Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Iesācējiem/Investīciju padoma lūgums
 
inve$t
Pievienots: 22.06.2013
Ziņojumi: 1
Investīciju padoma lūgums
22.06.2013 17:58
Sveiki!

Gribēju lūgt kādu padomu, kur ieguldīt.

Ir brīvi kādi teiksim 20'000 Ls, ko šķiet, ka kādus tuvākos (desmit-divdesmit) gadus nevajadzēs, kā arī ik mēnesi paliek pāri vēl kādi teiksim 300-500 Ls, kurus arī gribētos ieguldīt, tāpēc gribētos kaut kur ilgtermiņā investēt, lai inflācija nenoēd un lai nauda arī nestu kādus ienākumus.
Forexā tirgoties nemāku, neesmu arī plānojis tā ļoti apgūt, kā arī negribētos cauras dienas pavadīt tirgojoties/analizējot cenas. Visideālāk liktos kaut kur ielikt naudu un pēc tam aizmirst uz ilgāku laiku, varbūt tikai ik pa laikam pārbaudot kā klājas investīcijām (jo retāk, jo labāk).
Gribētos kādus lielākus procentus kā Latvijas krājobligācijām (tām ir 3.25%/gadā uz 10 gadiem). Kādi 10% gadā jau liktos vairāk kā labi.
Protams, gribētos arī diversificēt, lai nebūtu tik lielas svārstības un krīzes tik traki neskartu. Tā kā termiņš ir garš un nav spiedīga vajadzība pēc naudas konkrētā brīdī, tad šķiet, ka noturība pret risku ir gana liela.

Tātad, jautājums ir ļoti plašs - kādi ir ieteikumi? Ieguldījumu fondi? Akcijas? Pie kāda vietējā brokera Rīgas biržā vai teiksim ASV kaut kādu InteractiveBrokers vai TD Ameritrade, vai pie kāda cita brokera?
Krājobligācijas? Zelts? Kaut kas cits?
Kaut kā šķiet (neargumentēts viedoklis), ka fondi nepelna labāk par tirgus vidējo - vai ir pieejami kādi indeksam piesaistīti fondi, vai arī labāk vienkārši pareizās attiecībās nopirkt pārdesmit kompāniju akcijas tā, lai apmēram atbilstu indeksam?
Vēl jautājums - vai fondu cenu izmaiņa kādā periodā arī parāda patieso fonda peļņu tajā periodā, vai arī fondi papildus maksā vēl arī kādas dividendes?

Jebkādi ieteikumi tiks novērtēti, paldies smile
Lauvinsh
Lauvinsh
Pievienots: 15.05.2006
Ziņojumi: 2828
Re: Investīciju padoma lūgums
25.06.2013 11:50
Šis gadījums manuprāt izskatās pēc nepieciešamības ieguldīt naudu dividenžu akcijās. Gan procenti neslikti, gan sirds mierīga. Var skatīties gan vietējās stabilās dividenžu maksātājas, gan Baltijas, gan Krievijas, Polijas, ASV utt. Tas atkarībā no gaumes.
Nezinu kā tur ir ar ienesīgumu, bet man kaut kā šķiet, ka ASV akcijām dividenžu ienesīgums nav tik liels kā Eiropā, bet to jau var uzzināt tuvāk iepazīstoties ar piedāvājumu. Pats neesmu pētījis, par ienesīgumu saku tīri no jušanas viedokļa laugh
Ja man būtu šāds ieguldāmais kapitāls, tad es "pār upi nelektu" un visu izvietotu Eiropā un Krievijā.
DDD
Pievienots: 11.04.2012
Ziņojumi: 103
Re: Investīciju padoma lūgums
25.06.2013 15:03
Šajā biznesā kko ieteikt ir nepateicīga nodarbe un cik noprotu pēc uzdotajiem jautājumiem, tad izpratne par tirgiem ir diezgan pragmātiska. Ar dividenžu akcijām ļoti bieži ir tā, ka dividendes ir 7-9%, bet akcijas ir zaudējušas >10% kapitalizācijas gada laikā.
swordfish
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 6390
Re: Investīciju padoma lūgums
27.06.2013 22:58
Ja jau ir vēlēšanās finanšu tirgos darboties, ir banku fondi, atsevišķi mūsējie (seb, swed u.t.t.) uzrāda itin labus rezultātus. Tikai nevajag vadīties no vēsturiskā ienesīguma un likt ilgtermiņā - reizi gadā, divos var pamainīt. Ja vēl ir izpratne par kādu konkrētu ražošanas nozari vai tirgu, tad pavisam labi.
 
Forumu saraksts/Iesācējiem/Investīciju padoma lūgums
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV