Walstreet.lv
Prāta caurspīdīgais stāvoklis
24.09.2004

Prāta caurspīdīgais stāvoklis

Iztēlosimies, ka mēs varam noklausīties vienkārša treidera domas bez viņa atļaujas tajā brīdī, kad notiek tirdzniecība. Mēs it kā dzirdam domas, kas iziet caur viņa apziņu. Viņš reaģēs uz to, ko redz ekrānā, viņš domās apcerēs sava darījuma plānošanas dažādas metodes, apskatīs tā vai cita darījuma iespējas, utt. Kopējais iespaids par šādu sarežģīto un ātri mainīgo domāšanu, pat ja domas ārēji šķiet loģiskas un kontrolējamas, ir saspringums un nemiers.

 Tagad iedomāsimies, ka mēs varam noklausīties ļoti veiksmīga un pieredzējuša treidera domas. Droši vien, ka šeit mēs ieraudzīsim pilnīgi citu ainu. Mēs izdzirdēsim domu minimumu (ja vispār kaut ko izdzirdēsim), kas būs reakcija uz to, ko treideris redz un dzird ap sevi. Tur mēs ieraudzīsim mierīgu, pārliecinātu, stipru gribu, kur apkārtējās vides stimuli it kā „izplūst cauri” viņa apziņai to nemaz neiztraucējot. Lūk, šī ir tā lieta, kuru piemin veiksmīgie treideri, kad viņi runā par prāta caurspīdīga stāvokļa sasniegšanu.

Šis prāta stāvoklis, liedzot jebkādiem tipiskiem emocionālajiem traucēkļiem no malas iejaukties treidera darbā, ļauj viņam strādāt saskaņā ar viņa zināšanām un tirdzniecības stratēģiju. Piemēram, pieņemsim, ka ļoti aktīva darījuma laikā negaidīti radās milzum daudz problēmu. Šāds emocionāls traucēklis treiderim iesācējam parasti vienmēr liek uz to reaģēt. Tiklīdz sākas prāta reakcija, to vadīt kļūst ļoti grūti. Un pat tad, ja vienā gadījumā treiderim uzsmaidīs veiksme, situācija drīzumā atkārtosies, un beigu beigās tā viņu nogurdinās. Būtībā, sasniedzot caurspīdīgu prāta stāvokli, viņš savu apziņu aizsargā no traucēkļiem, kuri dod šādu efektu.

Daudzi treideri uzskata, ka spēja domāt caurspīdīgi neizbēgami tiek sasniegta vienlaikus ar tirgošanās pieredzi ilgā laikā. Bet tā nav patiesība, jo daudzi ļoti pieredzējuši treideri tā arī nav spējuši iemācīties savu apziņu ievirzīt šādā stāvoklī. Nedaudzie (paši veiksmīgākie), kuri ir izpratuši šī stāvokļa sasniegšanas nozīmīgumu, to ir sasnieguši ar apzinātu piepūli un dažādu vingrinājumu palīdzību.

Apgūt spēju prātam pāriet caurspīdīgā stāvoklī var ar ikdienas meditatīvās prakses palīdzību.

www.innerworth.com

Citas publikācijas
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV