk atrisināt. Pirms simts gadiem Freids teica, bet mūsdienu kognitīvie psihologi pierādīja, ka pastāv psiholoģiskās enerģijas robeža, kuru apziņa var izlietot. Jo vairāk problēmu Jūs atstājat neatrisinātas, jo lielāks skaits to uzkrājas un jo mazāk psiholoģiskās enerģijas paliek to atrisināšanai. Ja problēma paliek neatrisināta, pastāv liela ticamība, ka konflikti radīsies tieši tad, kad Jūs to gaidiet vismazāk. Ne katrs neatrisinātais konflikts piezagsies, lai ietekmētu uzvedību, bet būtu ļoti gudri pārliecināties, ka Jūs esat brīvs no psiholoģiskiem konfliktiem. Jums ir neatrisināti konflikti, kas atrodas taipus apziņai? Pētījumi parādīja, ka tādus konfliktus ir grūti nepamanīt un ir grūti izlikties, ka to nav.

Tagad Jums vajag apvienot savu mīļāko metožu izdevīgākos aspektus un Jūsu izdomātos variantus. Metožu kombinēšanas procesa laikā pārliecinieties, ka Jūs neesat izveidojis konfliktu sistēmas robežās. Piemēram, kaut kādu modeli, kuram nozīmes vai signāli ir vairāk, nekā viens. Kā likums, Jūs noteikti saskarsieties ar šādām situācijām. Šādos gadījumos ir jānoskaidro, kādi faktori izsauca konfliktu, kā novērst vienu vai vairākus faktorus, vai kā savā metodē ieviest citus noteikumus, kuri nobloķēs konfliktu.

Lai cik tas neliktos dīvaini, bet jo vairāk Jūs mēģināt noliegt šo konfliktu esamību, jo vairāk psiholoģiskās enerģijas jūs izlietojat nelietderīgi. Tā vietā, lai mēģinātu ignorēt konfliktus, labāk ir ar tiem tikties aci pret aci. Visbiežāk vienkārša konflikta atzīšana ļaus ātrāk rast tā risinājumu.

Pastāv tādi konflikti, ar kuriem visiem treideriem agri vai vēlu būs jāsastopas. Treidingā pastāv daudz dažādu apgalvojumu, kuri ir apstiprinājuši savu patiesumu, lai gan tiem ir ļoti grūti noticēt. Piemēram, treideriem iesācējiem ir jāatzīst iespējamība, ka veiksmīgu darījumu virkne visdrīzāk bija vienkārši veiksmes, nevis viņu meistarīgās darbības rezultāts. Ir labāk šo iespējamību pieņemt, nekā izlikties, ka tam nav pamata. Atcerieties, ka, lai izliktos, ka Jums piemīt dažādas tirdzniecības iemaņas, būs nepieciešams patērēt daudz vairāk psiholoģiskās enerģijas, nekā atzīt to, ka Jums ir nepieciešama lielāka prakse un instrukcijas. Atzīstot savus potenciālos ierobežojumus Jūs savu ierobežoto psiholoģisko enerģiju varat iztērēt daudz lietderīgāk, nekā pierādot savu pirmklasīgā treidera renomē.

Pastāv apgalvojumi, kurus dažiem treideriem vienkārši ir ārkārtīgi grūti pieņemt. Piemēram, treideris var domāt, ka: „Iespējams, ka kādu laiku es biju labs treideris, bet tirgus apstākļi izmainījās un es savu veiksmīgā treidera reputāciju vairs nevaru noturēt augstā līmenī”. Agri vai vēlu visi treideri saskaras ar šādu iespēju. Tā var būt gan patiesība, gan arī meli. Tomēr neatkarīgi no patiesības, atļaujot šādai pārliecībai nokļūt apziņas tajā pusē, mēs tērējam psiholoģisko enerģiju. Labāk ir pieļaut šādu iespēju un ja tie ir meli, atgādiniet sev, ka tas ir absurds, bet ja tā ir patiesība, tad veiciet nepieciešamos soļus (jauna tipa tirdzniecības stratēģiju apgūšana), lai pierādītu, ka tā nav patiesība.

 Apziņas tajā pusē vienmēr atrodas daudz dažādas pārliecības un, kad Jūsu garastāvoklis ir apspiests un Jūs izjūtat vilšanos, šīs pārliecības var no darbības nomales pārvietoties uz centru. Tās nevajag ignorēt. Labāk ir tās nekavējoties pieņemt. Tiklīdz Jūs to izdarīsiet, Jūs droši vien sev varēsiet pateikt: „Tā droši vien ir patiesība, tomēr tām šajā brīdī nebūs nekādu seku”. Vēlāk Jūs patērēsiet kaut kādu laiku, lai ar to tiktu skaidrībā. Pārliecinieties, ka Jūs ar saviem konfliktiem tiekaties aci pret aci, viņu pētīšanai atvēlat laiku un mēģiniet tos atrisināt. Tad Jūs vismaz no apziņas tās puses izvāksiet lieko un atbrīvosiet psiholoģisko enerģiju.

www.innerworth.com

Citas publikācijas
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV