Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Latvijas vērtspapīru tirgus/Latvijas ekonomiskā situācija
Lapas:previous123...596061...157158159next
Ritvars
Ritvars
Pievienots: 29.11.2004
Ziņojumi: 167
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 12:10
Pilnībā piekrītu, ka atbrīvošana no atbildības par rīcības sekām, uzkraujot tās citiem, ir augstākā mērā aplama. Tā izvirtina abas puses: no vienas, kāpēc rīkoties atbildīgi, ja valsts/valdība tik un tā izpestīs; no otras, kāpēc rīkoties atbildīgi, ja valsts/valdība tik un tā sakraus visādus mēslus strēbt.
dragonfly
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 2022
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 12:35
Tauriņš - Tikai ĻOTI zinošs un izglītots cilvēks spētu tam pretoties un saprast, kas ir pareizi un kas nē.

Pat pamatskola nav jābeidz, lai saprastu latviešu tautas teicienu, ka PARĀDS NAV BRĀLIS. Nevajag elementāras lietas izsludināt par ļoti zinošu cilvēku privilēģiju, tādējādi piesedzot un attaisnojot masveida plānprātību. Man šo patiesību jau 4 gadu vecumā iemācīja vecmāmiņa, kura nebija nekādās augstās skolās gājusi. Jautājums ir par audzināšanu. Ja tu pats stāvi ar izstieptu roku un diedelē no valsts,  tad bērni to redz un no tevis mācās uzvedības modeli. Ja tu pats grāb kredītus un dzīvo kā sienāzis Krilova fabulā, tad bērni to redz un no tevis mācās. Te runa ir par tautas kultūru, tradīcijām un audzināšanu.
Sociālismā bijām pieraduši tikai ņemt, prasīt un izdiedelēt, par visu rūpējās sociālistiskā  VALSTS, lielā mamma, pie kuras liesā  pupa bijām piezīdušies. Un tagad esam izaudzinājuši jaunu paaudzi, kas ir tikpat nožēlojama, kā tās sociālisma izkropļotie vecāki. Arī jaunie paģēr visu no VALSTS un Briseles, tā it kā valsts būtu paradīzes filiāle zemes virsū. Vajag tikai stiprāk pabļaut, padaudzīt logus Saeimai, un no augšas tūlīt birs saldā debesu manna. "Pastieptās rokas sindroms"- tā ir mūsu nacionālā nelaime. Tāpēc es saku, ka kaut kādas reālas izmaiņas būs tikai tad, kad nāks paaudze, kurā katrs indivīds būs no bērna kājas mācīts atbildēt par sevi no A līdz Z.
    - Tāda sajūta, ka dragonfly dusmojas, ka viņam turpmākos 10 gadus būs jādzīvo Āfrikas līmeņa valstiņā un viņam ir kaut kāda vainas apziņa par to.... --

Vainas apziņa tā nav, drīzāk izmisums, ka tādi esam, kādi nu esam...
vijs666
Pievienots: 12.09.2006
Ziņojumi: 2359
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 12:58
oh piekrītu Tev DF par visiem 100% par izmisumu.

Tikai viens bet, valsts-regulātoram-bankām bija JĀNOSAKA stingrāki kritēriji kredītu saņemšanai, pašā sākumā nevis tad ,kad lielā lavīna bija sasniegusi tik milzīgus apmērus....kādu laiku atpakaļ vienā raidījumā"KNLatvijā" Rimševic atstāstīja zviedru tekstu mēs-bankas zināsim cik šeit var sildīt tirgu un zināsim kad to sāksim dzesēt.....

 
Tauriņš
Pievienots: 15.10.2007
Ziņojumi: 220
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 13:00
nevajag aplinkus te līkumot

pirmkārt, norādīju, ka bija gan valdības amatpersonu mudinājumi, solījumi ut.t., agresīva reklāma, kas nevarēja neatstāt ietekmi. Bet nu labi, varat turpināt apgalvot, ka latviešiem vajadzēja būt unikāliem visā pasaulē, jeb ar 0 Ls hipotekārajiem kredītiem. Un atgādināšu, ka hipotekārie kredīti ir ap 100 000 cilvēku, jeb 4% no iedzīvotājiem, tādēļ spriedelēšana un aforismu birdināšana par viņu rīcības motīviem un gēniem ir novirzīšanās no tēmas. Un tēma ir valsts nākotne un ekonomiskā situācija.

otrkārt, - kas ir tie kredītu ņēmēji - elite, tie paši birokrāti, kas Repšes laikā uzauga un pēc katra algas pielikuma skrēja pēc kredīta un līzinga, daļa ir spekulanti, tikai daļa jaunās ģimenes.

Nenotiek nekāda diedelēšana, bet protests pret acīmredzami absurdiem lēmumiem, kas neatgriezeniski valsti uz ilgu laiku novedīs nabadzīgā un haosā (Lata turēšana, nodokļu paaugstināšana, banku sektora "stabilizēšana" ar SVF naudu u.t.t., birokrātijas glābšana, lai viņi varētu tos savus eiro kredītus maksāt u.t.t.) Par Rimševiču jau rakstīju.
Imanc
Pievienots: 17.02.2006
Ziņojumi: 52
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 13:00
Oho, nu jau esam aizgājuši līdz filozofiskajam jautājumam pat to, kas vainīgs, zābaki valstsvīri, padomju okupācija, vai 700 gadu selekcija. Nezin kāpēc tikai tad kad proklamēja Latvijas valsti 18.gadā nevienam netraucēja 700 gadu selekcija.

A mūsu valdība (visi no vietas) ir tipisks padomju laika produkts, kas ne ar ko neatšķiras no Padomju Latvijas valdības, izņemot to, ka naudu mēģina izsist nevis no Kremļa, bet no SVF. A maksā par to Latvija ar noieta tirgu precēm. Man jau nu gribētos, lai maksātu zābaki kas pirka BMW X5 un veda cementa maisus, bet pasaule jau nav taisnīga, un maksās viņu vecmammas, bet viņi lamās valdību.

Starp citu ļoti lielā mērā var piekrist pēdējam Dragonfly postam. Tikai domāju, ka ar vienu paaudzi būs par maz, reāli nepieciešamas divas (50 gadi), ja skaita no vismaz 80.gadā dzimušajiem (tie vēl nebija paspējuši izskoloties padomju skolā). Tikai tad varēs nomainīties vidējā cilvēka domāšana.
ivka
Pievienots: 26.10.2005
Ziņojumi: 70
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 13:06
Just my 2 cents... situācija nav viennozīmīga. Tiem kas kredītos salīda ar mērķi tiešā vai pakārtotā veidā paspekulēt, kas savus lēmumus balstīja uz "zaudēt nav iespējams, tirgus ir un paliks manā pusē" tie protams ka žēlastību sevišķi nav pelnījuši.. padsmit gadiem pavadītiem kapitālismā vajadzēja pietiekami izglītot šos pilsoņus gan savu finanšu plānošanā, gan kapitālisma skaudrajās realitātēs kā tādās.
Tomēr šajā virpulī ir pietiekami cietis arī labticīgais patērētājs, kurš pēdējos gados tika sazombēts ar visu sākot no "bezprocentu hipokredīts bez pierādāmiem ienākumiem" līdz "gāzi grīdā" un "10 gados EU līmenis". Itogo no labticīgā patērētāja viedokļa - protams ka šodien grūti uz šiem saukļiem skatīties savādāk kā uz organizētu krāpniecību vai konspirāciju, pakļaušanu kredītu verdzībai, sauciet kā gribat. Labticīgā patērētāja intelekta līmenis ir visiem labi zināms, līdz ar to arī tas nekādu izbrīnu neizraisa. Tiesa gan vainīgo identificēt ir pagrūti, tāpēc arī visa šī ņemšanās, ka vainīga valsts, politiķi, ļaunās bankas un investori/spekulanti utt., tikai ne pats.
Vien problēma ir tur, ka nevar jau tā viennozīmīgi novilkt svītru starp biznesmeņiem/afēristiem un labticīgajiem patērētājiem.
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5555
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 13:15
Nu nekādigi nesaprotu, par ko ir diskusija ? Gribu piedalīties un izteikt savas domas, bet nesaprotu, kas par ko un pret ko. DF pret kretīnu tautu, Tauriņš par kolhozu, Muks par kapitālismu, kurš pašlaik sevi izrāda no vissliktākās puses. Nu bet bļin (atvainojos, bet nenoturējos), tiko bija vēlēšanas. Kur ir tā gudrā tauta, un kur ir tie spējīgie savēlētie politiķi. Ja tās būtu parlamenta vēlēšanas, rezultāts tāds arī būtu.

Tauriņš, nesaprotu, kur ir tā nospiestā tauta, kuru Tu mudini uz protestiem (vardarbību), kas iet uz vēlēšanām un vēl par tevis izvirzītajiem ideāliem? Kas ir tie ideāli, par kuriem jāvēl, respektīvi, kas ir tas spēks Valstī, kuru Tu uzskati par ievēlēšanas cienīgu ?
kokons
Pievienots: 15.02.2006
Ziņojumi: 101
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 16:23
nav nekādas apspiestās tautas, kas briest protestiem un vandālismam - tautai viss ir forši un tā lapbatikā murrā! Paskatieties uz vēlēšanu rezultātiem, daži un dažviet gan ir atrāvušies pa asti, bet kopumā masa ir noturēta un Šlesers izrādās ir bijis gādīgāks trekngadnieks par citiem un varēs turpināt (citiem vārdiem - dabeigt)! Par ko mēs čīkstam un sašūtam internetā u.c. - viss taču ir čikeniekā!
termoss
Pievienots: 26.08.2004
Ziņojumi: 1706
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 16:49
tauriņ, wallstreet.lv nav īstā vieta kur vaimanāt un meklēt taisnību, vairums no forumiešiem ir īsti šakāļi, kuri gaida, kad kāds paklups un varēs kārtīgi iekosties! viens otrs te izliekas par balto tēvu, bet labāk muguru nepagriezt!  laugh  dzīve ir dzīve ko viens nopelna to otrs samaksā! 
Tauriņš
Pievienots: 15.10.2007
Ziņojumi: 220
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 16:51
Diskusija ir par to, ka cilvēki ar lieliem kredītiem ir absolūti mazākā daļa no sabiedrības un jebkādi pārējās sabiedrības protesti pret valdības lēmumiem „izejai no krīze” tiek reducēti uz šo mazo daļu un sekojoši visi protestētāji tiek kopīgi dēvēti par bauriem un lētticīgiem kredītu ņēmējiem. Un tikai tā starp citu, es uzskatīju, ka tomēr arī tā mazā daļa ar tiem lielajiem kredītiem nav 100% vainīga. Pamats: senākie valdības solījumi un aicinājumi, agresīvās reklāmas, elementāra nepieciešamība pēc mājokļa u.t.t....bet nu lai būtu, tas neko nemaina.

Otrkārt, notiek tieši paradoksālais – tiek aizsargāti šie kredītu ņēmēji – Rimševičs, Repše un pārējā birokrātu elite, droši vien tiek sargāti arī viņu latu depozīti u.t.t. uz valsts nākotnes un pat pastāvēšanas rēķina. Tiek turpināta Repše svētā lata kulta uzturēšana, kaut gan ir redzams, kā tā ir pašnāvība. No tā izriet šī ekonomikas „stabilizācijas” programma ar nodokļu paaugstināšanu, valsts sniegto pakalpojumu nogriešanu, veselības sistēmas, sporta u.c. nozaru krahu. Tiek virzīta deflācija, kas būtībā nozīmē ekonomiskās šausmas, badu. Un ziemā, kad 2010. gada budžetā būs jāgriež vēl 600-800 miljoni, bet daļa jau mirs badā un sals bez apkures, būs slikti....

Līdz ar to redzam, ka protests ir pamatots – absolūti nepareizi pieņemtie lēmumi pēdējā gandrīz gada laikā, pie tam nevis muļķības, bet savu interešu konflikta dēļ – Parex lieta, Rimševiča interešu konflikts ar latu, birokrātijas aizsargāšana u.c.

Bet te redz dragonfly uzskata, ka 90% iedzīvotāju, kam nav nekāda sakara ar lielajiem kredītiem, bet kas tagad cietīs (pensionāri, skolotāji, u.t.t.) jātur muti, jo paši esot vainīgi....

Par vēlēšanām – Rīgā tomēr uzvarēja SC un ne bez latviešu atbalsta. TB/LNNK, TP netika. Līdz ar to ir kaut cik adekvāts novērtējums no vēlētāju puses. Izņēmums ir Šlesers. JL tika uz pirmsvēlēšanu melu rēķina. Bet protestēt pret to nevar, ja? Ja nespēji paredzēt, ka pirms vēlēšanām tev melos, nu tad sēdi 4 gadus klusi......ievērības cienīgs spēks ir VL, kas arī atbilst dragonfly izvirzītajiem kritērijiem, un ir ar ļoti sakarīgu ekonomikas programmu. Diemžēl viņiem nav tik daudz naudas, lai reklamētos...

Es nevaimanāju, man viss ir ok...vienkārši norādu uz liekulību, vai manuprāt, nepareiziem secinājumiem.
Muks
Muks
Pievienots: 19.10.2004
Ziņojumi: 1526
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 17:55
tauriņ.

Iedzer aliņu, atslābinies, vai ko stiprāku. Meitenes pamīlē, dzīve taču ir jauka, a tu te cepies...smile

Veiksmi!
Kreicis
Pievienots: 23.11.2005
Ziņojumi: 2943
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 18:09
DF, es nebūtu tik kategorisks izteicienos, bet Tu jau atvainojies - tas par tiem izdzimteņiem!smile

Bet par šito: "...     Sociālismā bijām pieraduši tikai ņemt, prasīt un izdiedelēt, par visu rūpējās sociālistiskā VALSTS, lielā mamma, pie kuras liesā pupa bijām piezīdušies. Un tagad esam izaudzinājuši jaunu paaudzi, kas ir tikpat nožēlojama, kā tās sociālisma izkropļotie vecāki. Arī jaunie paģēr visu no VALSTS un Briseles, tā it kā valsts būtu paradīzes filiāle zemes virsū. Vajag tikai stiprāk pabļaut, padaudzīt logus Saeimai, un no augšas tūlīt birs saldā debesu manna. "Pastieptās rokas sindroms"- tā ir mūsu nacionālā nelaime. Tāpēc es saku, ka kaut kādas reālas izmaiņas būs tikai tad, kad nāks paaudze, kurā katrs indivīds būs no bērna kājas mācīts atbildēt par sevi no A līdz Z. "

vajadzētu kājās stāvot aplaudēt!applause applause applause

No savas puses varu piebilst, ka attaisnojot savu bezatbildīgo rīcību cilvēki "meklē vainīgos"! Nevis domāt, kā atdot parādus un tikt ārā no šīs pakaļas, bet meklēt gadiem vecus valstsvīru postus un bezatbildīgi spriedelēt par banku "uzmešanu", un aicinājumu uz nekārtībām. Zaudētāju domāšana! Ja mēs nemainīsim domāšanas veidu, tad nekas labs nebūs!confused 

Par tiem genofondiem - biju jau ielicis šocitātu, bet ielikšu velreiz, D.Koxen "Strax, alčnostj i paņika na fondovix rinkax":

"Da i samo vremja ekonomičeskogo buma XVIII veka govorit o mnogom. Rezkij podjom ekonomiki proizošol čerez 30 ļet posļe kraxa Puzirja Južnix morej. Očeņ daže verojatno, što ļudi takim obrazom otreagirovaļi na kļučevie sibitie veka, protestuja protiv zla, prinosimogo birževimi spekuļacijami, i vdolbiļi svoim detjam ņeobxodimostj truditsa po-nastojašemu, a ņe ždatj ņemedļennogo voznagroždeņija." Tas notikās Anglijā!

Tauriņ un kas mainīsies, ja mēs atzīsim valdību par vainīgu, ka kāds imndivīds bezatbildīgi ir paņēmis kredītu? Kādu atbildību Tu prasi?girl
janiso
Pievienots: 06.03.2009
Ziņojumi: 284
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 18:23
Runājot par deflāciju, es esmu diezgan izbrīnīts, ka mūsu gudrinieki (iesk. CB) to izliekas nemanām vai vienkārši nesaprot, ko tā nozīmē ekonomikai. Visa pasaule cīnās ar to visiem iespējamiem spēkiem, mūsējie tieši otrādi - sekmē to. Marasms. Tāpat kā ar lata kursu censties atrisināt kredītņēmēju problēmas. Galu galā mēs dabūsim skarbāko, kas var būt - dubulto D!
A mūsu tauta ir vainīga tādā ziņā, ka visu to nekompetenci neredz/nesaprot un pieņem. Par to pašu devalvāciju - 78% ir pret to, ne tikai daži lielie onkas. Līdzīgi bija ar nekustamo, kur aptaujās optimistu procents savulaik bija pie 80-90%. Attiecīgi mehānisks protests pret kaut ko īsti nestrādās
Šādu domāšanu tiešām laikam var izmainīt tikai pamatīgs belziens pa muguru.
Kreicis
Pievienots: 23.11.2005
Ziņojumi: 2943
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 18:42
Beidziet vienreiz runāt par to lata stabilitāti!

http://www.db.lv/2/a/2009/06/15/Tekoshaja_konta_jau_87_mil2

http://www.db.lv/2/a/2009/06/15/RIGIBOR_nokrities_lidz_82

http://www.db.lv/2/a/2009/06/15/Tirgu_atgriezushies_lati

 

 
Kreicis
Pievienots: 23.11.2005
Ziņojumi: 2943
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 18:48
Visa stiprā lata kritizēšana atduras pret vienu argumentu:

Ja LV devalvē latu, tad mums eiro neredzēt vel gadus desmit! LT un ikauņi notur savas valūtas un pāriet uz eiro 2012 - 2013 gadā, tad patiešām mēs esam eiropas pakaļa! Tad mums neredzēt ne investorus, ne kādreiz sasniegt LT un ikauņu ekonomikas līmeni!!! Investoriem interesē eiras nevis lati (devalvēti vai nedevalvēti)!!!taa dodd

Par pārējiem plusiem un mīnusiem var strīdēties, bet nekad (cerams) pat paši sev neieskaidrosiet, ka kāds investors ies uz reģiona (Baltijas) vienu no valstīm, ja blakus ir divas valstis kurās ir eras, bet trešajā lati, kronas vai liti. Mums jau tagad ir jāsatraucas, ka ikauņi grib eiro 2011. gadā ieviest, cerams tas viņiem tikai ir mārketinga triks un viss reģions ieviesīs eiro kopā!!!
GE
Pievienots: 22.08.2004
Ziņojumi: 1557
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 18:50
man liekas kaut kur bija rakstīts ka +/- 50% mājsaimniecību ir tādi vai šādi kredīti, atlikušie gan jau ir minētie pensionāri, jo skolotāji un ugunsdzēsēji utt cik ziņu ir ņēmuši kredītus pa pilnam ar domu tik streikosim un algas ies uz augšu ...

DF: es arī jau labu laiku esmu nonācis pie secinājuma, ka jāmainās paaudzēm, jākrāj pieredze, jāveido mehānismi, struktūras(vienalga kā to sauc 'partijas") kuras nodrošina labāko sabiedrības pārstāvju tikšanu augšā - mums tā visa nav valstis kas vēidojušas to gadu simtiem ...

es esmu optimists mēs pie tā nonāksim 50 gados (!) kas principā ir ok, mēs esam ātri un arī izsalkuši laugh

pieredze, zināšanas utt to nevar aizstāt nekādi Eiropas/Zveidrijas EURo, kuriem uzceļam mājas vai nopērkam mašīnas ... tās lietas ir jāiemācas/jāieaudzina vienalga kā bet tav vidējam sabiedrības pilsonim tā pat kā kādreiz bija zīlīte, jāmāk arī ekonomika,politka ,jurispundence -  un galveais nezinu kā lai to pasaka - 'gudrība' dzīves - common sence utt ...
janiso
Pievienots: 06.03.2009
Ziņojumi: 284
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 18:57
Nu, es kā persona, kas ir ilgstoši sadarbojies ar ārvalstu investoriem, varu pateikt, ka viņiem ir vienalga kāda ir valūta, ka tik valstij (un uzņēmumiem) ir izaugsmes potenciāls. Protams, ka ja ir vienāda valūta, ir ērtāk, bet tas nav izšķirošais faktors. To arī pierāda tas, ka Zviedrijā, Norvēģijā uc., kur nav eiro, ekonomika nav būtiski sliktāka kā eiro valstīm.
Un vēl - Baltijas valstīm eiro neredzēt vēl gadus 5-7, tas attiecas arī uz Igauniju, kur situācija nav īpaši labāka, tik muldēt viņi māk labāk.
Tedis
Tedis
Pievienots: 12.07.2008
Ziņojumi: 1483
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 19:51
Pēc FKTK datiem uz 31.03.2009 mājsaimniecībām izsniegti kredīti mājokļa iegādei, rekonstrukcijai, remontam: kredītu apjoms - 5,01 miljards latu; kredītu skaits - 156 tūkstoši; vidējais svērtais hipokredīts - 32,1 tūkstoši latu.
Pēc CSP datiem uz 31.03.2009 Latvijā bija: 1046,7 tūkstoši nodarbinātu cilvēku; vidējā bruto darbalga 469 lati (349 neto).

Pieņemam, ka hipokredītus ņem 15% strādājošo ar lielākajām algām.
Sanāk, ka hipokredīts ir katram strādājošam cilvēkam ar neto algu virs 450 Ls un hipokredīta ņēmēja vidējā neto alga ir aptuveni 700 latu.
No statistiski vidējā hipokredīta ņēmēja Jāņa Vidiņa 700 latu neto algas par 46 tūkst eiro kredītu (32 tūkstoši latu) ikmēneša maksājums ir aptuveni 300 eiro (210 latu).

Un tad paskaitam kas notiek pēc dažu pilsoņu tik ļoti gaidītās D-dienas kad pēkšņi 1 eiro = 1 lats.
Jāņa Vidiņa neto alga paliek 700 latu, bet ikmēneša maksājums bankai jau ir 300 latu un hipokredīta apjoms latos ir izaudzis no 32 līdz 46 tūkstošiem latu. Tāds pats efekts tiek sasniegts samazinot Jāņa Vidiņa neto algu līdz 500 latiem, kas šobrīd privātajā sektorā jau notiek pilnā sparā.

Lielākie zaudētaji no D-dienas būtu nevis 150 tūkstoši hipokredītu ņēmēju, bet 560 tūkstoši pensionāru, jo pensiju indeksēšana notiktu 6 līdz 12 mēnešus pēc D-dienas izsauktā cenu kāpuma.

Par vainīgo meklēšanu - vieglprātīgie kredītņemēji un vieglprātīgie kreditori savu sodu agrāk vai vēlāk saņems. Vieni nokļūs parādu verdzībā, otri zaudēs izsniegtos resursus. Manuprāt mums būtu vairāk jāuztraucas par zelta tiltu un stikla kalnu būvētājiem, ārzemju investoru piesaistītājiem ar skaistām iekšām un savas kabatas uzpildītājiem izmantojot valsts subsīdijas.
Reinis
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 800
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 21:50
Runas par devalvāciju man atgādina vēlmi tā fiksi it kā izšmaukt, reāli neko nedarot un nemainoties. Devalvācija kā tāda panaceja mūsu vietā visu izdarīs. Atliek vien nomanipulēt ar maģisko skaitli 0,7028 un nu tik viss būs. Cik vienkārši.
GE
Pievienots: 22.08.2004
Ziņojumi: 1557
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 22:43
http://www.financenet.lv/zinas/latvija/article.php?id=219646

46% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka uzņēmušies pārāk lielas kredītsaistības

pārējiem ir normālas grin
Kirsipu
Pievienots: 02.02.2006
Ziņojumi: 33
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 22:54
Viens no iespējamajiem scenārijiem, ka Baltijas valstīs valūta netiks devalvēta, bet pirms pievienosimies Eirozonai, tiks ieviesta Baltijas naudiņa, tādējādi sakārtojot visus problēmjautājumus. Katrā ziņā izskatās diezgan reāli, ka iekš ES sāks rasties jaunas savienības, kas nez pie kā novedīs tālākā nākotnē...
janiso
Pievienots: 06.03.2009
Ziņojumi: 284
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 23:11
Reinim
Nepiekrītu gan. Ja tu būtu paskatījies uz devalvācijas aizstāvju argumentāciju, nekur netiek minēts, ka tikai plika devalvācija, bez izmaksu samazināšanas un reformām, kaut ko būtiski mainīs. Stāsts ir par to, ka šāds kurss Latvijas reālajai ražojošai ekonomikai ir kā smags enkurs (sauksim to par deflāciju). Iegūst tikai importētāji, fiksētās algas saņēmēji un latu depozītu turētāji. 
Kreicis
Pievienots: 23.11.2005
Ziņojumi: 2943
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 23:14
janiso - nu jau Tu iebrauci auzās - sorry, bet "Iegūst tikai importētāji...." ir galīgi šķērsām!!! izlasi kaut vai ielikto linku par tekošā konta pārpalikumu(!!!) - atkārtoju PĀRPALIKUMU!!! Importētāji iegūst smiekls smiekls smiekls - cūkām pērles bārsta!!! grrrr.... twisted
Kreicis
Pievienots: 23.11.2005
Ziņojumi: 2943
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 23:28
janiso - neķem personiski! Lata kursam nav ne vainas - mēs atgriežamies tanī stāvoklī, kāds bija pirms "NĪ-kredītu buma", t.i. kredīta naudiņu mēs noēdām - bankas deva naudu, mēs pirkām, budžetā nāca nauda, valdība sita sev uz pleca cēla budžetniekiem algas, privātie arī cēla algas un mēs nonācām tur kur mēs esam! Jā tagad ir paģiras, taču imports ir lejā bez visas devalvācijas, ar Dievu uz pusēm maksājam kredītus un algas būs atkarīgas no mūsu produktivitātes! smile
Kreicis
Pievienots: 23.11.2005
Ziņojumi: 2943
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
15.06.2009 23:30
Un mūsu (LV) tekošais konts ir plusos - protams uz importa rēķina, bet labāk tā nekā ... mīnusos!smile
Lapas:previous123...596061...157158159next
Forumu saraksts/Latvijas vērtspapīru tirgus/Latvijas ekonomiskā situācija
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV