Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Ofšori, nodokļi, juridiskie jautājumi/Kā ir ar nodokliem Latvijā?
Lapas:previous123...222324...697071next
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5555
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
01.12.2009 15:53
Slikti, Mario, ka pats neatceries ko uzrakstiji grin

 

Kapitāla pieauguma nodokļa izstrādāšanas darbam nav ne mazākās jausmas par investīciju darbību, raugoties no pastāvošiem riskiem, ar kuriem ir jāsaskaras gan lieliem, gan maziem investoriem, investējot akcijās. Tādēļ ceram, ka šī publikācija viesīs kaut nelielu skaidrību.

Nevienā pasaules valstī ieņēmumu dienesti nedrīkst atļauties vērsties pret investoriem, pamatojoties uz darījumu biežumu un kapitāla apgrozījuma lielumu. Gan fiziskām, gan juridiskām personām pastāv izvēles brīvība, kur ieguldīt savu kapitālu (brīvos līdzekļus): ieguldīt investīciju fondos, depozītos vai akcijās. Akciju turētājiem vēlams katru dienu sekot līdzi akciju cenām un nepieciešamības gadījumā akciju cenām krītot, maksimāli jāaizsargā savs ieguldītais kapitāls no tālākiem tā zaudējumiem. Akciju cenas (arī citu finanšu instrumentu cenas) svārstās, izejot no finanšu informācijas plūsmas intensitātes un dažādu investoru emocionālā noskaņojuma, vērtspapīru cenas pat vienas stundas laikā var ļoti strauji mainīties. Akcijas cenas izmaiņas un virzību pat vienu sekundi uz priekšu nav iespējams prognozēt. Vienā darījumā investors var gūt peļņu, vairākos nākamajos darījumos viņš var ciest nopietnus zaudējumus, kas vairākkārtīgi var pārsniegt iepriekš gūto peļņu. Jebkuram investoram, arī pieredzējušam, ir tieksme mēģināt atgūt zaudējumus. Līdz ar to darījumi var notikt samērā bieži. Rezultātā viena investora apgrozījums īsā laikā, piemēram, mēnesī, var būt ļoti liels, izteikts pat simts tūkstošos latu, bet reāla peļņa var būt ļoti niecīga. Gan peļņas, gan zaudējumu gadījumā katrs investors brokeru sabiedrībai vai vērtspapīru turētājbankai maksā visai ievērojamas komisijas maksas, kuras arī obligāti jāatskaita no gūtās peļņas, ja tomēr tāda rodas. Cita daļa no šīs komisijas maksas nonāk bankas bilancē un attiecīgi tiek nomaksāti bankas kā uzņēmuma ienākumu nodoklis.

Ja kādas valsts ieņēmumu dienests, vadoties no investoru darījumu biežuma un apgrozījuma apjoma, mēģinātu interpretēt uzņēmējdarbību, tad tiešā veidā tiktu apdraudēta investoru kapitāla (personīgā īpašuma) drošība. Baidoties veikt biežus darījumus, ļoti īsā laikā pie īpaši nelabvēlīgiem apstākļiem investori var zaudēt 20% līdz pat 95% no sava kapitāla. Reizēm jāpaiet vairākiem gadiem, lai akciju cenas uzkāptu atpakaļ. Tādējādi investoru nauda var tikt iesaldēta uz ilgu laiku. Dažos gadījumos atsevišķu uzņēmumu akciju cenas tā arī nekad vairs neuzkāpj atpakaļ.

Ja Latvijas VID aprēķinot nodokļus, mēģina pasniegt naudas pelnīšanu biržā kā uzņēmējdarbību, tad sanāk, ka „Brīnumzemes Latvijas” mazie investori biržā naudu drīkst tikai zaudēt. Pretējā gadījumā pret viņiem vērsīsies visvarenais Latvijas valsts ieņēmumu dienests, iekasējot ienākumu nodokli.

Cik zināms, biržā mēdz piepelnīties studenti, pensionāri, bezdarbnieki, u.c. cilvēki, kuriem ir zināmas iemaņas, pieredze un naudas uzkrājumi (vecāku dota nauda). Vai šiem cilvēkiem viena mēneša laikā būtu jāreģistrē uzņēmējdarbība un jānolīgst grāmatveži? Vai bez biržā eksistējošiem kapitāla zaudēšanas riskiem jārada vēl papildus izdevumi un nepatikšanas?

Ja tiktu nolīgti dārgi advokāti, protams, Latvijas VID, tiesā zaudētu un vēl dabūtu segt tiesas izdevumus un atlīdzināt morālo kaitējumu. Vai tas visiem mazajiem investoriem būtu pa kabatai? Vai šādi precedenti un iespējamās tiesvedības pret Latvijas valsti vispār būtu nepieciešamas? «Eiropa mūs noteikti nesaprastu», nemaz nerunājot par ASV un pat Krieviju.

Piemēram, ASV aptuveni 60% mājsaimniecību (kā fiziskas personas) nodarbojas ar akciju tirdzniecību. Ja kāda mājsaimniecība tur vērtspapīrus (akcijas ilgāk par 365/366 dienām, t.i. ilgāk par gadu), tās uzskatāmas par ilgtermiņa investīcijām un kapitāla pieauguma nodoklis vispār nav jāmaksā. RBC-TV ziņās izskanēja informācija, ka arī Krievijas premjerministrs V. Putins 2009.g. ir parakstījis dekrētu, par to, ka ilgtermiņa investīcijas akcijās turpmāk netiks apliktas ne ar kādiem nodokļiem. Tuvākajā laikā attiecīgais dekrēts stāsies spēkā. Šādā veidā tiek stimulēta un sildīta gan valsts ekonomika, gan veicināta tautas masās uzkrājumu kultūras veidošana. Kā zinām, patreizējo pasaules ekonomisko krīzi (Latvijas gadījumā lielķezu) radīja tieši patēriņa kultūra.

Šajā sakarā jābūt definētai precīzai robežai starp komercdarbību un investīciju darbību. Pretējā gadījumā gan lielie, gan mazie investori, izejot no patvaļīgas patreizējās likumdošanas interpretācijas, var tikt aplikti nevis ar 10% kapitāla pieauguma nodokli, bet ar 2,5 reizes lielāku ienākuma nodokli.

Tirgošanos ar akcijām, jeb darbības ar vērtspapīriem var saukt par investēšanu, spekulēšanu vai treidingu, bet tā nav reālu preču ražošana, pārdošana vai pakalpojumu sniegšana. Ne ilgtermiņa, ne īstermiņa investēšana nav un nevar būt uzskatāmas par darbībām, kuru rezultātā var tikt gūts kāds iepriekš prognozējams ekonomiskais labums vai peļņa, kā tas notiek reālā komercdarbībā, kad komersants nopērkot preci vairumā lētāk, mazumtirdzniecībā ātrāk vai vēlāk to realizē, gūstot vairāk vai mazāk iepriekš prognozējamu peļņu, jo preces pārdošanas cena ir iepriekš noteikta.

Tieši darbība virtuālā, iracionālā vidē ar virtuāliem cipariem un peļņas, apgrozījuma neprognozējamība investīciju darbību būtiski atšķir no komercdarbības.

Nepareizi piemērojot kapitāla pieauguma nodokli, gan Latvijas, gan ārvalstu investori pavisam var aiziet no Rīgas vai Baltijas fondu biržām vai pat mainīt pilsonību un rezidējošo valsti.

Vērtspapīru investori savu kapitālu var audzēt, ieguldot jebkurā pasaules valstī, izmantojot daudzus un dažādus finanšu instrumentus: akcijas, obligācijas, forex, opcijas, fjūčersus, investīciju fondus u.c., atrodoties jebkurā vietā pasaulē, kur ir pieejams internets vai investīciju bankas.

Līdz ar to, izskatot kapitāla pieauguma nodokļa ieviešanas iespējas Latvijā, obligāti ir jābalstās uz sekojošiem pamatprincipiem (runa g. k. ir par fondu biržās veiktajiem darījumiem).

Galvenie pamatprincipi, kas obligāti jāņem vērā, izstrādājot likumus, normatīvos aktus kapitāla pieauguma nodokļa aprēķināšanas metodikai.

Viennozīmīgi jāiestrādā likumdošanā un normatīvajos aktos punkts, ka fiziskas personas darbība ar vērtspapīriem nav un nevar būt uzskatāma par komercdarbību un tāpēc tā nav jāreģistrē VID;

Precīzi norobežot komercdarbību no darbībām ar vērtspapīriem, t.i. no darbībām, kas saistītas ar kapitāla audzēšanu. Anulēt jebkādus citus normatīvos aktus, kurus līdz šim VID centās pārnest no komercdarbības uz vērtspapīru darījumiem.

Pilnībā atteikties no tādiem kritērijiem kā darījumu biežums, apgrozījums, mērķis gūt īstermiņa vai ilgtermiņa peļņu, aizņemtie vai paša līdzekļi.

Kapitāla pieauguma nodoklis tiek maksāts, izejot no gada darbības rezultātiem latos, pēc Latvijas Bankas noteiktā valūtas kursa uz 31. decembri;

Aprēķinot gada peļņu vai zaudējumus obligāti ir jāņem vērā darījumi, kuros kapitāls zaudēts, jāņem vērā banku ievērojamās komisijas maksas, investoru ikmēneša maksa par tirdzniecības platformu. Jābūt iespējai segt iepriekšējo 5 vai pat 10 gadu zaudējumus;

Nekādā gadījumā nedrīkst aprēķināt kapitāla pieauguma nodokli no cenā kāpušām, bet vēl nepārdotām akcijām (vērtspapīriem). Akciju cenas būtiski var lēkāt arī „naktī”, proti, nākamajā darba dienā jau no paša rīta akcijas cena var būt stipri zemāka kā dienu iepriekš.

Parasti brokeriem, investīciju bankām, vērtspapīru turētājbankām (piem. SAXO) ir iespēja izdrukāt atskaiti par gadu. Ja atskaite par gadu nav pieejama, tad kapitāla pieauguma nodokļa aprēķināšanas metodikai ir jābūt tik vienkāršai, lai mājsaimniecēm (fiziskām personām) nav jānolīgst grāmatveži vai arī kapitāla pieauguma apmēru bez pārpratumiem varētu aprēķināt pati investīciju banka, vērtspapīru turētājbanbka vai brokeru kompānija.
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1073
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
01.12.2009 16:02
Nu jā, ar šādu rakstu vajadzēja iepazīties darba grupai pirms sēdās pie likuma izstrādes!
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1073
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
01.12.2009 16:12
Rakstu ielika, bet atslēdziņu tomēr nenoņems - jāreģistrējas uz 2 nedēļu testa abonementu - katram sava maizīte kautkā jāpelna, arī atslēdziņu noņēmējam.
Muks
Muks
Pievienots: 19.10.2004
Ziņojumi: 1526
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
01.12.2009 16:57
Sen nebiju pārlūkojis vid lapā profesiju klasifikatoru, nu tad topošie komersanti izvēlaties atbilstošo:

Šīs grupas profesijas:

3411 01 STARPNIEKS

3411 02 Valūtas maiņas STARPNIEKS

3411 03 Investīciju STARPNIEKS

3411 04 Obligāciju STARPNIEKS

3411 05 Vērtspapīru un akciju STARPNIEKS

3411 06 Biržas MĀKLERIS

3411 07 Parādzīmju PĀRDEVĒJS

3411 08 Vērtspapīru tirgotājs

3411 09 Akciju STARPNIEKS

3411 10 DĪLERIS

3411 11 FINANSISTS

3411 12 Vērtspapīru INSPEKTORS

3411 13 Kredītu INSPEKTORS

3411 14 Kredītprojektu VADĪTĀJS

3411 15 Ārējā parāda ANALĪTIĶIS

3411 16 Kredītu ANALĪTIĶIS

3411 17 BROKERS

Vērtspapīru tirgotāj, tu jau esi gatavs pierakstīties, kā saimnieciskās darbības veicējs, jeb vienkāršā valodā: individuālais komersants.
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
01.12.2009 18:18
Šodien tikšos ar vēl vienu žurnālistu no krievu preses.
Ceturdien tikšos ar RFB Sabiedrisko attiecību vadītājiem un pārstāvjiem.

Vēl pacīnīsimies.

Augstākminētais raksts tika publicēts www.naudaslietas.lv jau 2009.g. 7.oktobrī. Bet kā redziet, Finanšu ministrijas ierēdņi nav uzskatījuši par vajadzīgu pat izlasīt.
Linkus nosūtīju uz FM, EM.MK , nodokļu aprēķināšanas metodiku uz sudraba paplātes viņiem pasniedzu. Lūdzu, viss gatavs, lieciet tik likumā un mēs maksāsim kap pieaug. nodokli. Bet lai aprēķināšana un likums ir godīgs visiem - bet nē.

http://www.naudaslietas.lv/2009/10/viedoklis-par-kapitala-pieauguma-nodokli/

Šodien sazvanījos ar Āri Dreimani no RFB, viņš teica, ka Latvijas centrālajā depozitārija pirmreizējā reģistrā ir reģistrēti 80 000 pensionāru, kuriem ir akcijas. Un cik daudz ir tādu, kas par naudiņu ir pirkuši?
Sanāk, ka VID uz nebēdu varēs 80 000 pensionārus tā vienkārši apšņikāt.
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5555
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
01.12.2009 18:29
Mario, pie tava raksta DB pievienoju sekojošu komentu:

 

Vērtspapīrus pērk (iegulda naudu) tie cilvēki, kuriem ir uzkrājumi, respektīvi, tie cilvēki kuri ir spējuši veiksmīgi ar savām zināšanām un prasmēm nopelnīt naudu ne tikai tekošajiem izdevumiem, bet arī vēl nedzudz vairāk. Ir spējuši veikt uzkrājumus. Neviens nelien biržā bez naudas. Ar aizņemtiem līdzekļiem praktiski neviens nav spējis iesākt. Tādi paliek dziļos parādos. Tie arī ir spekulanti, un nodokļus viņi tik un tā nemaksā. Atšķirībā no cilvēkiem, kuriem ir uzkrājumi, un no šiem uzkrājumiem jau ir nomaksāti nodokļi.
Pērkot vērtspapīrus biržā, cilvēki iegulda savus brīvos līdzekļus (no kuriem ju vienreiz nomaksāti nodokļi) uzņēmumu kapitālos stingrā Valsts izveidoto kontrolējošo iestāžu uzraudzībā. Un šeit rodas neskaidrība, kamdēļ pilsonim, kurš ir lojāls nodokļu maksātājs, un spēj atšķirībā no Latvijas Valsts veidot uzkrājumus, ir jāreģistrējas kā saimnieciskās darbības veicējam. Tad jautājums, kapēc šīs Valsts pilsonim, kurš var atļauties katru otro mēnesi ieguldīt liekos līdzekļus vērtspapīros, (ja vērtspapīru cena pieaugs, būs peļņa, no kuras viņš ir ar mieru maksāt kapitāla pieauguma nodokli), ir jāreģistrējas kā saimnieciskās darbības veicējam? Nekur pasaulē es neesmu saskāries ar šāda veida ieguldīšanas traktēšanu un stimulēšanu.
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1073
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
01.12.2009 18:51
Mario! Esi gan izvērsies! Ja varu kur palīdzēt, saki! Tos 80 000 pensionārus ne jau VID apkāš - VID dara to, ko ieraksta likumā. Katrā ziņā mēs ar biržu esam vienā laivā, tikai problēma, ka katrs savu maļam bez savstarpējās koordinācijas. Par klusuma stundu arī būtu vērtīgi uzzināt viņu viedokli.
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1073
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
01.12.2009 19:01
Visi tie pensionāri dereģistrējot akcijas saņems dividendes par vairākiem gadiem (piemēram, ja GZE ir iepirkusies, tāpat Nafta par šogadu). Nu pēc 1. janvāra viņi dabūs maksāt 10%, neskatoties uz to, kad uzņēmums pieņēmis lēmumu par dividenžu izmaksu.
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
01.12.2009 19:19
Ilmars, šo ceturtdie pl.14:00 domāju tikties ar Āri Dreimani un aprunāties.
Ja Ilmars2000, Hermanis, varbūt Dragonfly var izrauties?
Pēc tam varam aiziet padzert zaļo tēju un beidzot iepazīties...

Ir domā parunāt RFB par tālākajām mūsu darbībām un varbūt koordinēt, saskaņot tās (vai bezdarbībām). Tāpat arī padomāt par SVF informēšanu un nfo priekš Bloomberg hot news.
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
01.12.2009 19:22
Laiku precizēsim vēl.
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1073
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
01.12.2009 19:25
OK,
mans pasts: ilmars2000@yahoo.com

15.30 atsākas Saeimas plenārsēde. Otrais jautājums - grozījumi IIN!!!
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5555
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
01.12.2009 19:31
OK, tikai konkrēti cikos, un domāju, es būšu.grin
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
01.12.2009 20:00
Super, šīs dienas laikā, Āris solīja man atsūtīt meilu par galīgo tikšanās laiku.
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1073
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
01.12.2009 20:47
Nekādas izmaiņas nav notikušas. Nobalsoja par:
1.4 Fiziskās personas ienākums no kapitāla un ienākums no fiziskās personas īpašumā esoša augoša meža atsavināšanas izciršanai un tajā iegūto kokmateriālu atsavināšanas nav kvalificējams par saimniecisko darbību, ja izdevumi, kas saistīti ar šo ienākumu gūšanu, nav atzīti par saimnieciskās darbības izdevumiem”.

Uz manu vakardienas jautājumu par pēdējo teikumu neviens neatbildēja, negribēju ietekmēt citu domas, tādēļ publiski iepriekš netulkoju. Pēc manas sapreašanas, tas pēdējā daļa attiecas uz pašnodarbinātām personām, ka tās nevar vērtspapīru vai citu fin instrumentu pirkšanu norakstīt saimnieciskos izdevumos, ja viņi to dara, tad fin instr darījumi tiek ieskaitīti pie saimn darbības. (Ja kāds tomēr to saprot citādi, dariet, lūdzu, zināmu) Līdz ar to ar pamatjautājumu viss varētu būt kārtībā. Par zaudējumu un ienākumu segšanu un izmaksām arī it kā ir ierakstīts.
Galveneis jautājums, kas paliek ir atskaišu sniegšana. Birža publiski runā, ka limiti ir pārāk zemi. Manuprāt vajadzētu brēkt par to, ka atskaites (deklarācijas) iesniedzamas reizi gadā, tāpat kā līdz šim un tāpat kā tas ir citur.
Tedis
Tedis
Pievienots: 12.07.2008
Ziņojumi: 1483
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
01.12.2009 23:49
Es 1.4 saprotu tā:
1) ja ņemu vērā komisijas un citus saistītos izdevumus, tad jāmaksā IIN 26% no pēļņas kā pašnodarbinātajam;
2) ja gribu maksāt kapitāla nodokli 15%, nodokļa bāze ir pārdošanas/pirkšanas cenu starpība un komisijas ignorējam.
dragonfly
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 2022
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
02.12.2009 00:08
Tedis -

Kurš ir tas, kas "atzīs" , ka tevis minētās komisijas  ir  vai nav saimnieciskās darbības izdevumi?
Domā, ka VID to atstās tavā ziņā?smile
dragonfly
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 2022
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
02.12.2009 00:14
Līdz šim viņi katru konkrēto gadījumu "uz aci vērtēja", vai cilvēks nodarbojas ar sainmiecisko darbību vai nē. Man zināms gadījums, kad vienam džekam nācās samaksāt nodokļus pēc pilnas programmas, jo viņš gada laikā bija notirgojis 3 NĪ. Pateica, ka divus var, bet trešais, tā jau esot saimnieciskā.
Likums, kurā ienākums no kapitāla salikts vienā punktā mežu ciršunu, viņi tur pavisam aptrakuši vai kā?  Atzīšos, ka es vēl arvien šo likumu nesaprotu.
Tedis
Tedis
Pievienots: 12.07.2008
Ziņojumi: 1483
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
02.12.2009 00:25
dragonfly,
runajot latviski tur ir rakstīts, ka nevar vienlaicīgi komisijas skaitīt pie izdevumiem un maksāt kapitāla nodokli.
Piemēram, es esmu pašnodarbināta persona - komersants, bet, pārdodot nekustamo īpašumu vai finanšu instrumentu, gribu maksāt kapitāla nodokli. Kā to pareizi izdarīt?
dragonfly
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 2022
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
02.12.2009 00:57
Tedis -runajot latviski tur ir rakstīts, ka nevar vienlaicīgi komisijas skaitīt pie izdevumiem un maksāt kapitāla nodokli.

Es saprotu, bet pie attiecīga  komisiju apjoma un darījumu biežuma, VID var palūgt tevi skaitīt tās komisijas pie izdevumiem, neatkarīgi no tā , vai tu esi vai neesi pašnodarbinātais. Jo kvalificēs tevi pēc sev vien zināmiem kritērijiem par saimnieciskās darbības veicēju. Nedomāju, ka kādam te ļaus izvēlēties, kad viņš maksās 15 un kad 26%. Ja tu apgrozīsi pāris mio gadā, tirgojot akcijas, vari necerēt, ka tev ļaus maksāt 15%. Priekš tā mums ir neskaidri formulēti likumi un vid, kas tos skaidros.
Tedis
Tedis
Pievienots: 12.07.2008
Ziņojumi: 1483
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
02.12.2009 01:08
dragonfly,
tāpēc pirms grozīt mio, es palūgšu VIDam rakstisku skaidrojumu, ko velāk uzrādīt, ja nu sanāk ar viņiem vēlāk strīdeties.
Kreicis
Pievienots: 23.11.2005
Ziņojumi: 2943
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
02.12.2009 01:11
df, a varbūt IB vēstulīti uzrakstīt? varbūt viņi kaut kādu skaidrojumu atsūta?
dragonfly
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 2022
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
02.12.2009 01:40
Tedis - es palūgšu VIDam rakstisku skaidrojumu, ko velāk uzrādīt, ja nu sanāk ar viņiem vēlāk strīdeties.

Viņi pateiks, ka darbinieks, kas tev deva šo skaisdojumu, ir atlaists. Un tagad ir cits skaidrojums,  pretējs tam, ko saņēmi.
Likumiem ir jābūt tādiem, kas nepieļauj interpretācijas. Diemžēl, ar kapitāla pieauguma likumu sanācis gan burtiskā, gan pārnestā nozīmē kā tajā parunā -  jo dziļāk mežā, jo vairāk malkassmile
Muks
Muks
Pievienots: 19.10.2004
Ziņojumi: 1526
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
02.12.2009 02:06
dragonfly.

Man piemēram viss ir skaidrs.

1.No depozīta peļņas atskaitīs -10%

2.No spekulāciju(vērtspapīri, nekustamais, forex, utt, ) peļņas , ja tāda būs, atskaitīs -15%.

3. Ja no augstāk minētajām darbībām, gadā ienākums(peļņa) būs virs 10k, tad tipa jāreģistrējas par komersantu.smile

Veiksmi!
dragonfly
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 2022
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
02.12.2009 02:33
Muks 3. Ja no augstāk minētajām darbībām, gadā ienākums(peļņa) būs virs 10k, tad tipa jāreģistrējas par komersantu.

Ja man par depozītu samaksā 11k , tad esmu komersants?
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1073
Re: Kā ir ar nodokliem Latvijā?
02.12.2009 02:38
Es varbūt atkal esmu optimists, bet pirms pāris stundām izgāju visam cauri un paliku apmierināts - tur ir iekša gan ka taksācijas gadā visus plusus un mīnusus summē un maksā tikai par pozitīvo, ja tāds ir, gan komisijas un konta uzturēšana tiek ņemti vērā.
Var laist tālāk muļķi, bet salīdzinot ar Nodokļu asociācijas priekšlikumu, liekas, ka smags meteorīts ir aizgājis garām.
Lapas:previous123...222324...697071next
Forumu saraksts/Ofšori, nodokļi, juridiskie jautājumi/Kā ir ar nodokliem Latvijā?
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV