Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Ofšori, nodokļi, juridiskie jautājumi/Firmas dibināšana
Lapas:previous123456next
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1071
Re: Firmas dibināšana
18.01.2010 10:09
Es palieku pie pirmā un citus variantus neizskatu, jo līdzšinējā ekonomikas stāvoklī (gan pasaules, gan Latvijas) ir jābūt sp.ējīgam strauji reaģēt starp dažādiem finanšu instrumentiem un dažādiem to turētājiem. Ja izmanto juridisku personu, tad visiem tirgiem un dažādiem turētājiem tas nav iespējams - pārāk daudz darba un uzskaites. Var jau taisīt firmu un turēt visu vienā turētājā, LHV piemēram, bet tur iestājas citi mīnusi nepateicīgu komisiju vceidā. Palieku pie fiz personas. Ar to skidrojumu, ka jāreģistrē saimn darbība un jāmaksā 26% IIN noteikti nav kautkas kārtībā, jo tas mesidžs, kas nāk pašlaik neoficiāli ārā no Fin Min ir: ko Jūs cepaties, ja nodoklis pašlaik uz kapitāla pieaugumu fiz pers un uzņēmumiem ir vienāds - 15%; Gaidām oficiālos skaidrojumus. Ja strādā ar ofšoru, tad jārēķinās , ka pie jebkuras transakcijas uz un no var iestāties tāds ASV Patriot Act marazms, ka nervi būs chupā uz visu atlikušo mūžu.
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Firmas dibināšana
18.01.2010 13:30
-Par fiz.pers pagaidām nekādas skaidrības. Vācam un gaidām informāciju...
- LR SIA 15%UIN +10%dividendes +1 mēnesi avansā UIN.
It kā kaut uzreiz dibunam;
- ārzonas LLP, kaut kas tomēr nedaudz atbaida; Varbūt ilmāra pieminētās ASV darbības, varbūt vēl kas. Kā teica viens baņķieris - aizbrauc pats un paskaties kā tur ir tajā Britu Anguilā, piemēram. Varbūt saliņa taisāas nogrimt okeānā...LLp dibināšanas iznaksas un LR bankās papīru kārtošanas izmaksas ievērojami lielākas nekā dibinot LR vai Lietuvas SIA. Grāmatvedības gada izmaksas arī mazākas par LLP gada maksājumiem.
Nepieciešama papildus informācija, dažādas iespējas, dažādas nianses, ir cita veida riski;
- Lietuvās SIA: 5% UIN, ja gada peļņa nepārsniedz 144 800 EUR, dividendes 15%; Nav nodokļu avansa maksājumu; Uzņēmējdarbības vide līdzīga, bet nodokļu u.c. juridisko jautājumu nianses neskaidras.
Galvenais, cik Lietuvā izmaksā grāmatvedības pakalpojumi. Esmu uzņēmis kontaktus ar Viļņa grāmatvedības firmu...vācu papildus informāciju.

Sliktākais, ka kamēr mēs te čakarējamies un vācam informāciju, Igaunijas rallijs aiziet gar degunu.

confused
termoss
Pievienots: 26.08.2004
Ziņojumi: 1706
Re: Firmas dibināšana
18.01.2010 13:59
Mario, visādās britu Anguiās gan nevajag reģistrēties, ir MK notiekumi pr ārzonām ar "melno sarakstu", bet ir vesala rinda arzonu, kas ir apzināti vai ne, palikušas ārpus ši saraksta, var reģistrēties ASV zemo nodokļu zonās (Džordīja, delavera)  amerikāņi taču savējos neaiztiks! bez tam "offšori" ir pilnīgi legāli uzņēmumi un tā nav ne blēdība ne krāpšana ne naudas atmazgāšana.
Otto
Pievienots: 14.06.2005
Ziņojumi: 65
Re: Firmas dibināšana
18.01.2010 14:49
... amerikāņi taču savējos neaiztiks! ...

Ja kautkas nepatiks, nobloķēs momentāli. Man e-gold vairāk kā 1000 USD karājas bez cerībām kādreiz dabūt. Un e-gold bija tūkstošiem klientu ASV un pasaulē.
termoss
Pievienots: 26.08.2004
Ziņojumi: 1706
Re: Firmas dibināšana
18.01.2010 15:15
nunu, pastāsti kas ir ar to e-gold!?
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1071
Re: Firmas dibināšana
18.01.2010 15:47
Delavera kā jurisdikcija jau pirms 4 gadiem Latvijā tika iebāzta melnajā sarakstā. Un pie tā vainīgi bija tieši amerikāņi. Dažu mēnešu laikā visi banku klienti, kam bija Delaveras, pārreģistrējās uz neAmerikas adresēm...
Turklāt jāņem vērā, ka no 1. janvāra pamainījās likumdošana arī uz nerezidentiem - pārstāvniecībām - līdz galam neiedziļinājos, bet pa lielam laikam ir tā, ka ja Tu slēdz darījumus Latvijā, tad tiek uzskatīts, ka te ir pārstāvniecība un nodokļi jāmaksā attiecīgi. Konta atvēršana bankā jau ir darījums - visa tā padarīšana kļūst tik slidena, ka fiz pers kapitāla pieauguma nodokļa neskaidrības paliek par bērnu spēlītēm.
pmlks
Pievienots: 07.03.2006
Ziņojumi: 41
Re: Firmas dibināšana
18.01.2010 16:15
amerikāņu kompānijai, draugi, jūs nekur nevarēsiet atvērt nekādu rēķinu, ja pirms tam nebūsiet stājušies IRS (Internal revenue servise) uzskaitē kā nodokļa maksātājs. Vismaz Latvijā (un cik zinu citur Eiropā arī) šāda iespēja nepasāv jau gadus 3-4. To (iegūt nodokļu maksātaja numuru savai LLC vai Inc), protams, var izdarīt, principā arī pats, bet jārēķinās, ka līdz ar šī numura iegūšanu jūs esat pakļauts visu redzošajai ASV nodokļu inspektoru acij, kā arī regulārai komunikācijai ar savu amerikāņu tax advisor un accountant (labākajā gadījumā vienā personā), kuri rēķinus piestāda par katru ar jums patērēto stundu. Aktīviem treideriem, man domāt, Latvijas nodokļi liksies kā maza bērna šļupsti salīdzinot ar summām, ko paprasīs minētie kungi par savu nenovērtējamo palīdzību pluss vēl korporatīvais nodoklis kompānijai.

Tad kāda suņa pēc maksāt kaut kādiem jeņķiem, labāk, lai vietējais ierēdnis to naudu notērē Latvijas veikalos.
pmlks
Pievienots: 07.03.2006
Ziņojumi: 41
Re: Firmas dibināšana
18.01.2010 16:47
Ilmār, par nerezidentu pastāvīgajāS pārstāniecības izveidošanos tu sniedzi biedriem nedaudz maldinošu informāciju. pēdējā Likuma par nodokļiem un nodevām redakcija 14. pantā definē nerezidentu un to kādos gadījumos neredzidentam ir pienākums VID reģistrēt pastāvīgo pārstāvniecību. Bankas konta atvēršana Latvijas bankās vēl nav pastāvīgās pārstāvniecības pazīme, galvenais kritērijs ir atkal jau neskaidrais saimnieciskās darbības veikšanas fakts.

tautas valodā runājot, ofšors var bez kādām sekām atvērt rēķinu kādā no Latvijas bankām, var pirk un pārdot akcijas un vērtspapīrus, bet, ja šo pirkšanu un pārdošanu ofšora uzdevumā veic Latvijas pilsonis, tad  VID var uzskatīt, ka saskaņā ar minētā likuma 14. p. 8.4 {..izmanto fiziskās, juridiskās vai citas personas darbību savas saimnie­cis­­kās darbības vajadzībām, ja minētajai personai ir piešķirtas un tā regulāri (vairāk nekā vienu reizi taksācijas periodā) izmanto pilnvaras noslēgt līgumus ne­re­zidenta (ārvalsts komersanta) vārdā.} ir izveidojusies pastāvīga pārstāvniecība un jāreģistrējas VID

Savukārt, ja ofšors tirgojas RFB, tad VID var uzskatīt, ka šie darījumi (vairāk kā 1 gadā)  ir veikti Latvijā un par tiem jāmaksā nodoklis un attiecīgi arī jāreģistrējas

Tātad, izeja ir tāda, ka

1) konta operators Latvijas rezidents var VID pierādīt, ka visi pirkšnas/pārdošanas uzdevumi ir saņemti no ofšora direktoriem un tādējādi darījumi faktiski nav notikuši LR.

2) konta operators ir fiziska pesona, kura nav Latvijas rezidents minētā likuma ietvaros

3) ofšors netirgojas RFB

1) variants ir tīri teorētisks un bezjēdzīgs no administrēšanas viedokļa, ja darījumu skaits ir lielāks par 1 mēnesī, 2) saistīts ar zināmām problēmām uzticamu ārzemnieku atrašanā un nelielu krāpšanos attiecībā pret banku, jo tā savos līgumos parasti nepieļauj konta attālinātās vadības ļīdzekļu nodošanu 3. personām, 3) vai tad ir kāda jēga šai mikro tirgū grozīties
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1071
Re: Firmas dibināšana
18.01.2010 17:12
Nestrīdēšos, bet neredzu pretrunas starp manis un Tevis uzrakstīto. Tu to apraksti precīzāk, es garāmejot.
pmlks
Pievienots: 07.03.2006
Ziņojumi: 41
Re: Firmas dibināšana
18.01.2010 17:12
vispār man domāt, ka šobrīd nevajag pārlieku iespringt. jauni nodokļi vienmēr ir esošā status quo sagraušana. tagad gaiss, tēlaini runājot, pilns ar putekļiem, redzēt neko nevar, saprast ne tik. Pagaidīsim, kad putekļi nosēdīsies, un tad sāksim domāt wink

galu galā veselajam saprātam ir jāuzvar. Neticu, ka Fin. ministrijas speciālisti un arī deputāti nobalsojot par jaunu nodokļu ieviešanu, gribēja pateikt, ka pilsonis, kurš no saviem ietaupījumiem (a kā citādi) ir kaut kad nopircis akcijas vai kādus citus vērtspapīrus (vairāk par 3 gab) un tad vienā brīdī nolēmis tos atkal pārvērst naudā, lai apmaksātu piemēram bērna izglītību, kāzas, savu vai ģimenes locekļa ārstēšanu, nu kaut vai, lai nopirktu jaunu uber plazmu vai kaijeni, pēkšņi kļūst par saimnieciskās darbības veicēju. Nu logīski ņemot tāda likuma īnterpretēšana ir bulšits, par ko mierīgi var sūdzēties tiesā un uzvarēt.

Cita lieta ar tiem izdevumiem, tas ir, pirkšnas pārdošanas komisijām un vērspapīru turēšanu bankā. Paņemsim piemēram NĪ gadījumu. Nopērku māju par 100 kLs + samaksāju valsts nodevu 2 kls, tad katru gadu maksāju NĪ nodokli + apkuri + citi nepieciešmie izdevumi. Tad pēc 4 gadiemnolemju pārdot par 120 kLs. Nu neticu, ka valsts atļaus man no šīs deltas 20 kLs apmērā atskaitīt 2 kLs valsts nodevu+ 4xNĪ gada nodoklis + visi nepieciešamie izdevumi + apkure un tikai tad no atlikuma rēķināt 15%. tā, ka domājiet paši smile

Bet, ja nu tomēr es kā fiz. persona varēšu visas bankas komisijas atskaitīt no kapitāla pieauguma vērtības pirms 15% aprēķināšanas, tad tas mani patiesi iepriecinātu smile
pmlks
Pievienots: 07.03.2006
Ziņojumi: 41
Re: Firmas dibināšana
18.01.2010 17:20
Ilmār, strīdēties tiešām nav jēgas smile

Es reaģēju tikai tāpēc, lai biedri pārlieku nesabīstas. Padomās vēl, ka tagad pat ofšōra rēķinu atvērt vairs nedrīkst wink 

Starp citu, tu ļoti labi izskaidroji jauno situāciju kādu laiku iepriekš. Loģiski, ka sev piederošu akciju pārdošana nav saimnieciska darbība pat, ja es veicu 3 darījumus dienā. vienīgais, kas man palika zem ? bija tas vai varēs kapitāla pieaugumu no vienām akcijām kompensēt ar samazinājumu no citām un cik ilgā laika periodā. kā jau iepriekš rakstīju, tad komisiju atskaitīšana no kapitāla pieauguma, laikam jau būs deserts.
Otto
Pievienots: 14.06.2005
Ziņojumi: 65
Re: Firmas dibināšana
18.01.2010 17:41
Termoss.

E-gold visiem klientiem tika iesaldēti līdzekļi ja nemaldos 2007.g. jo īpašniekus apvainoja naudas atmazgāšanā - viņi atteicās sniegt padziļinātu info par klientiem.
termoss
Pievienots: 26.08.2004
Ziņojumi: 1706
Re: Firmas dibināšana
19.01.2010 09:06
ofšors kas nav melnajā sarakstā ir tāda pati ārvalstu kompānija kā Igaunijas SIA un uz to attiecas tie paši likumi kas uz jebkuru citu ārvalstu kompāniju.
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1071
Re: Firmas dibināšana
19.01.2010 09:29
termoss! Problēma ir tā, ka tie melnie saraksti it kādi padsmit. Ir Latvijas Valsts melnais saraksts, kurā iekļautas valstis ar īpašu nodokļu režīmu un veidots ar mērķi piemērot īpašu nodokļu režīmu - tāds ir viens, bet tad nāk vesela plejāde melno sarakstu, kurus veido sākot ar katras bankas NILL novēršanas struktūrvienības un beidzt ar ASV pretterorisma apkarošanas centru. Ja Tu nopirksi ofšoru nekonsultējoties ar banku, kurā tam gribi atvērt kontu, tad var izrādīties, ka šīs valsts kompānijām banka nemaz kontus vaļā never. Un ja šodien ver, tas nevar zināt, vai rīt neteiks, ka diemžēl bankas politika ir mainījusies.
Katrā ziņā ir jāievēro, ka KATRĀ Latvijas bankā ofšorkompānija un tās konti tiks iekļauti ARK - augsta riska klientu grupā. Kamēr Tu veiksi standartoperācijas standartapjomā, viss var būt OK, bet tikko ienāks lielāka summa, nekā norādīts anketā, konts var tikt bloķēts līdz tiks saņemta pārliecinoša informācija par naudas izcelsmi (un, iespējams, ka ziņa par šādu transakciju jau būs aizskrējusi uz atbildīgo iestādi. Iesaku ļoti rūpīgi pārdomāt, pirms veikt ieguldījumus šādā pasākumā. Un, ja bankā nav kāds cilvēks, ar kuru var konsultēties pat nakts vidū, tad labāk par ofšoriem aizmirst.
termoss
Pievienots: 26.08.2004
Ziņojumi: 1706
Re: Firmas dibināšana
19.01.2010 10:32
tas tiesa, ka ofšoru darbība ir zem lupas un bankas ir dikti piesardzīgas pat tramīgas, kādrez gan banku nerezidentu nodaļas pašas piedāvāja iegādāties "shelf" kompanijas. protams ofšora registrešanai ir jāpārrunā ar banku (vēlams ne ierindas menedzeri)
pmlks
Pievienots: 07.03.2006
Ziņojumi: 41
Re: Firmas dibināšana
19.01.2010 12:57
Ilmars raksta: "..Kamēr Tu veiksi standartoperācijas standartapjomā, viss var būt OK, bet tikko ienāks lielāka summa, nekā norādīts anketā, konts var tikt bloķēts līdz tiks saņemta pārliecinoša informācija par naudas izcelsmi .."

Ilmār, bet ko tad tu domā ar to ofšoru darīt? wink Ja tu no paša sākuma bankai godīgi pasaki, ka šī kompānija esi tu pats tikai citā kulītē,lai optimizētu (labāk lietot vārdus "padarītu loģiskākus") kapitāla pieauguma nodokļa maksājumus un ka sākotnēji tu ieguldīsi naudu, ko vēlāk pārvērtīsi vērtspapīros, tad atpakaļ naudā, tad atkal vērtspapīros un darīsi to ar bankas brokeru vai attiecīgās platformas starpniecību, tad KUR GAN LAI RODAS NESKAIDRAS IZCELSMES FINANŠU LĪDZEKĻI? eek

Šādā darbība pilnīgi noteikti bankai ir akceptējama, saprotama un izdevīga, jo daļu no ieekonomētā nodokļos tu iztērēsi bankā visādu nerezidentam paaugstinātu tarifu veidā! Šādus klientus bankas cenšas nevis nostučīt pie pirmās izdevības vai uzmest, bet gan piesedz cik var. Cita lieta kā vienmēr ir problēma ar šaušanu pa zvirbuļiem no lielgabala. Skaidrs, ka treiderim, kura ar kapitāla nodokli apliekamais ienākums ir mazāks par €7000 gadā un/vai bankas ieturētās komisijas kuras varētu samazināt apliekamo summu ir niecīgas, par ofšoriem un arī par LR sijām labāk aizmirst, atslābināties, atdoties VID un censties vēl no visa šī procesa noķert kādu baudu laugh

P.S. nu RFB gan ar ofšoru darīt īsti nav ko
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1071
Re: Firmas dibināšana
19.01.2010 13:28
pmlks: Šādus klientus bankas cenšas nevis nostučīt pie pirmās izdevības vai uzmest, bet gan piesedz cik var.

Tikai tādā gadījumā šis strādā, ja ir cilvēks bankā, kuram var zvanīt nakts vidū, kā es iepriekš rakstīju.
Problēma ir tā, ka tajā brīdī, kad tos ofšorus ver vaļā, cilvēks domā, ka veiks tikai viena tipa operācijas, bet paiet kāds laiciņš un kāds choms apprasās vai nevar kaukur ieskaitīt naudu no Kipras, piemēram, jo pašam konts, redz esot bloķēts kredītprocentu maksājumiem. Kāpēc paziņam neizpalīdzēt? Tiek iedoti rekvizīti un uz priekšu... Tālāk iestājas murgs.
Par to ka šādi gadījumi notiek, maigi sakot, visai bieži, nav nekāds noslēpums, jo banku kontroles nodaļām tachu jāparāda vadībai, ko tās dara, bet bankām savukārt jāparāda FKTK, ka tās reāli kontrolē naudas plūsmu. Un nedod dievs tas pārskaitījums ir bijis dolāros un gājis caur ASV korbanku, tad nākas dzirdēt pat tādus mesidžus, ka dvīņu torņu uzspridzināšanai pietika ar 7 tk USD, lai nebrīnās, ka tiek pieprasīta detalizēta informācija ne tikai par naudas saņēmēju, bet arī par maksātāju - patiesā labuma guvēji, līgumi, faktiskās adreses, pasu kopijas utt. - kopumā ap 10 punktiem.
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1071
Re: Firmas dibināšana
19.01.2010 13:31
Sīka piebilde: tos 10 punktus pieprasa ASV un tajā brīdī darudzība ar vietējās bankas pārstāvjiem bieži beidzās - jo amērika, redz, gaida atbildi 10 dienu laikā.
termoss
Pievienots: 26.08.2004
Ziņojumi: 1706
Re: Firmas dibināšana
19.01.2010 13:44
Ilmār, tu mūs dzen stūrī, kā puse Tu esi mūsējā vai ASV drošībnieku laugh

esmu likumpaklausīgs pilsonis un uzskatu, ka darbībai offšoriņs par skādi nenāks 
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1071
Re: Firmas dibināšana
19.01.2010 13:48
Stūrī nedzenu - aicinu apdomāt riskus! Vērtspapīru gadījumā īpaši, jo uz ofšoru reģistrētajos vērtspapīru kontos vienmēr būs ko konfiscēt, atšķirībā no norēķinu konta, kuru var notīrīt dažās minūtēs...
pmlks
Pievienots: 07.03.2006
Ziņojumi: 41
Re: Firmas dibināšana
19.01.2010 13:53
Ilmār, tu taču draugam neaizdod savu zobu birsti! wink Un savu jauno mersi taču arī nedosi draugam tāpēc, ka šim sročno vajag būvmateriālus no veikala pārvest. Arī asiņaino dunci, ko čoms lūdz paslēpt zems tavas gultas, taču neņemsiwink Tāpat savu personīgo kontu arī nedosi. Nu vismaz saprātīgi cilvēki tā nedara  nemned

Šādus čomus, neskatoties uz kopā izdzertā šņabja, alus daudzumu vai radniec;ibas pakāpi, it īpaši, ja lieta ir "steidzīga", vajag uzreiz aizsūtīt uz mazmājiņu vai pie tuvākā ofšora pārdevēja, lai iegādājas savu struktūru. Es tā domāju, ka šeit ir nopietni cilvēki un saprot, ko drīkst un ko nedrīkst darīt nekādā gadījumāev3

Finansu higiēna ir tikpat svarīga kā personīgā pēc publiskās tualetes apmeklējuma
ilmars2000
Pievienots: 16.08.2004
Ziņojumi: 1071
Re: Firmas dibināšana
19.01.2010 14:10
Pēdējā piezīme no manas puses par šo tēmu: ne es devu, ne es cietu, bet šādus gadījumus ikdienā vēroju nemitīgi, ar tekstiem: domāju, ka summa ir maza, kuru gan tas var interesēt, es tik šo vienu reizi utt. Mans galīgais viedoklis ir, ka Latvijas apstākļos ofšors vērtspapīru darījumos ir noderīgs vienīgi nozīmīgas līdzdalības gadījumā, lai izvairītos no sava vārda publicitātes.
termoss
Pievienots: 26.08.2004
Ziņojumi: 1706
Re: Firmas dibināšana
19.01.2010 14:13
finansu higiena  Labs termins!!

konta numurs jau nav nekāds noslēpums un ieskaitīt tur var jebkurš, kādreiz mierīgi varēja bankā iemaksāt naudiņu un sarunāt ka kā maksātāju norādīs kādu citu personu, piem. ja es kā privātpersona maksāju kādm par kādiem pakalpojumiem varēju iemaksāt viņa kontā un norādīt ka konta papildināšanu ir viecis viņš pats un nevienam nekādi jautājumi nerodas...vai pretēji ja gribas lai rodas jautājumi noziedoju 5Ls tautas partijai un kā maksātāju norādu Lemberga kungu.
IIF
Pievienots: 25.09.2009
Ziņojumi: 18
Re: Firmas dibināšana
19.01.2010 14:35
Šodien slēdzu fiziskās personas Vērtspapīru kontu.

Nu vairs tikai juridisko pesonu pārstāvu.applause
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: Firmas dibināšana
22.01.2010 18:49
Atgriezos no Valmieras, ar reģistrācijas dokumentu par Investīciju Kompānijas L6A nodibināšanu. Iesākumam ar nelielu 10 000 Ls statūtkapitālu. Sākumam apkalpošu tikai savas ģimenes kapitālu, bet ar laiku nav izslēgta arī kapitāla piesaiste no malas. Sākšu ar ieguldijumiem mārketingā, reklamējot savu varēšanu. Un ja sievasmāte uzķersies, tas būs mans pirmais klients.grin
Lapas:previous123456next
Forumu saraksts/Ofšori, nodokļi, juridiskie jautājumi/Firmas dibināšana
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV