Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/ASV tirgi/Par personīgo pieredzi ar stock'iem
 
madness
Pievienots: 08.10.2013
Ziņojumi: 1
Par personīgo pieredzi ar stock'iem
09.10.2013 00:18
Hola! 
Aptuveni pusgadu šo un to palasu par akciju tirdzniecību, vairāk par stock'iem, iemēģināju praksē iegūtās zināšanas iekš www.howthemarketworks.com un pamatlietas ir skaidras. Daudz vēl izzināmu lietu vēl priekšā, bet pamatā es vēlos apjautāties kāda ir Jūsu pieredze tādā kā lielākā šķērsgriezumā, t.i., kādām metodēm uzticaties, kādā cenā pērkat akcijas, kādi ir kritēriji utt. Padalīties ar sakarīgām platformām, kādas bankas jūs apkalpo, kādi ir plusi un mīnusi, kur mazākas komisijas. Tīra prakse.
Papētīju dažādas platformas, to starp plus500 un līdzīga rakstura, bet nekas nerada pārliecību par šiem softiem. Pakonsultējos sakarā ar DnB Trade, tur atkal ir salīdzinoši augstas komisijas. 
Ziemeļnieks
Ziemeļnieks
Pievienots: 22.11.2007
Ziņojumi: 571
Re: Par personīgo pieredzi ar stock'iem
09.10.2013 10:23
Pārāk vispārīgs jautājums. Ko tas Tev dos, ja ierakstīšu, ka tirgojos X gadus, konts Y bankā un vislabāk patīk Z tirgus? Labāk būs, ja jautāsi konkrētāk brokeru sadaļā par brokeriem, par tirgiem attiecīgā sadaļā un par literatūru treidinga/grāmatu sadaļā (iepriekš to mazliet caurskatot). Būtībā jau stratēģiju, tirgu un brokeri katrs piemeklē individuāli pēc sevis (atvēlamā laika, resursu lieluma, pacietības, zināšanam par attiecīgo tirgu utt). Ja vēl jautājumā ieliksi savu pieredzi, pārdomas – atbildes arī būs
madness
Pievienots: 08.10.2013
Ziņojumi: 1
Re: Par personīgo pieredzi ar stock'iem
16.10.2013 22:36
Atbildot uz komentāru, gribēju piebilst, ka mani interesē vispārēja biržas spēlētāju pieredze un izmantotās taktikas veicot tur darījumus. Pamatā interesē tieši iemesli, kāpēc esat izvēlējušies tās stratēģijas, kuras pašlaik izmantojat – kādi ir bijuši iemesli? Vai tie ir bijuši psiholoģiski, kad, piemēram, no kādas taktikas esat atteikušies tāpēc, ka jūs māc skopums un trūkst pacietības un sapratāt, ka šādā segmentā neprotat sevi kontrolēt (viens no tādiem darījumu veidiem varētu būt šorti jeb īsās pozīcijas akcijās, kurām ir ļoti nepastāvīgi kāpumi un kritumi). Vai arī esat izrēķinājuši sev izdevīgākās stratēģijas, piemēram, ieguldīt ilgtermiņā ar ilgstošu atdevi vai ieguldīt naudu konkrētas nozares uzņēmumos? Pats, praktizējoties HowTheMarketWorks vidē sākotnēji izmantoju garo pozīciju, meklējot mazos un vidējos uzņēmumus pēc quotiem iekš Finviz un Yahoo Finance. Izvēlējos uzņēmumus nozarēs ar augstu pievienoto ekonomisko vērtību – medicīna, biotehnoloģijas, inovatīvā ražošana, militāro iekārtu ražošana. Centos izvairīties no finanšu uzņēmumiem un jauniem, nepabeigtiem projektiem. Akcijas izvēlējos robežās no 0,5$ līdz 30$ gabalā. Pievērsu arī uzmanību tam vai pašiem īpašniekiem nav būtiska līdzdalība uzņēmuma pašu kapitālā, jo īpašnieku maiņas un liela apjoma akciju pārvedumi būtiski ietekmē to cenu, cik man načies saskarties ar to. Sākotnējais izmantotais portfelis – 10 K $ (tas, ko simulators piedāvāja). Nekādu dižo peļņu neguvu, jo mazos darījumus sāku ar paprāvu komisiju (tiesa, fiksētu 25$ par darījumu). Sākumā komisija noēda visu peļņu, taču ar laiku tās ietekme palika pārāk niecīga un es sapratu, ka arī realitātei neatbilstoša. Ar otro mēnesi sāku šortot akcijas vadoties no tā, kurām no tirgū pieejamajām akcijām vērtības ir strauji uzpūtušās. Faktiski spekulēju. No 10 K esmu ticis līdz 143 K portfelim 5 mēnešu laikā spēlējot reizi līdz divas reizes nedēļā. Tāpēc tagad jautāšu precīzāk akciju tirgus dalībniekiem:- kādas taktikas izmantojat;- kādās vērtību amplitūdās iegādājaties akcijas;- vai izmantojat šortošanas opciju;- kādu tirdzniecības platformu izmantojat? Kāpēc? - Cik ilgi tirdzniecības platformā notiek darījumu apstrāde un kādas ir izmaksas (komisijas, kontu apkalpošanas utt.?)
Ziemeļnieks
Ziemeļnieks
Pievienots: 22.11.2007
Ziņojumi: 571
Re: Par personīgo pieredzi ar stock'iem
17.10.2013 10:39
Nu OK – sarunas uzturēšanai varu ierakstīt pāris rindas. Bet kopumā treidings (kā šeit teica kāds kolēģis) ir diezgan vientulīgs un individuāls process. Var jau salīdzināt sevi ar citiem, bet stilu utt. tāpat nekopēsi. Vieglāk forumā tomēr apspriest konkrētākas lietas. Cenšos turēt pozīcijas salīdzinoši ilgi. RFB „ziedu laikos” mēģināju tirgot aktīvi, bet ar laiku secināju, ka komisijās aiziet salīdzinoši daudz un arī laika visam izsekot īsti nav. Pašu tirgošanos cenšos nesarežģīt ar daudziem indikatoriem. Cenšos pirkt augošu akciju augošā tirgū (vai vismaz cikla posmā). Ļoti vēlams, lai bids lielāks par asku. Ļoti vēlams, lai uzņēmums ir pelnošs un ar man saprotamu biznesu. Plus akcijai jābūt tik likvīdai, lai varētu jebkurā brīdī savu pozīciju slēgt bez liela spreda vai pāris procentu krituma. Tā kā tirgoju ārpus Baltijas (šobrīd), tad sameklēt šiem kritērijiem atbilstošu ieguldījumu objektu var. Veidoju portfeli no vairākiem papīriem (šobrīd 7) ar aptuveni vienādu procentuālo sadalījumu
robertinijo
robertinijo
Pievienots: 26.02.2011
Ziņojumi: 1098
Re: Par personīgo pieredzi ar stock'iem
06.05.2014 11:49
kads ir nodoklis USA nerezidentiem uz dividendem un kap. pieaugumu? ieprieks paldies!
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Re: Par personīgo pieredzi ar stock'iem
06.05.2014 12:00
robertinjo
nodokļu zarā ir Kreiča topiks par šo tēmu
 
Forumu saraksts/ASV tirgi/Par personīgo pieredzi ar stock'iem
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV