Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Reklāma/Ieguldījumi dārgmetālos-zelts,sudrabs,platīns,palādijs.www.kcentrs.lv
 
petris
Pievienots: 02.06.2009
Ziņojumi: 1
Ieguldījumi dārgmetālos-zelts,sudrabs,platīns,palādijs.www.kcentrs.lv
02.06.2009 22:29
Investīciju zelts – tas ir augstas proves zelts, kuru oficiāli izgatavo ražotājvalstis un tas ir pieejams zelta stieņu (Bullion Bars) vai zelta monētu (Bullion coins) veidā. Šādu monētu tirgus vērtība galvenokārt ir atkarīga no zelta satura tajās, nevis no monētas retuma vai nomināla.

Kādas priekšrocības ir investīciju zelta iegādei?

- zelts palīdz izvairīties no inflācijas un valūtas kursu svārstībām. Daudzi eksperti iesaka ieguldīt 10-20% ieguldījumu zeltā.

- zelts ir efektīvs aktīvs ietaupījumu saglabāšanas jomā. Tas ilgstoši saglabā savu vērtību. Pretstatā cenu un valūtas svārstībām, zelts patstāvīgi atgriežas pie sava pirktspējas līdzsvara. Parasti investīcijas zeltā ir vērstas uz ietaupījumu saglabāšanu ilgtermiņā, nevis ātru peļņas gūšanu.

-zeltam ir ļoti augsta likviditāte un tam ir internacionāls tirgus. To ir viegli iegādāties un pārdot visās valstīs. Zelta likviditāte ir daudz augstāka nekā citiem ieguldījumu veidiem, piemēram, nekustamā īpašuma pārdošana aizņem daudz vairāk laika.

- nauda var zaudēt savu vērtību inflācijas rezultātā, nepārdomātas valsts ekonomiskās politikas vai kādu citu ārēju makroekonomisku un politisku apstākļu iespaidā. Šādos apstākļos valdībai var rasties kārdinājums veikt papildus naudas emisijas un teorētiski naudas zīmju drukāšana un laišana apgrozībā var būt bezgalīga un nauda zaudē savu pirktspēju. Zelta apgrozījums ir ierobežots ar pasaules krājumiem un ieguvi. Pēc dažu ekspertu aprēķiniem zelta daudzums pasaulē uz vienu iedzīvotāju ir mazāks par vienu unci zelta (1 unce ir 31 grams).
 
Forumu saraksts/Reklāma/Ieguldījumi dārgmetālos-zelts,sudrabs,platīns,palādijs.www.kcentrs.lv
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV