Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Treidings/FOMC sēdes
 
ArtursX
Pievienots: 23.03.2023
Ziņojumi: 1
FOMC sēdes
23.03.2023 11:27

Sveiki!

Esmu jauniņais forumā, tikko piereģistrējos. Bet nu ne gluži jauniņais treidingā un investīcijās. Jau kādu laiku nodarbojos ar investīcijām un arī treidingu (2 atsevišķi portfeļi), un regulāri treidoju vai kā miminums vismaz sekoju kārtējām FOMC sēdēm un pēc tam arī JPow presenei. Pirmkārt, man vnk interesē macro, kā FED bs kustina dažādas asset klases, kā tirgus reaģē uz dovish vai hawkish signāliem utt. Par to visu man vnk ir dabiska interese, man tas ir kā dažam varbūt Netflix paskatīties. Tā ir kā izklaide, tā arī info ar praktisko pusi, jo šis FOMC kārtējās tikšanās reizes es arī aktīvi treidoju kā day trading, tā arī ieņemot pozīcijas uz vairākām nedēļām vai mēnešiem, balstoties uz FOMC rezultātiem, sentimentu, faktiem utt. (kopumā es ar day trading nenodarbojos, un FOMC tikšanās ir vieni no retajiem izņēmumiem, kad es mēdzu atvērt īslaicīgas pozīcijas, ja redzu labas izdevības).
Vakardiena, 22.marts, nebija izņēmums, un lai gan šoreiz es konkrēti ''nofeiloju'' savu game plan, kā rezultātā sanāca neveiksmīga sesija, bet mans jautājums šeit par to, vai kāds no jums aktīvi seko šīm FOMC tikšanās reizēm, vai aktīvi tās tirgo utt.? Varbūt ir vēlme padalīties par sekmēm, piemēram, vai tika pieņemti kādi lēmumi/atvērtas pozīcijas vakardien sēdes laikā vai pēc tās?
Man, personīgi, nedaudz bija pārsteigums tik straujais DXY kritums. No otras puses, BTC uzvedās ļoti tuvu tam, kā es biju gaidījis. Varēja perfekti nošortot. Bet jā, es nofeiloju savu game plan šoreiz, un nepaspēju ielēkt pozīcijā dēļ vnk apkaunojošas un pat komiskas kļūdas, kuru man pat negribās šeit aprakstīt.  Bet nu gadās.
Par SPX un equities kopumā man nebija stingra viedokļa, vēroju kā skatītājs. Vispār par akcijām un lielajiem indeksiem man šobrīd nav stingra viedokļa un kopumā es turos pa gabalu. Zelts un sudrabs toties šobrīd ļoti labi kustas, un nevarētu teikt, ka pārsteidzoši vai neparedzami.


elbruss
elbruss
Pievienots: 31.01.2009
Ziņojumi: 209
Re: FOMC sēdes
23.03.2023 12:00

Nu man arī ir līdzīgas intereses. Macro patīk labāk kā Netflix smile
Attiecīgi arī centrālo banku vadītāju komentāri ir must have lieta. Ar tirgošanu uz šādām sapulcēm gan, manuprāt, vislabāk darbojas vecais labais teiciens "buy rumors, sell on news". Respektīvi jau nedēļu pirms sapulces vajag saprast tirgus sentimentu, tad ieiet pozīcijā, kas atbilst vairākuma gaidām un iziet tieši sapulces laikā vai pat īsi pirms tam nofiksējot (cerams) peļņu.
Jāsaka, ka es arī tikko smagi nolažojos. Man bija 90% pārliecība, ka tirgus aizies gaisā, bet piektdien visu dienu biju ar auto pa eiropu un nesanāca uzlikt orderus. Pirmdien gribēju gandrīz vai all-in, atvēru aplikāciju jau lai liktu orderus, bet bērns zvana no skolas, ka slikti jūtās, kamēr aizbraucu pakaļ, tad vēl šis tas... rezultātā bija jau kādi +5-6% augšā, sāku šaubīties vai neesmu nokavējis. Rezultātā neko neatvēru. Paskatījos tieši pirms sapulces, ap +10% tiem, ko gribēju atvērt. Nu nekas... būs pieredzei.

 
Forumu saraksts/Treidings/FOMC sēdes
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV