Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Brokeri/Uz kā rēķina pelna starpnieks (konsultants) [CFD tirdzniecība]
 
Gumis
Pievienots: 15.10.2014
Ziņojumi: 11
Uz kā rēķina pelna starpnieks (konsultants) [CFD tirdzniecība]
15.10.2014 15:49
Labdien!
Kādu laiku atpakaļ man piezvanīja kāda persona (turpmāk tekstā - konsultants)  un aģitēja atvērt kontu iekš trade.com (Kiprā reģistrēts brokeris Safecap Investments) un tirgoties ar CFD uz šādiem nosacījumiem: konsultants iesaka man darījumus, ja darījums beidzas ar peļņu, tad 5% tiek konsultantam. Kādu mēnesi tā arī darījām - un, jāatzīst, kopsummā rezultāts ir pārsteidzoši labs. Konsultants nav brokera darbinieks; cik saprotu, tad konsultantam ir līgums ar brokeri par jaunu klientu piesaisti, kura ietvaros ir noteikta šī 5% komisija no veiksmīgajiem darījumiem; šī komisija netiek ieturēta no man pienākošās summas man redzamā formā. Šobrīd konsultants aģitē ieguldīt lielākas summas, taču aizdomas rada tālāk minētais aspekts, kur, cerams, foruma profesionāļi varēs viest skaidrību.
Cik saprotu, CFD tirdzniecībā būtībā mana darījuma otra puse ir brokeris, kurš darbojas līdzīgi totalizatora organizatoram - pieņem manu likmi par to, ka kāds instruments augs vai kritīsies, pareizas prognozes gadījumā izmaksā man naudu no SAVIEM līdzekļiem, nepareizas prognozes gadījumā - paņem manu naudu. Proti - pretī nav cita reāla KLIENTA AR NAUDU, kā tas, piemēram, ir akciju pirkuma gadījumā. Protams, brokeris parūpējas, lai kopsummā viņš nopelnītu caur klientu neveiksmīgajiem orderiem, sprediem un svopiem, taču fakts paliek nemainīgs: JA MANS ORDERIS NOSLĒDZAS VEIKSMĪGI, TAS BROKERIM RADA ZAUDĒJUMUS.
Tagad, vadoties no šīs tēzes, ir absolūti neskaidri, kādēļ brokeris būtu gatavs maksāt kādam (konsultantam) 5% no VEIKSMĪGAJIEM ORDERIEM, proti, par to, ka kompetentais konsultants ir PALĪDZĒJIS RADĪT BROKERIM ZAUDĒJUMUS. Loģiskāk būtu, ja brokeris maksātu konsultantam par neveiksmīgajiem orderiem, proti, par konsultanta palīdzību radīt peļņu brokerim. No šejienes arī izriet bažas, ka konsultanta patiesais nolūks ir "uzsēdināt mani uz āķa", parādot dažus veiksmīgus darījumus, motivēt ieguldīt lielāku naudas summu un tad ieteikt kādu darījumu, ar ko "palīdzēt" noliet visus līdzekļus, sadalot peļņu ar brokeri.
Lūdzu palīdzēt ar atbildēm uz jautājumiem:1) vai pareizi saprotu CFD tirdzniecības būtību un tās ietekmi uz brokera finansēm;2) kāda varētu būt brokera motivācija maksāt konsultantam ar augstākminētajiem nosacījumiem;3) vai manām bažām ir pamats?
 
Forumu saraksts/Brokeri/Uz kā rēķina pelna starpnieks (konsultants) [CFD tirdzniecība]
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV