Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Reklāma/Krediits pret veertspapiiru portfeli
 
Kasandra
Kasandra
Pievienots: 18.02.2006
Ziņojumi: 3
Krediits pret veertspapiiru portfeli
27.03.2006 03:18
Sveiki,

Izsniedzu krediitu liidz 85% no veertspapiiru portfelja pamatveertiibas (veertspapiiriem ir jaabuut listeetiem kaadaa no reguleetajiem tirgiem).

Ja neveelies atbriivoties no sava portfelja, bet gribeetu leveregot savas poziicijas vai vienkaarshi ir nepiecieshama finansu resursi kaadam projektam, tev ir iespeeja to izdariit. Krediita nosaciijumi ir elastiigi - aptuveni Libor + 1%, terminjsh - runaajams - par ieprieksheeju atmaksu nav penalty, par defaulta gadiijumu nekur netiek zinjots - vienkaarshi jaashkiraas no portfelja (pat, ja portfelja veertiiba ir kritusi kopsh liiiguma sleegshanas briizha, taa ir vieniigaa saistiiba).

Piemeers:

1. Janis ir akciju tureetaajs ar  veertiibu 1 000 000 EUR. Vinsh veelaas atveert savu biznesu, kam ir nepiecieshams kapitaals, bet neveelas shkirties no savaam miiljajaam akcijaam, jo domaa, ka taas vareetu augt + dot dividendes.

2. Jaanis piezvana Kasandrai un saka "taa un taa - gribeetu krediitliiniju, bet akcijas paardot negribu" - kasandra saka "apskatiishos, kaa varu paliidzeet un piezvaniishu riit". Liidz riitam Kasandra apskataas, vai Jaanja akciju hedzheeshanu var iekljaut Kasandras portfelii un tad tiek izdariiti secinaajumi.

3. Kasandra piezvana Jaanim un saka "taa un taa - es varu tev izsniegt krediitu, jo varu piehedzheet tavas akcijas - uz cik ilgu laiku tu gribeetu krediitliiniju?" Jaanis saka "domaaju, ka pieci gadi buutu OK" Kasandra saka "Nekaadu probleemu - 850 000 EUR buus tavaa kontaa peec 3 dienaam, ja shodien parakstiisim liigumu" Jaanis "OK parakstam liigumu" 

Taalaak ir vairaaki scenaariji

4.1 Jaanja akcijas aug un dod gaidiitos augljus - Jaanis priciigi maksaa ikgadeejos krediita procentu maksaajumus un pamatsummu.

4.2 Jaanja akcijas piedziivo neveiksmi un pirmajos divos vai triis gados zaudee pusi no savas veertiibas - Jaanis nosplaujas un nepaarskaita kaarteejo procenta maksaajumu noteiktajaa datumaa, jo domaa, ka akcijas vairs neatguusies no krituma - Kasandra likvidee hedzha poziiciju un paarrakstiitaas Jaanja akcijas tiek realizeetas par tirgus cenu. Kasandra uz Jaani naidu netur un neregistree vinju melnajaa sarakstaa.

4.3 Jaanis veelas panjemt briivlaiku uz pamatsummas atmaksu - nekaadu probleemu - briivlaiks tiek saskanjots un Jaanis ir prieciigs.

4.4. Jaanja akcijas eksplodee - uztaisa abnormaalu pelnju - un Jaanis veelas realizeet pelnju. Jaanis zvana Kasandrai un saka "taa un taa - gribu paardot akcijas, lai atdotu paraadu". Kasandra likvidee hedzha poziiciju, tiek realizeetas akcijas par krediita atlikuma veertiibu - ar paareejaam akcijaam Jaanis dara ko grib.

Ja shis staasts tevi ir ieintereseejis un tavs akciju portfelis nav mazaaks par 100 000 USD, tad vari man uzrakstiit kaadu veestuli - buushu prieciiga tev paliidzeet.

Tava Kasandra,
Just Trader
Pievienots: 11.12.2005
Ziņojumi: 423
Re: Krediits pret veertspapiiru portfeli
27.03.2006 09:40
Kungi, tie kas te par piramiideshanos runaaja - luuk jums risinaajums
Mr.Gekko
Mr.Gekko
Pievienots: 24.11.2004
Ziņojumi: 75
Re: Krediits pret veertspapiiru portfeli
27.03.2006 11:44
nu man jau shis piedaavaajums diez ko uzticams neizskataas. Kur tad Kasanadra var guut pelnu ar Libor+1%? 
Charles
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 2204
Re: Krediits pret veertspapiiru portfeli
27.03.2006 12:10
Ja ir brīvi resursi, tad jau arī Libor daļa veido peļņu.
 
Forumu saraksts/Reklāma/Krediits pret veertspapiiru portfeli
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV