Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Politika/Politiskā situācija Baltkrievijā
 
Kihots
Kihots
Pievienots: 16.10.2012
Ziņojumi: 2096
Politiskā situācija Baltkrievijā
10.08.2020 08:37

Pēc prezidenta "vēlēšanām", kurās kārtējo reizi ir "uzvarējis" Lukašenko ar 80% balsīm, baltkrievu tauta ir izgājusi ielās, lai protestētu pret sistēmu, ir pirmie cietušie. Paši baltkrievi pieprasa maidanu! Gāzt esošo valdību un mainīt politisko sistēmu...

GintsN
Pievienots: 04.02.2019
Ziņojumi: 440
Re: Politiskā situācija Baltkrievijā
10.08.2020 10:02

Kihot, maidanu grib mazākums. Vidējais Baltkrievs ir apmierināts ar Lukašenko. 

Tas ka mazākums skaļāk bļauj, nenozīmē, ka tauta ir neapmierināta.

Tas pats arī Krievijā - vidējais krievs ir apmierināts ar Putinu, māzākums ir skaļš un neapmierināts.


Kihots
Kihots
Pievienots: 16.10.2012
Ziņojumi: 2096
Re: Politiskā situācija Baltkrievijā
10.08.2020 10:40

Gint, pēc neatkarīgo Exit Poll datiem Lukašenko ir saņēmis 16-17% balsu. Vidējam baltkrievam noteikti Lukašenko ir pieriebies. Baķka to saprot un izvairās no jebkādām tautas masām, viņš pat nav mēģinājis šajā vēlēšanu ciklā tikties ar tautiešiem (es neskaitu tās reizes, kur tikās ar dažiem kolhoza vai rūpnīcas cilvēkiem), jo saprot ka īstā tauta naturāli izsvilps.

Un par maidanu, apskaties jebkuru YouTube live (piemēram Navalnij LIVE vai Nexta) komentāru sadaļu - tur ir gūzma komentāru, kas aicina rīkot maidanu jeb gāzt pastāvošo iekārtu.

Un ja apskatās ielās, tad nekad iepriekš nav bijuši tik lieli cilvēku pūļi protesta akcijās kā tas ir šobrīd. 2010. gada Baltkrievu nemieri pret pēdējo nedēļu notikumiem ir kā diena pret nakti.

Un ja runā par vairākumu, tad būsim reāli - vairākumam vienmēr ir viss vienalga, tam svarīga ir kotlete un šņabis, lai kāds režīms nebūtu... Bet 3-5% aktīvai tautai, kam rūp savs liktenis, ir pietiekošs liels īpatsvars, lai varētu ko mainīt.

GintsN
Pievienots: 04.02.2019
Ziņojumi: 440
Re: Politiskā situācija Baltkrievijā
10.08.2020 12:43

Kihots - tici man, vidējam baltkrievam Lukašenko ir ok. Un tik ilgi arī viņš tur sēdēs , kamēr vidējam baltkrievam viņš vairs nebūs ok.

Šobrīd opozīcija ir vāja un nespēj neko jēdzīgāku piedāvāt, kā tikai nost ar režīmu saukļiem. Kāda tad ir baltkrievijas realitāte ja nav Lukašenko - pilnīgs bardaks un haoss un bankorts. Vidējais baltkrievs nav gatavs dzīvot kapitālismā. 

Kihots
Kihots
Pievienots: 16.10.2012
Ziņojumi: 2096
Re: Politiskā situācija Baltkrievijā
10.08.2020 13:46

Gint, vēsturē ir ļoti maz gadījumu, kad iziet ielās protesta akcijās ievērojams (teiksim 20+%) pilsētas iedzīvotāju. Lielākai daļai ļaužu masas ir pilnīgi vienalga.. vēl trakāk - viņiem nav viedokļa vai tas viedoklis ir tāds, kuru nav gatavs publiski aizstāvēt! Tiem, kuriem tagad ir "labi" ar Lukašenko (vai Krievijā ar Putinu), pēc režīma maiņas būs arī labi ar citiem kadriem priekšgalā...

Bet kā n-tās reizes rāda vēsture, tad ja sanāk mobilizēt ilgstoši vismaz 3.5% iedzīvotājus, tad praktiski vienmēr sanāk gāzt valdības, režīmus vai būtiski mainīt notikuma gaitu. Šķiet, ir bijuši tikai pāris gadījumi, kad ar šiem 3.5% nepietiek... 

Un vēl kāda interesanta lieta - miermīlīgas protesta akcijas ir efektīvākas par vardarbīgām akcijām (terorismu). Tas skaidrojams ar to, ka daudz lielākas ļaužu masas pavelkas uz "mierīgiem" mītiņiem un, ja kāds režīms agresīvi izklīdina miermīlīgos cilvēkus, tad ļaužu masas parasti pavelkas uz neveinīgo pusi +agresīvām akcijām ir daudz grūtāk atrast sabiedrotos..

Tamdēļ mana divu centu prognoze - ja BY opozīcija spēs ilgstoši (dažas nedēļas) Minskā mobilizēt miermīlīgas akcijās vismaz 70'000 cilvēku, tad baķka kritīs/aizbēgs... 

P.S. Pētījums par protesta akciju efektivitāti - Maria Stephan un Erica Chenoweth "Why Civil Resistance Works", kurā ir detalizēti aprakstīti manis pieminētie principi un novērojumi.

Kihots
Kihots
Pievienots: 16.10.2012
Ziņojumi: 2096
Re: Politiskā situācija Baltkrievijā
10.08.2020 14:59

Tiem, kuriem ir slinkums lasīt pētījumu, var noskatīties TEDx Talks, kur pētījuma autore izsaka galvenos secinājumus ev3

https://www.youtube.com/watch?v=YJSehRlU34w

erx
erx
Pievienots: 14.12.2009
Ziņojumi: 864
Re: Politiskā situācija Baltkrievijā
11.08.2020 15:02

https://www.obozrevatel.com/abroad/belarus-protestuet-v-minske-barrikadyi.htm?fbclid=IwAR1ycVLkgxV7KfxodO1VsI2oO244uJPAgv6W0gZODRMHMyltvWFPi5qT1BU

Kihots
Kihots
Pievienots: 16.10.2012
Ziņojumi: 2096
Re: Politiskā situācija Baltkrievijā
11.08.2020 23:17

Redz kādus paziņojumus baltkrievi izplata. Ļoti izskatās pēc Honkongas nemiernieku vadlīnijā. 

‼️БЕЛАРУСЬ! 19:00!

МЫ СНОВА ВЫХОДИМ НА УЛИЦЫ!

Вчера Минск показал всему миру, что побороть многочисленные и вооружённые силы карателей абсолютно реально! А тактика протестов, при которой силовики разбросаны по всему городу и вынуждены постоянно лихорадочно перемещаться в поисках групп МИРНЫХ демонстрантов, оказалась максимально успешной. Отныне наша тактика максимально проста.

ДЕЦЕНТРАЛИЗАЦИЯ! БУДЬ КАК ВОДА!

Силовики явно будут готовы встречать демонстрантов в каких-то конкретных точках. Особенно на проспекте Независимости в Минске. И это их слабость. 

СТРАТЕГИЯ!

✅ Выходите из своих домов, встречайтесь с соседями и собирайтесь в небольшие группы до 20 человек.

✅ Не стойте на одной точке! Двигайтесь в направлении центра города небольшими группами, но не выходите на центральные площади — силовики готовы к этому. Занимайте все прилегающие улицы и БЛОКИРУЙТЕ ДОРОГИ! ПАРАЛИЗУЙТЕ ГОРОД!

МИНСК! ИЗБЕГАЙТЕ ПЛОЩАДЕЙ НА ПРОСПЕКТЕ НЕЗАВИСИМОСТИ, А ТАКЖЕ ПУШКИНСКОЙ И РИГИ. 

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МАШИНЫ СКОРОЙ ПОМОЩИ, ПОКА НЕ УБЕДИТЕСЬ, ЧТО В НИХ ДЕЙСТВИТЕЛЬНО МЕДИКИ!

✅ Если вас немного, а силовики идут в атаку — разбегитесь, перегруппируйтесь и появитесь в другом месте. В отступлении нет ничего постыдного! БУДЬ КАК ВОДА! 

✅ НАШ ПРОТЕСТ — МИРНЫЙ! Не нападайте на бандитов в чёрном первыми! Будьте готовы обороняться и не забывайте про средства защиты: каски, щитки, плотные защитные очки, перчатки и противогазы/респираторы. Не забывайте про защиту тела — в этих целях можно приматывать к себе толстые глянцевые журналы или книги! Они спасают от резиновых пуль. Старайтесь выводить из строя технику, а не фашистов!

Будьте готовы защищаться от провокаций и насилия лукашистов.

✅ НАШИ ЛОЗУНГИ ПРОСТЫ!

ВЫБОРЫ БЕЗ ЛУКАШЕНКО!

СВОБОДУ ПОЛИТЗАКЛЮЧЁННЫМ!

Мы выступаем за свободу! За окончание 26-летней диктатуры! 

Фашисты в чёрной форме уже убили белорусов, которые просто хотели свободы, а десятки мирных демонстрантов находятся в тяжёлом состоянии в больницах. 

ИХ ЖЕРТВЫ НЕ ДОЛЖНЫ БЫТЬ НАПРАСНЫ!

Kihots
Kihots
Pievienots: 16.10.2012
Ziņojumi: 2096
Re: Politiskā situācija Baltkrievijā
11.08.2020 23:57


Kihots
Kihots
Pievienots: 16.10.2012
Ziņojumi: 2096
Re: Politiskā situācija Baltkrievijā
13.08.2020 14:07

Visā Baltkrievijā šajās dienās ir aizturēti 7'000 cilvēki, tas ir tāpat kā aizturēt visus Aizkraukles iedzīvotājus siena Izolatori ir pārpildīti, vietas trūkumu dēļ, it kā aizturētos sūta pa taisno uz cietumu. Protesta akcijas notiek visā Baltkrievijā, vakaros tiek bloķēta satiksme, masveidā notiek streikošana.

https://www.tvnet.lv/7038698/baltkrievija-protestu-ceturtaja-diena-aiztureti-700-cilveki

erx
erx
Pievienots: 14.12.2009
Ziņojumi: 864
Re: Politiskā situācija Baltkrievijā
07.08.2023 10:21

Диктатор Лукашенко выписал собственному младшему сыну Николаю стипендию как «одаренному студенту» — The Insider. Лукашенко-джуниор стал единственным первокурсником, удостоившимся такой чести от Картофельного дуче. Каждый месяц джуниор будет получать 186,97 белорусского рубля (около 5600 рублей или 61 доллар).В прошлом году внебрачный младший сын Лукашенко, о матери которого официально ничего не известно, закончил школу с золотой медалью и поступил в БГУ. При этом месяц назад Лукашенко заявлял, что его сын учится в Пекинском университете. Источник издания «Зеркало» утверждает, что в Китае Лукашенко-младший просто проходит практику.«Он способный, но он же с репетиторами занимался. А учитывая очень низкий уровень современных абитуриентов, он вполне выгодно смотрится. Ведет себя как тихоня, нос не задирает, — рассказывал источник. — Их группа «талантливых выпускников» в БГУ вообще как призрачная. Даже их расписания не было в общем доступе».

 
Forumu saraksts/Politika/Politiskā situācija Baltkrievijā
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV