Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Latvijas vērtspapīru tirgus/Latvijas ekonomiskā situācija
Lapas:previous123...626364...157158159next
dragonfly
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 2022
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 14:07
kokons -

Nu sagrāva Soross angļu mārciņu, mainījās tās kurss, vai tāpēc Anglija pārstāja eksistēt? Nē tak... Tāpēc nevajag noniecināt nacionālas valodas dzīvotspēju jebkurā valstī, kuras pilsoņiem ir svarīgi, lai valsts spētu realizēt patstāvīgu monetāro politiku.
Tauriņš
Pievienots: 15.10.2007
Ziņojumi: 220
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 14:09
Hermani

Kā jau minēju, ne uz ko neaicinu. Viss nokārtosies pats no sevis. Otrkārt, jautājums par devalvāciju ir tīri matemātisks, te nav vietas viedoklim, bet tīri tehniskiem argumentiem, kas ir vai nu apgāžami, vai nē. Bet ar Hermani sacensties daiļrunībā nevar neviens, tam es piekrītu.

Kāds te tagad sakars partijai VL ar šo tēmu? Kad viņi kaut ko ir aicinājuši sist un dauzīt? Par vēlēšanu rezultātiem jau savu viedokli izteicu, reklāma nospēlēja savu lomu. Nevajag jaukt lietas.

Kurss tomēr būtu labāk fiksēts, jo mēs esam maza ekonomika. Bet tas ir jāpārskata katru gadu, 1 x, analizējot valsts konkurētspēju, inflāciju pa šo gadu.
Tauriņš
Pievienots: 15.10.2007
Ziņojumi: 220
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 14:22
tātad, es, kas vairākos postos esmu sarakstījis desmitiem teikumu ar argumentiem par devalvāciju, esmu muļķis, jo "nepamatojot savu viedokli" laugh

kas tad ir dragonfly, kas arī atbalsta devalvāciju, kaut nav par to uzrakstījis vairāk, kā 3 rindiņas laugh laugh 

ak Hermani laugh
sds
Pievienots: 23.01.2007
Ziņojumi: 918
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 15:14
Tauriņš

Lai varētu noteikt, kas konkrēti ir labāk - devalvēt vai nedevalvēt, vajag tā riktīgi savākties datus un sarēķināt efektu no viena un no otra varianta.Visticamāk, ka tehniskais rezultāts būs viens un tas pats.Atšķirsies dažādu procesu realizēšanās laikā.

 

P.S.VL nerullē.Savā ģerevņā intereses pēc veicu tādu nosacītu VL reklamēšanu.Rezultātā VL pašvaldību vēlēšanās dabūja 3 vai 4%.Pirmās 3 vietas savāca vietējie atpazīstamie.

Līdzīgi var prognozēt nākamrudens Saeimas vēlēšanu rezultātus.VL , lai cik sakarīgi būtu, dabūs 3-4% un paliks aiz borta.Un tas ir elementāri izskaidrojams - sponsoriem pilnīgi pietiek ar esošajiem prognozējamajiem fruktiem.Jaunas agresīvas neprognozējamas sejas nafig nav vajadzīgas.No tā izriet, ka VL nauda reklāmai diez vai parādīsies.
Tauriņš
Pievienots: 15.10.2007
Ziņojumi: 220
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 15:30
sds

Tas ir viens no devalvācijas pretinieku argumentiem, ka ilgā laikā deflācija dos to pašu efektu, ko devalvācija. Pirmkārt, tad kas ir labāk, mocīties 10 gadus, vai daudz īsāku laika posmu. Otrkārt, arī tam, ka rezultāts būs vienāds, nepiekrītu. Šobrīd mēs tērējam LB valūtas rezerves un aizņemies naudu principā neglābjamu kredītu apkalpošanai. Zviedri ar to jau ir samierinājušies, bet mēs nē. Līdz ar to nedevalvējot, iegūstam lielāku ārējo parādu, sagrautu ekonomiku (dēļ paaugstinātiem nodokļiem, naudas aizplūšanas par importu u.c.). Nemaz negribu atkārtot jau rakstīto nonsensu, ka aizņemies naudu, ko izmaksāt algās, kas aiziet par importa pārtiku. Krīze ir bijusi jau gandrīz gadu, cik ilgi vēl jāgaida deflācija, lai imports pazustu no veikala plauktiem? Un nevajag liet ūdeni par mantrausīgajiem latviešu ražotājiem, kas nevarot saražot lētāk par poļiem. Tikai devalvācija to var izmainīt.....

Ak, tad tu arī esi atsaldētais (pēc Hermaņa domām laugh ) , kas balso par VL...tad jau ir cerība kaut kad nākotnē Latvijai....smile
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5555
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 15:40
Tauriņš, bez demagoģijas. To ka Tu esi atsaldēts, skaļi neesmu teicis, bet nevienu citu, kas balsotu par VL nepazīstu. Tā ka nav man viedokļa, kas ir tie, kas balso par VL. Ja spriežu pēc tevis, man vienīgā zināmā, tad šai partijai nav izredžu.
Tauriņš
Pievienots: 15.10.2007
Ziņojumi: 220
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 15:53
Pasaki man, par ko balsoji Tu, un es arī noteikšu vai šai partijai ir izredzes......
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5555
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 16:06
Tauriņš, par ko balsoju es, par to balsoja daudzi, tātad būs grūti vērtējot tikai mani izdarīt secinājumus. Bet par VL, no man zināmajiem, un domāju šeit forumā esošajiem, Tu esi viens vienīgais. Tātad, Tauriņš = VL, tā sanāk. grin  Lai gan VL pieeja man patīk, bet par viņiem nebalsošu.
sds
Pievienots: 23.01.2007
Ziņojumi: 918
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 16:08
Tauriņš

Jebkurā no apskatāmajiem abiem gadījumiem ( devalvācijas vai deflācijas) ekonomika nonāk līdz nulles punktam un pēc tam sāk rāpties augšup.Procesa kvalitāte ir atkarīga no tā, vai laicīgi tiek mainīti spēles noteikumi, tobiš, likumdošana.Man nez kāpēc ir čujs, ka mūsu politsejas devalvācijas versijā nebūtu spējīgi adekvāti reaģēt - ķiška par tievu.Variantā ar deflāciju vēl ir izredzes, ka elites klaunu kompetence spēj pavilkt līdz procesu vadībai, jo viss notiek lēnām.

 

Par VL nobalsoju, jo nebija  normālu partiju, par ko balsot.Esmu ar nacionālsociālistiskiem uzskatiem, fanoju par Rozenberga stila idejām, līdz ar to cerēt uz savu ideju pārstāvniecību varas orgānos man būtu samērā naivi.
Tauriņš
Pievienots: 15.10.2007
Ziņojumi: 220
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 16:29
Procesu vadība skaitās nodokļu paaugstināšana? Neko viņi nejēdz un tieši šis arī pat bija viens no galvenajiem argumentiem par devalvāciju – tur atliktu praktiski tikai nospiest pogu un ekonomika sāktu strādāt pati par sevi. A tagad jābīda mistiskas ekonomikas sildīšanas programmas. Pusgads ir pagājis un nekas nenotiek. Tiek glābta sava āda, birokrātija. Nu neder tas.

Un paskaiti cik uzņēmēju bankrotu ir bijis pēdējā gada laikā. Par eiro kredītiem – uzņēmējs, kas ar eiro kredītu strādā vietējam tirgum bankrotētu jebkurā gadījumā, deflācijas gadījumā dēļ samazinātas pirktspējas un apgrozījuma un cenu krituma, un lētā importa (no valstīm, kas devalvē). Uzņēmējs, kas ar eiro kredītu strādā eksportam, no devalvācijas neko nezaudē, bet iegūst.

Privātpersonas jebkurā gadījumā pa lielam savus dzīvokļus ir zaudējušas – vai nu iluzionori tiek turēts lats un novilkts vēl kāds gads, bet pēc tam ekonomika totāli sabrūk, un nevienam nav darba un maksājumus nevar maksāt, vai devalvē un viņi savus dzīvokļus zaudē momentā, bet ekonomika izdzīvo un ir darbs.

Ekonomikas teorija, kas dod priekšroku devalvācijai, nevis deflācijai, pasaules pieredze (Argentīna, Krievija u.c.), galu galā Japānas, kas visas izejvielas importē laugh satraukums par mazāko sava kursa palielinājumu, kas negatīvi ietekmē eksportu laugh; visu ārvalstu

eknomistu šausmas par mūsu valdības izvēlēto ceļu; esošā katastrofa, kurai neredz galu...ko vēl vajag gd ak, jā pretī ir zviedru banku eksperti, EK eksperti (kam vajag tikai to, lai tieši šobrīd Latvija neizraisa jaunu nestabilitāti, nevis viņi rūpējas par mūsu nākotni), Rimševičs ar savu eiro kredītu u.c.....

Vēl neesmu apskatījis argumentu, ka principā devalvācija ir neizbēgama, līdz ar to noziegums bija to nesaprast un nedarīt to pēc iespējas ātrāk. Jo ātrāk, jo mazāk sāpīgi. Kas to zin, kas ar tām LB rezervēm, vai no SVF naudas kaut ko novirza to „stabilizēšanai”, vai nē u.t.t. Par to lai janiso pastāsta...

Es gan zinu daudzus, kas balsoja par VL. Es varbūt esmu atsaldēts pēc dažu domām ,kaut skaļi to neviens nesaka, bet tie man zināmie balsotāji ir normāli. Līdz ar to VL ir ok smile
janiso
Pievienots: 06.03.2009
Ziņojumi: 284
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 16:45
SVF ir par devalvāciju, pret ir EK, jo baidās no domino efekta. Faktiski sanāk tas pats, kas šeit lokāli - politiķi ir pret, ekonomisti - par. Un attiecīgi tas, protams, nozīmē, ka nekas no SVF aizdevuma līdz LB nenonāks vismaz tik ilgi kamēr ir šāds kurss. Paši izdomājāt tādu kursu turēt, paši arī tieciet galā.
sds
Pievienots: 23.01.2007
Ziņojumi: 918
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 16:55
Tauriņš

Nekādu krīzi nesaskatu.Normāls ekonomikas pārejas process.Agrāk bija naudas pārpilnība, tagad trūkums.Algas un izmaksas nokritīs līdz līmenim, kas atbilst mūsu ekonomikai un viss būs normāli.Variantā ar devalvāciju tas notiktu ātrāk.Variantā ar deflāciju tas ies vaļā lēnāk, nobankrotēs vairāk uzņēmumu, lielāks bezdarbs.Bet nekādas citas atšķirības nav.

 

Mūsu vienīgā problēma ir tā, ka deviņdesmito gadu sākumā komunisti netika kārti kokos.Tad tagad no valdības puses būtu daudz ātrāka, kompetentāka un elektorāta interesēm atbilstošāka rīcība.
Tauriņš
Pievienots: 15.10.2007
Ziņojumi: 220
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 17:04
jā, lielāks bezdarbs, lielāks bankrotu skaits, 7 x ilgāks mokošais periods, lielāks ārējais parāds, lielāki nodokļi, lielāka nabadzība, lielāks risks uz sociāliem nemieriem, noziedzību...jā, vispār nav atšķirības interesanti

diez vai ir prāta darbs runāt par vardarbīgām lietām šajā forumā...

P.S. Hermani - mans pēdējais teikums pat ne attāli nav aicinājums uz vardarbību vai logu sišanu un nedod nekādu pamatu mana ķermeņa vai smadzeņu aukstuma pakāpes noteikšanai.
sds
Pievienots: 23.01.2007
Ziņojumi: 918
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 17:18
Tauriņš

Joprojām nesaskatu atšķirību.Deflācijas variantā uzņēmējiem jāsaspringst un jāmeklē lētāki izejmateriāli, lētāks darbaspēks, lētākas telpas nonstopā.Devalvācijas variantā tas ir īslaicīgi.Atšķirās trenda ātrums.Trenda sākumpunkts un beigu punkts ir tie paši

 

Vardarbību, jaunais cilvēk, nevajadzētu nenovērtēt.Ja III Reihs būtu izvērsis vardarbību daudz plašāk un novedis šādas tādas lietas līdz galam, mums ne Banka Baltija, ne Parex nebūtu bijuši.

Cilvēka mūžs nav tik garš, lai varētu atļauties spēlēt demokrātiju.
Reinis
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 800
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 17:51
"Treknajos gados", ja latam būtu peldošais kurss, tā vērtība, visticamāk, būtu augstāka. LB to turēja zem trigus cenas (kāpēc tad neviens nebļāva?). Teorētiski tam bija jāpalīdz eksportam, bet praktiski tas nenotika.

Valūtas kurss ir tausaimniecības atvasinājums, bet nevis tautsaimniecība ir kursa atvasinājums.
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5555
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 18:23
Esmu ražotājs, un zinu, kas ir ražot eksportam, un kas vietējam tirgum. Palūkosim Vāciju (un citas valstis). Maksimāli attīsta vietējo tirgu, veicinot vietējo preču patēriņu. Nav nekādu eksporta veicinošu programmu. Tā pašlaik, pie notiekošā pasaules protekcionisma ir velta līdzekļu šķērdēšana. Praktiski nepazīstu nevienu ražotāju, kas ar putām uz lūpām brēktu pēc D. To dara ekonomisti. Kur viņi bija treknajos gados ? Nu veicam devalvāciju. Ko man tas kā ražotājam dos ? Man nāksies pacelt cenu. Tirgotājs pacels cenu (īres ir EUR), Saņemtās algas nomaksājam kredītos kas auguši pa 30%, un pēc diviem mēnešiem atkal turpat kur esam, atkal vajag devalvēt. Pašlaik saglabājot kursu, ātrāk nonāksim pie situācijas ka vajag samazināt birokrātisko struktūru, nebūs citas iespējas, nebūs precedenta un burvju nūjiņas - D. Nu nevar drukāt naudu un viņus uzturēt un atkal drukāt. Un vai tad tiešām domājat, ka devalvējot nevajadzēs aizņemties? Uzskatu, ka tieši tagad, nedrukājot, iestāsies ātrāks bankrots, nevis ejot mokpilno vairāku devalvāciju ceļu.
Imanc
Pievienots: 17.02.2006
Ziņojumi: 52
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 19:07
Bija tiešām interesanti palasīt visus argumentus par un pret D.


Es sliecos drīzāk piekrist tiem, kas saka ka D nav nepieciešama (pašam man nav kredītu). 
Man liekas ka visspēcīgākais arguments pret ir tas, ka mūsu politiķi pēc gada noteikti gribēs atkārtot D, jo tas taču ir tik vienkārši - nesamazināt nekādus izdevumus, bet padrukāt naudu.

Latvijas valsts parādu avots jau nav augstais lats, kurš konkrētajā dižķibelē vismazāk vainojams. Uzpūstie budžeta izdevumi birokrātijai, dumja plānošana (pareizāk tās neesamība) un megaprojekti ir iemesls, kāpēc tagad mums ar 7 miljardiem ir par maz. A saņemties un atlaist visus liekēžus no budžeta iestādēm nevar. Tāpēc ka izdevumu plānošana vienmēr notiek pēc principa - katra nodaļa/struktūrvienība/aģentūra paprasa cik viņiem vajag un tad tas viss tiek salikts kopā. A vai tāda struktūrvienība vispār ir vajadzīga neviens nevērtē. Un katra nākamā gada budžets tiek veidots pēc principa iepriekšējais +10%.

PS - vēlēšanās balsoju par VL cool
swordfish
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 6390
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
16.06.2009 19:50
Offtopiks D tēmai. Nupat uzzināju, ka radagabals nākošnedēļ brauc prom peļņā... uz Baltkrieviju smile Gastarbaiteris no Eiropas Savienības pie reizes varēs izskaidrot belorusiem, ka mūsu neveiksmju pamatā ir padomju laika sačakarētā domāšana un saimniekotprasme interesanti
Tauriņš
Pievienots: 15.10.2007
Ziņojumi: 220
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
17.06.2009 08:21
Hermaņa gadījums ir no mana piemēra - ražotājs ar eiro kredītu, kas ražo vietējam tirgum...
Aizņemties protams, vajadzētu, bet mazāk, jo eiro būtu daudz vairāk lati. Tātad mazāks ārējais parāds. Šobrīd mēs aizņemamies naudu un lejam to caurā mucā, kaut gan pēc D gada laikā mēs paši varētu sākt pelnīt.
Trenda ātruma atšķirbības ir ļoti ievērojamas - no 1-1.5 gadiem D gadījumā, kad sākas augšupeja (pie tam minēšu, ka mūsu eksporta trumpis būtu pārtika, ko atšķirībā no GM un Sony izstrādājumiem nevar nepirkt, ēst ta vajag, līdz ar to pat šajā krīzes laikā mēs varētu strauji augt), līdz aptuveni 10 gadus ilgai stagnācijai - ja nemaldos, Meksikas piemērs. Un nestādos priekšā kurā brīdī tiks izdomāt samazināt PVN no 23% līdz 18 % un pārējos nodokļus - nekad, līdz ar to es pat neredzu veidu, kā tiks no tās 10 gadu stagnācijas iziets.
Es zinu daudzus uzņēmējus, kas kliedz pēc devalvācijas. Ekonomisti par visu brīdināja arī treknajos gados, piemēram M.Hansens 2007. gadā teica, ka jādevalvē.
Mokas ir tieši šobrīd un tām tuvākos gadus neredz gala, bet ne poļiem, ne tiem pašiem baltkrieviem, kur bija D vai kurss nokrita, nav nekā mokpilna.
Re kā...Belari devalvēja un tagad pie viņiem ir darbs viesstrādniekiem.
Neredzu, kā ne D ir tas pats, kas D. Un bankrots diemžēl neiestāsies, kamēr veiksmīgi griezīs pensijas un turpinās saņemt SVF naudu.

"Uzskatu, ka tieši tagad, nedrukājot, iestāsies ātrāks bankrots, nevis ejot mokpilno vairāku devalvāciju ceļu."

Šis teikums ir pretrunā pats ar sevi. Jo ātrāk devalvē, jo mazāk sāpīgi. Bankrota jeb defolta gadījumā vienīgais zināmais turpmākais ceļš ir devalvācija (ja neviens vairs neaizdod naudu), līdz ar to nedevalvēšana, lai sasniegtu brīdi, kad ir jādevalvē, ir absurda.

sds...."Cilvēka mūžs nav tik garš, lai varētu atļauties spēlēt demokrātiju.".....šobrīd tev daudzi piekristusmile
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5555
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
17.06.2009 09:39
Tauriņš, Tu esi sienāskrējējsteorētiķis. Es praktiķis. Man pašlaik stāv divas ražotnes, abas nestrādā, jo man nav kredītu un nodokļu parādu. Tirgū ir totāls dempings. Ražotnes kurām ir kredīti, ražo ar mīnusa zīmi, un iet vēl dziļākos parādos uz neizmaksāto algu rēķina, nesamaksātajiem rēķiniem par izejmateriāliem vai kavētajiem fiksētajiem maksājumiem un nodokļu parādiem. viņiem nav citas izejas, jo apstāšanās ir momentāls bankrots. Tā nav konkurence, ja esi parādos, līst iekšā vēl lielākos parādos. Tā ir, atvainojos, bet muļķība. Daļēji piekrītu, ka D vajadzēja kādu laiku iepriekš, kad šīs jukas sākās (Plijas piemērs). Bet dotajā situācijā D ir beigu ne tikai sākums, bet reālas baigas, bedre no kuras nevar izkāpt. Devalvējot mēs parādniekiem paildzinam agoniju un iedzenam stūrī tos, kam viņi ir parādā - darbiniekus, piegādātājus un citus partnerus, radot nereālu cerību. Viņiem parādi itkā sarūk par dažiem %, bet tas tikai teorētiski. Jo jaunie maksājumi būs lielāki, nodokļu parāda % aug nežēlīgi. Ja viņi ceļ cenu, tad D nav jēgas, ja atstāj veco cenu, viņi iet iekšā vēl lielākos mīnusos.

Noturot pašreizējā situācijā Latu, mēs likvidējam jau bankrotējušos, bet agonijas mocītos ražotājus, dodot ceļu reāliem un maksātspējīgiem. Tās ražotnes, kas pašlaik ir Latvijā, es domāju tos, kas kādreiz eksportēja, un tagad brēc pēc taisnības un devalvācijas, ir ar steigu jālikvidē, un subsīdijas un garantijas jādod jaunajiem, kautvai tiem pašiem, Tauriņš pieminētajiem, pārtikas ražotājiem. Un šeit D nu nekādīgi neko nepalīdzēs, tikai jukas un neskaidrība.

Uzreiz arī pamatošu savu nostāju par Latvijas bankrotējušajiem eksportētājiem: Latvijas eksports bija balstīts nevis uz gatavās produkcijas eksportu, bet gan uz komplektējošo detaļu ražošanu. Lielās pasaules ražotnes savu darbību samazināja un veica optimizāciju. Un latvieši ar savām sagataves detaļām palika aiz borta. Par piemēru minēšu Ikea, kura aizvēra savas ražotnes. Nu nekādas valsts garantijas un D nespēs glāgt uzņēmumu, kurā ražoja dīvāna kreiso kāju lielos daudzumos, kura domāta Ikea dīvānam. Visa pasaules ražošana ir balstīta, lai apmierinātu uz kredītiem veiktos pirkumus. Kredītus vairs nedod. Nežēlīgi, bet es uzskatu, ka 2/3 rūpnīcu būs jāizveras, un jāražo reāli maksātspējīgam klientam, nevis patēriņa kredīta vergiem. Tātad, pašreizējiem Latvijas eksportētājiem vajadzētu pārorientēties uz gatavas produkcijas ražošanu. Bet to nevar izdarīt, jo ir kredītu nasta, un pārorentācijai jaunus neviens nedos. Reālais ceļš ir bankrots, un zaļā gaisma jauniem uzņēmumiem. Un kā jau teicu D tikai sajauks te visu.
Dad
Pievienots: 26.08.2004
Ziņojumi: 143
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
17.06.2009 09:50
Kungi,

Diskusijas mērogs sāk atgādināt blusu dialogu "vai uz citiem suņiem arī ir dzīvība"..

Vai esat izlasījuši Naomi Klein "The Shock Doctrine: The Rise of Disaster Capitalism"?  (Amazonā 14USD)

Pēc tās kļūst skaidrs notiekošais, mērogi, IMF (standarta) scenāriji, D un t.sk. RU un PL pieredzes izejot šim cauri...

Iesaku! smile

Veiksmi beer
Tauriņš
Pievienots: 15.10.2007
Ziņojumi: 220
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
17.06.2009 10:04
Hermanim

Tavs teksts ir pilns ar pretrunām no vienas vietas.. „ja esi parādos, līst iekšā vēl lielākos parādos. Tā ir, atvainojos, bet muļķība” ...ko tad Latvijas valsts tagad dara?(veic D, būtu jāaizņemas mazāk).Iepriekšējā komentārā tev bija pieauguši kredītu maksājumi par 30%, tagad tev nav kredītu...u.t.t.

Jukas un neskaidrība bija Hermaņa galvenā rūpe, cik sapratu... Jautājums par jukām pēc D ir otršķirīgs, jukas beigsies pusgada laikā un viss nostāsies savās vietās un aizies. Bet tagad mēs pusgadu esam iztērējuši tai pašā agonijā un brīvajā kritienā, kas nebeidzas un nemaz nav labāks par nelielām jukām pēc veiktas D, kurām būtu skaidri redzamas beigas.

Kopsavilkums par D:

1)      viennozīmīgi, ka D palielina ražošanu (uz eksporta rēķina, uz vietējā tirgus rēķina, no kura tiek izspiests imports.). Līdz ar to ievērojami mazāks bezdarbs. Nodokļu bāze, likmes var samazināt, palielināta naudas masas aprite. Veicot D var saglabāt normālu uzņēmējdarbības vidi – nodokļi u.c., kad ne D gadījumā nodokļus paaugstina, līdz ar to nekāda nākotne nav gaidāma. Var savilkt budžetam galus kopā, atkal nav tādu atlaišanu.

2)      Pat bez neviena plusa D ir labāka par deflāciju – nežēlīgie samazinājumi, deflācijas spirāle, nodokļi, nauda tiek sūkta no ekonomikas ārā - tas viss ekonomiku sagraus uz ilgu laiku.

3)      Vai tik nav tā, ka D bija neizbēgama...

Tātad, šobrīd esam nonākuši līdz secinājumam, ka devalvatoru argumenti jau pirms gada bija pareizi un tobrīd vajadzēja devalvēt (kaut gan jūs tobrīd teicāt pretējo), bet tagad atkal turpināsim klausīt jūs, kas vienreiz jau ir kļūdījušies?

Diez vai ir vērts turpināt diskutēt ar cilvēku, ka neprotot pārliecināt pretinieku, ķeras pie apvainojumiem ...laugh
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5555
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
17.06.2009 10:28
Tauriņš:

Jautājums par jukām pēc D ir otršķirīgs, jukas beigsies pusgada laikā un viss nostāsies savās vietās un aizies

Ko tu saproti ar vārdu - jukas. Es saprotu finansu nestabilitāti, ražošanas pagrimumu, Valsts nespēju maksāt pensijas. Pēc pus gada ?????? Par ko mēs, un ar ko es te diskutēju ??????
Tauriņš
Pievienots: 15.10.2007
Ziņojumi: 220
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
17.06.2009 10:39
Defolta gadījumā pensijas nebūs vispār kādu laiku, bet uz to pašlaik iet...tagad neesot finanšu nestabilitātes, ražošanas pagrimuma???...devalvējot ekonomika pusgada laikā pārorientētos, būtu arī tās jukas (bankroti, kas notiek tāpat) u.t.t. Valdība pensijas maksātu, viss notiktu... Salīdzinot ar „jukām” pēc D, šobrīd notiek 5. pakāpes orkāns, kas pieņemas spēkā, ja tevi mulsina vārds „jukas”......tiešām nesaprotu, kas tev nav skaidrs.....

Ar ko tu diskutējot?laugh Kārtējais uzbrauciens laugh tas jau bija gaidāms, kā minēju laugh
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5555
Re: Latvijas ekonomiskā situācija
17.06.2009 10:43
kokons un Kreicis. Aliņš no manis. Laikam vecs palieku.
Lapas:previous123...626364...157158159next
Forumu saraksts/Latvijas vērtspapīru tirgus/Latvijas ekonomiskā situācija
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV