Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Latvijas vērtspapīru tirgus/Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
Lapas:previous123...552553554...643644645next
Ziemeļnieks
Ziemeļnieks
Pievienots: 22.11.2007
Ziņojumi: 571
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
26.04.2017 11:42

girtsk -

Konta atvēršanas, uzturēšanas u.c. izmaksas Latvijas bankās (cik nu bija saskarsme) ir nebūtiski atšķirīgas. Un tas arī nenoteiks Tavu investīciju rezultātu. Attiecībā uz investēšanu Latvijas/Baltijas akcijās zināma Tava priekšrocība pret citiem reģioniem būs plašākas zināšanas par šeit notiekošo (pieņemot, ka dzīvo Latvijā vai vismaz tam seko). Tu noteikti daudz vairāk esi dzirdējis un vari kaut ko secināt par Grindeksu, Latvijas Gāzi, kuģniecību, SAFu nekā par, piemēram, Vācijas kompānijām. Attiecīgi vajadzētu būt vieglāk novērtēt, kur tad vēlies ieguldīt


Maxtro
Maxtro
Pievienots: 21.03.2017
Ziņojumi: 1854
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
26.04.2017 11:44

brokers48

Kada atskiriba, kas izveidoja platformu??  Ja nav aktivitaates no klientu puses, piedava, nepiedava, no taa nekas nemainisies..  Citaa lieta, bankas grib uzreiz visu un daudz naudas (no komissijam).. Bet sheit nav Amerika, sheit cilveki megina sakt ar 500-1000 EUR depo..  Kaa tu vari tadus piesaistit ar tadam (piemeeram, kaa CTD) drakoniskam komissijam....?  Protams, kada banka, vai brokeru kantoris (kura Latvijaa vispar nav) var izveidot savu platformu, vai nopirkt no birzas to pashu e-brokeri, bet laiks jau buus pazaudeets...  Un ja vell pienaks karteja kriize, bet vinja pienaks noteikti, tad nevienam vispaar nebuus nekadas intereses te kaut ko shupot, jo vajadzees tikai vienkarshi meginat izdzivot...   twisted


girtsk
Pievienots: 26.04.2017
Ziņojumi: 179
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
26.04.2017 12:54

Ziemeļnieks, paldies. Domāju arī par dažu citu uzņēmumu akcijām, kas saistītas ar industriju, kurā strādāju - Somijas, Dānijas, Vācijas uzņēmumi. Saprotu, ka visdrīzāk jau pašam jāizpēta visu banku piedāvājums, bet dažām bankām nemaz tik viegli neatrodu visu informāciju, kas saistīta ar vērtspapīru konta apkalpošanu.

Ziemeļnieks
Ziemeļnieks
Pievienots: 22.11.2007
Ziņojumi: 571
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
26.04.2017 13:09

Ja vēlies pirkt kaut ko ārpus Baltijas caur Latvijas bankām – visur būs minimālā komisija par darījumu. Un tā nebūs maza, līdz ar to 500-1000 eur pirkumi kļūst diezgan neizdevīgi. Tad drīzāk Tev jāskata tieši maksa par darījumiem. Piem., SEBā minimālā par darījumu ar Skandināviju ir 15 eur (pārējā Eiropa vēl dārgāk). Ja tu domā kaut ko pirkt par 1000 eur un komisija ir 0.3% par darījumu, tad it kā tas ir 3 eur. Bet Tev piemēros minimālo 15. Līdz ar to Tu pārmaksā par darījumiem līdz apm. 5000 eur par kontraktu. Baltijā tādā ziņā minimālās maksas visur ir daudz zemākas (SEBā minimālā 3 eur). Ja pērc ilgtermiņam (gads un vairāk), tad varbūt tas mazāk būtiski


brokers48
Pievienots: 24.03.2006
Ziņojumi: 515
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
27.04.2017 07:49

ERX

E-brokeru piedāvā Rīgas fondu birža . Laikam viņai arī pieder . 

erx
erx
Pievienots: 14.12.2009
Ziņojumi: 865
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
27.04.2017 11:58

paldies broker48. Runājot par investēšanu, vai savādāku LV ekonomikas stimulēšanu, man ir tāds neliels precedents. Varbūt esiet dzirdējuši par tādu sfēru, kā sociālo uzņēmējdarbību, šobrīd LM ir izstrādājusi likuma projektu, un to likumu, nu jau plāno pieņemt ,kaut kad pirms saeimas atvaļinājuma. Gads jau riņķī, bet viss notiek nu baigi lēni, un pie tam LM kopā ar Altum ir izstrādājusi grantu programmu lai stimulētu šo uzņēmējdarbības veidu, taču tādus zemūdens dižakmeņus ir izdomājuši, kas sabojā visu interesi. Koroče, esmu sociālās uzņēmējdarbības veicējs, biedrība "Viegli atmest smēķēt", palīdzu cilvēkiem atbrīvoties no smēķēšanas pēc unikālas metodes(Allen Carr -Easy way, vairāk var palasīt allencarr.com), taču vajag iegādāties franšīzi kas maksā 25 000GBP(30 000€). Altum kā jauniem uzsācējiem piešķir maksimums 18 000€ un to ar baigiem nosacījumiem, taču pastāv vēl iespēja, tāds crowd funding. Esmu izveidojisi profilu un uzsācis ziedojumu vākšanu, bet tur ir arī savs BET. lai nokļūtu publiskajā listē ir jāsavāc vismaz 500€, kur tālāk jau būs redzams visai pasaulei, un domāju atradīsies cilvēki, un organizācijas kas noziedos, lai savāktos attiecīgā summa. Ja jums kungi ir interese palīdzēt Latvijas smeķējošajiem atbrīvoties, tad ziedojiet,  kaut vismaz 1€, vai arī ja neinteresē padodiet info citiem. Sociālā uzņēmējdarbība ir bizness, kur nav dividenžu un peļņa ir jāiegulda uzņēmuma attīstībā. Doma ir patiešām attīstīt, jo palīdzēt var un no alkohola un azartspēlēm, narkotikām, un cukura atkarības. Bet tas tā nākotnes plānos. Ok, ja esat ieinteresēti noziedod kaut vai € būšu pateicīgs, šeit ir norāde https://gogetfunding.com/help-stop-smoking/

Paldies!
P.S.(Sorry, vajadzēja it kā reklāmas sadaļā, bet bizness paliek bizness)

Rufy
Rufy
Pievienots: 24.10.2007
Ziņojumi: 224
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
27.04.2017 13:36

Smiekli nāk - sociālais projekts palīdzēt smēķētājiem! Kas viņiem liedz pašiem atbrīvoties? Cigaretēm nauda ir, bet man būtu jāziedo, lai viņiem palīdzētu! Akcīzi palielināt cigaretēm un no tās naudas arī viņus ārstēt. Tas pats ar veselības aprūpi - strādā, maksā nodokļus, sporto, pie valsts ārstiem ej ļoti reti, bet pretī viens, kas pīpē, dzer un nemkasā nodokļus, saņem bezmaksas medicīnu. Tas arī ir jāmaina.

Vienīgais kam var palīdzēt ir neaizsargātās grupas un viena no pamatgrupām ir bērni. Protams arī invalīdi un citi, kas akritību dēļ nonākuši nelaimē.

lusjens
Pievienots: 02.06.2011
Ziņojumi: 1320
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
27.04.2017 13:53

Negribu krist nežēlastībā, bet - ir viena burvju grāmata, ar kuras palīdzību divi mani čomi, kas smēķēja desmitgades, ir tikuši vaļā.

Ziemeļnieks
Ziemeļnieks
Pievienots: 22.11.2007
Ziņojumi: 571
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
27.04.2017 13:58

Šodien parādās vairāk informācijas par plānoto “Madara Cosmetics” ienākšanu biržā. Pēc tekstiem gan izklausās ne visai iepriecinoši. Iznāk, ka runa ir nevis par “normālo” biržu, bet First North, kur līdz šim uz darījumu, tā teikt, mēnešiem jāgaida. Var jau būt, ka te būs savādāk, bet nu bažas ir. Iekopēju no LETAS:

Savukārt AS "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne atzīmēja, ka "Madara Cosmetics" ir patēriņa zīmols, kas, strādājot biržā, savā ziņā ir priekšrocība. "Līdzšinējā pieredze liecina, ka dažkārt investoriem ir grūti saprast, ar ko nodarbojas uzņēmums. Patēriņa zīmolam ir priekšrocība, ka jebkurš var pārliecināties par to, kas ir produkts, dalīties pieredzē par produkta lietošanu ar citiem, līdz ar to rodas vēlme dalīties uzņēmuma veiksmē, kļūstot par akcionāru. "Madara Cosmetics" ir ļoti pievilcīgs zīmols, ir mērķtiecīgi strādāts pie zīmola attīstības, produktu portfeļa u.tml.," teica “Nasdaq Riga” valdes priekšsēdētāja.

Vienlaikus viņa norādīja, ka Skandināvijas valstīs biržas alternatīvais tirgus, kas ir mērķēts uz mazo un vidējo uzņēmumu segmentu, ir ļoti attīstījies. "Mazie, vidējie uzņēmumi spēlē ļoti nozīmīgu lomu ne tikai Latvijā, Baltijā, bet arī ziemeļvalstīs. Ziemeļvalstīs biržas alternatīvais tirgus, kas ir vērsts uz mazo un vidējo uzņēmumu segmentu, ir ļoti attīstījies. Tajā ir vairāk nekā 250 uzņēmumu, kas lielākoties demonstrē ļoti labu sniegumu. "Madara Cosmetics" tur ļoti labi iederēsies, un varbūt tas pavērs plašāku skatienu arī citiem šī segmenta uzņēmumiem, kas varētu sekot viņu piemēram," klāstīja Auziņa-Melaksne.

"Madara Cosmetics" akciju publiskā piedāvājuma veiksmīgai īstenošanai ir piesaistīts sertificēts konsultants AS "LHV Pank". "LHV Pank" institucionālo tirgu vadītājs Ivars Bergmanis norādīja, ka Baltijas ekonomiku "mugurkauls" balstās uz maziem un vidējiem uzņēmumiem, taču tikai pēdējos gados biržā ir radušies veiksmīgi piemēri mazo un vidējo uzņēmumu segmentā. "Igaunijā tas jau ir noticis, bet Latvijā plaša patēriņa zīmola ienākšana biržā ir kas nebijis," piebilda Bergmanis.

Pēc viņa teiktā, veicot ātrus aprēķinus, var lēst, ka uzņēmuma vērtība indikatīvi varētu būt ap 10 miljoniem eiro. "Tas ir tieši mazo un vidējo uzņēmumu segments. "Madara Cosmetics" ir piemērota "First North" tirgum ne tikai pēc izmēriem un zīmola atpazīstamības. Akcionāru programmas izveide šim reģionam ir unikāla, tas ir apsveicami, ka uzņēmums mēģina pieslēgt esošos klientus," teica "LHV Pank" institucionālo tirgu vadītājs.


erx
erx
Pievienots: 14.12.2009
Ziņojumi: 865
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
27.04.2017 14:22

Rufy: tur jau tā lieta, ka ne viens un nevar palīdzēt smēķētājam tikt vaļā no atkarības. Salīdzinājums, ~70% smēķētāju vēlas atmest, bet nezin kā to izdarīt, pēc statistikas tikai 5% no atmest gribētājiem, sanāk pašiem atmest, bet pārdzīvojot, un  izjūtot ciešanas, un pārdzīvojumus. Otrkārt, lai palīdzētu atkarīgiem, vajag empātiju un līdzcietību, a to var sniegt tikai tie kuri paši ir bijuši. Treškārt Neatkarīgā Latvija jau ir 30 gadi, pa šiem gadiem ne veselības ministrija, ne labklājības ministrija, nespēja palīdzēt. Piemērs: Māris Kučinskis LR premjerministrs, paziņoja, ka netaisās atmest smēķēt jo LV ārsti nespēj palīdzēt, bet UK ekspremjers Deivids Kamerons atbrīvojās pateicoties šai metodei. Jā un vēl ar šīs metodes palīdzību, palīdzību var sniegt visu vecumu smēķētājiem, gan jauniem, gan veciem.

lusjen: Grāmata par kuru tu runā ir tapusi uz šādu semināru bāzes, tad kad šie semināri kļuva slaveni UK un citās eiropas valstīs, tad izdevniecība Penguins palūdza Alenu Kāru uzrakstīt grāmatu. Un vēl piebilde, Ričards Brensons(Virgin īpašnieks) ir atbrīvojies no smēķēšanas atkarības pateicoties šai metodei. 

Bet nu laikam fleimā būs jāraksta, ja tieši par smēķēšanu grib kāds padiskutēt.

brokers48
Pievienots: 24.03.2006
Ziņojumi: 515
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
27.04.2017 15:06

Atmešana notiek elementāri . Man paziņa vislaik čīkstēja , ka nevar atmest , neesot rakstura utt . Nosmēķeja tā čikstot 40 + gadus . 

Pēkšņi viņam sāka čirkstēt balss . ka nevarēja saprast ko runā pa telefonu . Aizgāja pie daktera , un vairs nebija nekādu problēmu atmest . 

Maxtro
Maxtro
Pievienots: 21.03.2017
Ziņojumi: 1854
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
27.04.2017 15:07

Nav neka vieglaaka, kaa atmest smekesanu... Pats kadreiz smekeju, peec tam nesmekeeju, peec tam atkal smekeju un taa vairakas reizes..  Nodarbojos ar sportu, bet saku nodarboties veel vairaak,  un pienaca tads moments, ka vajadzeeja pienemt lemumu, vai nu sportot, vai nu smeket, jo kopaa tas viss neiet.. Atmetu nost un punkts.. Nav nekaa vieglaaka..  Bet visada runasana, ka nevaru , ir gruuti, tas viss ir fufels..  Ja cilveeks nevar atmest cigareti, vins ir vaish cilveeks...   boss

robertinijo
robertinijo
Pievienots: 26.02.2011
Ziņojumi: 1098
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
28.04.2017 19:43

http://dv.ee/birzha/2017/04/27/kak-torgovat-akcijami-na-birzhah-ssha

Задумывались ли вы, почему 160 миллионов американцев участвуют на бирже? 

Nezinu vai tik liels ir tas skaitlis smile 

brokers48
Pievienots: 24.03.2006
Ziņojumi: 515
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
29.04.2017 08:08

Es nebrīnītos , ka tā arī ir . Kapitālismā ir savi plusi un savi mīnusi un Amerikāņi ir ļoti labi iemācījušies tās lietas mīkstināt . Viens veids ir kapitāla tirgus pieejamība . Cilvēki var tikt pie naudas , ne tikai no algas un banku kredītiem , bet arī ieguldot kapitālu tirgū un saņemt daļu pievienotās vērtības , ko rada valsts ekonomika . 

Pie mums tā visa nav . Tapēc jau tā Latvijas ekonomikas atīstība buksē . Diemžēl nav mums normāls kapitāla  tirgus un tapēc nav iespēja izveidoties vidusšķirai . 

erx
erx
Pievienots: 14.12.2009
Ziņojumi: 865
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
01.05.2017 14:35

Esmu strādājis tādā Lielbritānijas uzņēmumā Morrison (tikers MRW) tad visu darbinieku pensiju fonds tirgojas ar stokiem, a tas ir vairāki desmiti tūkstoši darbinieku. Viņiem ir sava avīze, kur viss tiek aprakstīts, kāds treids, kas notiek, lai darbinieki, būtu lietas kursā ar to kā VIŅU nauda strādā.

LK20
Pievienots: 21.10.2015
Ziņojumi: 284
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
06.05.2017 16:06
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likums

4.pants. Finanšu un kapitāla tirgus dalībnieki ir emitenti, ieguldītāji, kredītiestādes, apdrošinātāji, apdrošināšanas starpnieki, pārapdrošinātāji, pārapdrošināšanas starpnieki, privātie pensiju fondi, regulētā tirgus organizētāji, depozitāriji, ieguldījumu brokeru sabiedrības, ieguldījumu pārvaldes sabiedrības, krājaizdevu sabiedrības, ārējās kredītu novērtējuma institūcijas (reitingu aģentūras), alternatīvo ieguldījumu fondu pārvaldnieki, maksājumu iestādes un elektroniskās naudas iestādes.

5.pants. Komisijas darbības mērķis ir veicināt ieguldītāju, noguldītāju un apdrošināto personu interešu aizsardzību un finanšu un kapitāla tirgus attīstību un stabilitāti.

Maxtro
Maxtro
Pievienots: 21.03.2017
Ziņojumi: 1854
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
07.05.2017 10:10

Bet taa strada lietuvieshu fuktuks, tas ir Lietuvas banka. Nezinu, kaapeec mums vajadzigs atsevisks fuktuks, ja ir veel Latvijas banka, kurai sobrid nav ko darit, nu, tikaj kalt iun pardot monetes   laugh

  https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=773256&messageId=971447

LK20
Pievienots: 21.10.2015
Ziņojumi: 284
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
07.05.2017 10:36
Man šķiet, ka Latvijas Banka atkratījās no uzraudzības funkcijām pēc Banka Baltija bankrota. Tā radās FKTK.

Maxtro
Maxtro
Pievienots: 21.03.2017
Ziņojumi: 1854
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
07.05.2017 11:00

LK20

Nu taa izskatas, ka tobrid ar uzraudzibu bija shvaki, peec tam bija veel jauni bankroti un arii shobrii ta lieta labi neiet, diemzeel..

LK20
Pievienots: 21.10.2015
Ziņojumi: 284
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
07.05.2017 13:16
To Maxtro

Pievērs uzmanību komisijas darbības mērķim -

Komisijas darbības mērķis ir veicināt ieguldītāju, noguldītāju un apdrošināto personu interešu aizsardzību un finanšu un kapitāla tirgus attīstību un stabilitāti.

Nevis nodrošināt , bet veicināt !!!

Nu lūk , kā māk - tā veicina smile

Maxtro
Maxtro
Pievienots: 21.03.2017
Ziņojumi: 1854
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
11.05.2017 09:36

Laikam mums vajadzees aiziet uz kadu leishu forumu, atvert tut savus zarus latvieshu valoda un rakstit tur, ja leishi mums to atljaus. Jo shie spammeri pamatigi un regulari apd..rsa visu muusu labu WStreet.  Bedigi  mati

L1_wst
Pievienots: 29.03.2014
Ziņojumi: 328
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
11.05.2017 11:31

Kas ar biržu šodien notiek, no visiem sarakstiem uz plkst.11.30 tikai darījumi ar KNF, MRK un HAE?

Maxtro
Maxtro
Pievienots: 21.03.2017
Ziņojumi: 1854
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
11.05.2017 11:36

Nezinu, jau no plkst 10:03 bija tada laza.  Orderi dubultojas, peec tam visu nonema, Sobrid nevaru ielikt orderus, vai izmainit. Sistema raksta: "System closed"  ???  evil

L1_wst
Pievienots: 29.03.2014
Ziņojumi: 328
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
11.05.2017 12:05

Līdz plkst.12.00 ar Latvijas akcijām nav nevienas transakcijas! Baiga likviditāte shocked

kgbb
Pievienots: 31.05.2005
Ziņojumi: 790
Re: Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
11.05.2017 12:24

Lapa šķiet atkal gļuko.

Lapas:previous123...552553554...643644645next
Forumu saraksts/Latvijas vērtspapīru tirgus/Latvijas akciju tirgus - vispārējie jautājumi
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV