Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Ofšori, nodokļi, juridiskie jautājumi/Uzņēmuma līguma laušana ar būvniecības firmu
 
Aleksis
Pievienots: 13.04.2008
Ziņojumi: 2
Uzņēmuma līguma laušana ar būvniecības firmu
13.04.2008 17:51
Saskaņā ar LR Civillikuma 2229.pantu „Pasūtītājs var vienpusēji atkāpties no uzņēmuma līguma, ja izrādās, ka uzņēmēja sastādītais iepriekšējs aprēķins pārāk zems.
Tāda pati tiesība pasūtītājam ir arī tad, ja uzņēmējs patvaļīgi pārgrozījis plānu ...”

Ko nozīmē vārds „plāns” – vai tās ir izmaiņas ģenplānā, atkāpes no akceptētā būvprojekta, vai citas izmaiņas uzņēmuma līguma (firmas, kas veic būvdarbus)ietvaros (izpildes apjomi, termiņi, summas u.tml.)? Un vai var lauzt uzņēmuma līgumu ar firmu, ja tā patvaļīgi izmainījusi jaunbūvējamās mājas pamatu izvietojumu (iet pāri sarkanajām līnijām), kas ir pretrunā ar akceptēto būvprojektu?   Bez tam, būvniecības foirma neiekļaujas līgumā paraedzētajos termiņos (tagad lūdz šo termiņu pagarināt) un veic būvniecību, pārkāpjot LBN (sola gan labot kļūdas, bet ir tādi trūkumi, kurus novērst prakstiski nav iespējams).   Kā varētu lauzt šo uzņēmuma līgumu (tajā par līguma laušanu vien minēts, ka tas var notikt pēc LR likumdošanas aktu prasībām)?
Lauvinsh
Lauvinsh
Pievienots: 15.05.2006
Ziņojumi: 2828
Re: Uzņēmuma līguma laušana ar būvniecības firmu
14.04.2008 10:48
Lai gan vairāk orientējos projektēšanā, vienīgā doma ir - pie aicini ekspertu!! Eksperts dos slēdzienu par kļūdām un neatbilstību LBNiem un ar slēdzienu var iet uz tiesu ;) Cik zinu šis ir vienkāršākais, pareizākais, bet ilgākais ceļš uz taisnības panākšanu. Starp citu - arī t.s. "nelabojamās lietas" var nākties tomēr pārtaisīt, lai arī cik tas maksātu ;)

Par termiņu pagarināšanu - vari arī nepiekrist un tad varēs no būvnieka soda naudas % iekasēt. Var taču galu galā būvuzraugs vai autoruzraugs neparakstīt aktus, tāpēc būvniekam naudu par padarītajiem darbiem varēs nemaksāt, jo nav izbūvējis atbilstoši projektam... Nu kaut kā tā tas viss notiek ev3
Aleksis
Pievienots: 13.04.2008
Ziņojumi: 2
Re: Uzņēmuma līguma laušana ar būvniecības firmu
15.04.2008 21:38
Paldies par info!
 
Forumu saraksts/Ofšori, nodokļi, juridiskie jautājumi/Uzņēmuma līguma laušana ar būvniecības firmu
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV