Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Fleims/Dongguan, Mainland China
 
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Dongguan, Mainland China
10.09.2007 19:51
Dongguan, atsķirībā no uzpucētās Šenženas ar Carefour veikaliem un pieczvaigžnu viesnīcām, izrādās piezemētāka, ar industriālu ainavu. Svētdienas vakarā, visu fabriku logu gaiši, ražosana iet pilnā sparā, Ķīnā rūpnīcas darbojas 24 stundas diennaktī ja ir pasūtījumi. Mani ved aplūkot vidēja lieluma ražotni kas ražo metāla instrādājumus, tajā skaita Toyota Ķinās branch. Automašīna līkumojot pa piepilsētu uzduras sastrēgumam, un kļūst skaidrs, ka šis "korķis varētu ieilgt" tāpēc izkāpju no mašīnas, un saku ka iešu kājām, ja nu korķis sakustas, tad jau mani panāksiet.
Piepilsēta ir kā nosēta strādnieku kopmītnēm, nu svētdieas vakarā, tie, kam laimējies šodien dabūt brīvdienu, iznākuši ārā, bauda tos mazos priekus, kas šiem ļaudīm pienākas pēc nopelniem - vīri sūcot alu spēlē biljardu - galdi faktiski stāv pie katras no kopmītnēm., sievas ucina brēcošos bērnus, karina veļu, un vienkārši pļāpā. Rietošā saule atspīd uz manu gaišo uzvalku, acīmeredzot, negaidījuši reto viesi, kādas ēstuves īpašnieki aicina mani aplūkot sortimentu. Pakratu galvu - varbūt citreiz, vīrs nedaudz aizvanots aizgriežas, domājot ka gan jau gaišajā kreklā tērptais svešnieks uzskata manu virtuvi par sev necienīgu - tā nu nav, tāpēc pieeju aplūkot ko piedāvā. Redzot manu rosīšanos viens no jaunā viļņa viļņa uzņēmējiem kas brauc kopa ar mani mašīnā izkāpj no mašīnas prasot, ko es tur esmu pazaudējis.
Saku, ka gribētu vakariņas šodien paēst šeit. Fabrikanta acīs parādās neviltotas šausmas.. it kā jau viesim atteikt nevar, bet te nu viņš ēst nu nekadi nevar, viņa paša darbaspēka virtuvē... labi, netaisīsim konfliktu, pagriežot atpakaļ un grasos kāpt atpakaļ kondicionētajā civilizācijas komforta fetišā - jaunā Buick markas auto, kas uzmanību piesaista tipiska Ķīnas ainiņa.
Jauna meitene, zilā tradiocionālā fabrikas strādnieces kreklā, ar mazo uz rokām ienāk estuvē, kura līdz tam aicināja tur mani. Pēc asas vārdu pārmaiņas, no kuras nabaga bērrns sāk kliegt kā traks, meitene tiek izmesta no ēstuves - visdrīzāk, atkal ir situācija, ka fabrikas kopmītnes romāns ir beidzies triviāli, un diemžēl šīs valsts viesmīlība, ir redzama tikai uz viesnīcu krāsanajiem bukletiem - ar 60 dolāru algu diviem nu nepietiek nekā, un vienīgais ceļs ir atpakaļ uz valsts vidieni, kur pazemojomi sekos no patriarhālajiem vecākiem.
Varbūt labāk bija palikt uz ādas krēsla Buick?

Dongguan
September 9, 2007
termoss
Pievienots: 26.08.2004
Ziņojumi: 1706
Re: Dongguan, Mainland China
12.09.2007 10:17
SoS,

publika prasa grāmatu!!!!
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Re: Dongguan, Mainland China
12.09.2007 16:53
būs, kad paliks tā, ka var nestrādāt un nodoties rakstniecībai

šodien vēl iepostošu... vienu ieskatu
Laimeslaacis
Pievienots: 16.02.2006
Ziņojumi: 59
Re: Dongguan, Mainland China
12.09.2007 22:10
Toch labs, juutams talants! laugh
scalper
Pievienots: 14.01.2005
Ziņojumi: 123
Re: Dongguan, Mainland China
13.09.2007 00:44
man patik tavs notikumu atainosanas stils... vai azija idvesmo tevi uz rakstniecibu? smile
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Re: Dongguan, Mainland China
13.09.2007 09:36
Vēl no tās pašas dienas.

Donnguan - viena no pirmajām Ķīnas ekonomiskās izaugsmes pionierēm, tagad sasniegusi jau solīdo vecumu izbauda visas ar to saistītās veselības problēmas. Donguan pārsvarā ražo smago mašinēriju, dažādus materiālus, metālapstrādi - un citus ar dažādiem izmešiem gaisā un citām nejaucībām saistītas lietas.
Elektroniskais pulkstenis un rūpnīcas sienas rāda astoto vakara stundu šajā svētdienā, kad mēs izkāpjot no automašīnas dodamies uz pirmā stāva pusi, kur atrodas ražošanas līnija Epson printeru detaļām.
Smagais gaiss, kas iesitas plaušās uzvēdī bērnībā dzirdētos vecmammas stāstus par vācu armijas gāzu uzbrukumiem - tik neciešami smags, ir gaiss acīmeredzami neventilējamā cehā, kurš pie tam arī mudž no metāla putekļiem, neesot mediķim kļūst skaidrs, ka ilgi šīs lauku meitenes pie šīm presēm neizvilks. Ejam gar, virpām, fabrikants stāsta, ko katrs no šiem aparātiem dara, bet manas domas kavējas nedaudz citur. Lūkojoties šo meiteņu un vīru darbā, uzvēdī doma - cik gan tomēr, dažāda ir šī pasaule, un cik stipri var mainīties tavs liktenis, ja piedzimt tev gadītos kādā no šiem ķīnas ciemiem.
Apstājos pie iekārtas, kas smagiem vēzieniem, gluži kā milzu lācis, cenzdamies saplacināt kādu no upuriem, formē metāla izstrādājuma viedolu. Smagā virpa iegūst neskaitāmi robustāku izskatu uz trauslās, leikas nesen tikai 18 gadus sasniegušās meitenes fonā, man, blakus stāvot no katra šī grāviena salecas sirds, bet liekas, ka skuķis ir apradis, un veikli mainot detaļas, steidz veikt nākamo grāvienu.

Bum. Bum. Bum. Tāda ir 18 gadus meitenes dzīve šeit. šis ir tas Bum, kas ļauj meitenei izvilkt dzīves līniju šajā putekļainajā pilsētā. Uzvēdī doma, par moderno "trance" un citu paveidu "bumiem", ko šādas pašas meitenes izbauda klubos citur, pasaulē.

Citādi.

Jāatceras, ka var būt arī citādi
swordfish
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 6390
Re: Dongguan, Mainland China
13.09.2007 13:39
Atgādina Džeka Londona un O'Henri stāstus par piedzimšanu fabrikās un ar ko tas beidzas. Gan jau šiem ar pēc 100 gadiem būs kondicionieri ar darba aizsardzības speciem... smile Nekā jauna, viss cikliski, tikai valstis citas...
Seller of Smiles
Seller of Smiles
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 9511
Re: Dongguan, Mainland China
16.04.2008 12:52
skandāls ja kas

http://www.usatoday.com/news/world/2008-04-16-china-cnn_N.htm?csp=34

ir tā, ka man kontaktos ir ap 600 ķīniešu uz msn un skype, nu visur stāv kaut kas tipa: Love China, hate CNN utt

parīt braukšu, velns, ka nedabūju ar tomātu pa feisu, stulbais komentators siena
 
Forumu saraksts/Fleims/Dongguan, Mainland China
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV