Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Fleims/Neo un tamlīdzīgi taisnības cīnītāji
 
VanK
VanK
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 1394
Neo un tamlīdzīgi taisnības cīnītāji
14.05.2010 11:38
Pēdējās dienās lasu presi un skatos ziņas un konkrēti iekretinēja pāris atziņas, kas tiek kultivētas. Gribēju zināt citu viedokļus, tāpēc atvēru jaunu zaru. Ir man nedaudz sakrājies.

Neo aktivitātes - kā sabiedrības loceklis esmu 'par' ar visām savām 4 ekstremitātēm par Neo izgājienu. Tomēr kā tiesiskas (cerams) valsts pilsonis uzskatu, ka pārkāpums ir pārkāpums un tas ir jāsoda. Protams, tiesnesim izlemjot par gūtā sabiedriskā 'labuma' un pārkāpuma samērību.

Par to vai Neo aktivitātes ir vai nak krimināli sodāmas - neņemos spriest, jo cik var noprast no 'ekspertu' viedokļiem, tad interpretācijas par viņa nodarījumu no likuma viedokļa būs ļoti daudz.

Vakar dzirdēju 'Tautas balsi' pa Latvijas Radio 1 - galvenā atziņa => Neo vajag Trīssvaigžņu ordeni. Te gan viena piebilde - zvanītāji izklausījās pārsvarā laucinieki un vecumā tā ap 60 un vairāk. Vai nu tiešām tikai šādi cilvēki zvanīja vai arī LR1 ierakstā atspoguļoja ļoti tendenciozu viedokli. Polpulisms.

Kratīšana Nagles mājā - ja bija tiesas sankcija => tad muti ciet!, ja nebija, tad piekrītu - prettiesiski. Ja pareizi saprotu, tad sankcija bija. Es īsti nevaru saprast par ko cepšanās - par to, ka kratīšana bija vispār, par to, ka kratīja ŽURNĀLISTI, vai par to, ka žurnāliste guva 'emocionālo' traumu. Ja procesā ir aizdomās turētie un/vai līdzzinātāji, tad man pa lielam ir pie pa...ļas, vai krata žurnālistu vai kara varoni. Satversmes 100. panta piesaukšana, manuprāt atkal ir populisms. Rodas sajūta, ka žurnālists slēpjoties aiz 100. panta var darīt da jebko un palikt par to nesodīts.

Mūrniece - ja tiesnesis izdeva pamatotu sankciju un policisti darbojās uz šī kratīšanas ordera pamata, tad KĀPĒC BŪTU JĀATLAIŽ Mūrniece. Tikai tāpēc, ka žurnaļugas kultivē vienveidīgu atspoguļojumu.

P.S. Diskleimers - ar šo nemēģinu attaisnot mūsu valstoņu darbības, vienkārši pieriebās tendenciozai un vienveidīgais situācijas atspoguļojums LV medijos.
P.P.S. Palasiet kaut vai šodienas Dienu - viedoklis viens. Neo un Naglei taisnība, pārējie var iet d..st. Cits viedoklis netiek apskatīts.
VanK
VanK
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 1394
Re: Neo un tamlīdzīgi taisnības cīnītāji
14.05.2010 11:54
Nagle = Nagla, bet nu ceru, ka sapratāt nosarkt
Charles
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 2204
Re: Neo un tamlīdzīgi taisnības cīnītāji
14.05.2010 12:11
Nu ar toleranci pret dažādiem viedokļiem un diskusiju kultūru mūsu valstī ir problēmas jau ilgu laiku.Tādā ziņā es cienu Domburšovu. Lai arī ir apmēram zināms, kādu viedokli viņš aizstāv pats, tomēr ļoti cenšas izturēties neitrāli un veicina dažādu pozīciju izpausmi.
Mario
Pievienots: 13.10.2004
Ziņojumi: 3487
Re: Neo un tamlīdzīgi taisnības cīnītāji
14.05.2010 12:35
Pēdējos gadus Latvijas ziņas skatos/klausos maz. Delfos pārlasu g.k. tikai virsrakstus.
Grieķijā streiki, nemieri bija sākušies jau pasen, bet Latvijas ziņās ja tos atspoguļoja, tad ļoti minimāli.

Latvijas ziņas man asociējas ar pagalma smilškasti. Mūs ne tuvu neinformē par Globālām aktivitātēm un procesiem.

Savukārt kaut kādas ļoti mazsvarīgas ziņas mēdz pasniegt kā ļoti aktuālas, lai aizpildītu ētera laiku.

Masu mēdiji, protams, viens otru aizstāv, jo sensāciju ķeršana (kaut aiz likuma robežas)ir viņu maize.

Savukārt valsts atbildīgās amatpersonas nereti šauj pār strīpu. Nesankcionēta kratīšana Ventspilī, pensionāru izdzenāšana ar Alfas specvienībām Bauskā. Specvienību dibināšana visā Latvijā - tas viss liecinā, ka patreizējā Latvijas vara baidās no vismazākā "p.rdiena". Lai to nosargātu, veidojas policejiska valsts.

Tas nozīmē, vara valstī ir ļoti nestabila.

NEO tika pie viegli pieejamiem VID datiem un daļēji tos nopublicēja.
No vienas puses parādīja, cik ļoti neaizsargāti ir dati par valsts iedzīvotājiem. Cik ļoti garām būtu bijusi nulles deklarācija, ja tik viegli visai svarīgai infai var piekļūt.
Ar reāliem faktiem pierādīja, ka ierēdņi algas sev nesamaszina. Samazinājums ir tikai uz papīra priekš žurnālistiem.

Iespējamais kaitējums:
NEO ar Nagles starpniecību nopublicēja xx personu datus, nevis konkrētu ierēdņu datus. Līdz ar to zināma anonimitāte saglabājas.
Jautājums tikai, vai turpmāk dati būs drošībā?
Vai NEO iegūtie dati ir drošās rokās? Par ko šaubos.

Protams, ka Latvijas ierēdniecība visiem spēkiem cīnīsies pret šādiem Taisnības cīnītājiem, jo tiešā veidā tiek apdraudēti viņu krēsli un viņu nākotne.

Tātad: Reālais NEO kaitējums - iegūtie dati var neatrasties drošās rokās, kas tiesai jāpierāda.
Ja to nevarēs pierādīt, NEO nekādu kaitējumu nav nodarījis.
Namejs
Namejs
Pievienots: 14.02.2010
Ziņojumi: 48
Re: Neo un tamlīdzīgi taisnības cīnītāji
14.05.2010 12:46
Man jau labu laiku ir izveidojies riebums pret lielas daļas LV publisko mediju (Diena, NRA, de facto, nekā personīga u.tml.) izplatīto informāciju. Un ne jau tāpēc, ka noniecinu varbūtību, ka kaut kas no mediju paustā pēc būtības varētu būt patiess, bet tas, ka itin visu vajag pasniegt sensācijas mērcē ar mērķi sacelt ažiotāžu. Gribas vairāk faktu un mazāk tendenciozitātes.
Lauvinsh
Lauvinsh
Pievienots: 15.05.2006
Ziņojumi: 2829
Re: Neo un tamlīdzīgi taisnības cīnītāji
14.05.2010 15:21
Es arī kaut kā neuztveru NEO izdarīto kā kādu noziegumu. Jā, it kā ir nelikumības darījis, bet neko ļaunprātīgu izdarījis nav. Sabiedrības kaitējuma nav, ir tikai kaitējums valstoņiem...
Ir vismaz kāds cilvēks, kas veicinājis caurspīdīgumu valsts uzņēmumu algās. Vismaz liela sabiedrības daļa uzzināja, kas notiek aizkulisēs.

Ceru, ka sliktākais, ko piespriedīs ir nosacīts sods, kas vienalga pret neesošo kaitējumu būtu bargs sods. brilles
Tedis
Tedis
Pievienots: 12.07.2008
Ziņojumi: 1483
Re: Neo un tamlīdzīgi taisnības cīnītāji
15.05.2010 02:39
Ar pliku Neo atzīšanos nepietiek, lai notiesātu. Notiesās, ja varēs pierādīt, ka tika nesankcioneeti kopēti dati. Tas, ka dati bija slikti aizsargāti, nenozīmē, ka tos drīkstēja kopēt.

Zagtos datus meklēja pie Poikāna, meklēja pie Naglas, izmeklētājs gribēja meklēt arī pie Dombura, bet nedabūja sankciju. Nagla ir liecinieka statusā tikai tāpēc, ka pie viņas neatrada neko kriminālu.
Reāls cietumsods Poikānam ir iespējams, bet maz ticams dēļ sabiedrības spiediena.

Uzskatu, ka brīvā valstī jāļauj darīt pilnīgi jebko, tikai par kriminālām darbībām nenovēršami jāsaņem sods.
indijs
indijs
Pievienots: 11.06.2009
Ziņojumi: 521
Re: Neo un tamlīdzīgi taisnības cīnītāji
15.05.2010 02:50
man pilnīgi nav pieņemams NEO vārds. Dēļ šī vārda pat tvnetā jau menesi neeju ziņas lasīt.visur vislaik šis vārds.tagad jau te..mani tas pat netracina,bet reāli uz nerviem krīt.ka tagad pa Latviju operē filmas matrica cilvēki.un prekškam kosīt zem amerikāņiem[?]kāds NEO[?] šī amerikanizācija tracina.un Tvnets ko dara[?] kapēc nevar rakstīt vienkārši cilveku valodā  kā ir -ka kautkāds briļļains datortārps noķiharījis datus[?]

komiksos šitiem cilvēkiem dzīvot.ar manu loģiku nesaprast šo visu.Aģents Lāčplēsis.eptv
rakvers
Pievienots: 09.05.2009
Ziņojumi: 43
Re: Neo un tamlīdzīgi taisnības cīnītāji
15.05.2010 20:35
politika jau ir tāda lieta,kur grūti nociesties ko nepasakot.Man prieks,ka vēl kāds ne visai nopietni uztver neo.Spriežot pēc visas šīs virzības ,vairāk sliecos domāt par mērķtiecīgu politisku gājienu.Galu galā,manuprāt, šis neo neko būtisku tā arī neatklāja.To,ka priekšnieks saņem vairāk mani kaut kā nepārsteidz.Nu jā,bet biržai jau svārstības patīkwink
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5538
Re: Neo un tamlīdzīgi taisnības cīnītāji
17.05.2010 13:09
Arī es, cik nu sanāk, sekoju līdzi notikumiem. Pēc pēdējās infas, no Mūrnieces puses, izskatās, ka žurnālisti sāk braukt auzās. Bet zinot mūsu ''cenzēto'' informācijas telpu, žurnālisti ar putām uz lūpām, bet neatzīs savu vainu. Pēdējo dienu kopīgās vēstules un sižeti par nabaga apspiestajiem un caur tiesām nomocītajiem žurnālistiem vedina uz domu, ka velk uz tiesas darbiem. Žurnālisti gatavo augsni aizstāvībai, ka atkal, mēs gribējām tautai sniegt infu, bet mūs grib tiesāt.

Mani secinājumi: notiek cīņa par žurnālistu visatļautības ierobežošanu no vienas puses, un dzeltenās preses visatļautības legalizēšanu. Man arī dažreiz viņi (žurnālisti) ar savu tendenciozo pasniegšanas manieri uzdzen dusmu.
VanK
VanK
Pievienots: 17.08.2004
Ziņojumi: 1394
Re: Neo un tamlīdzīgi taisnības cīnītāji
17.05.2010 13:25
Nu re, arguments par kratīšanas pamatotību (lasi: žurnālistu visatļautību) sāk pamazām atkrist applause

Nagla izrādās ir aizdomās turētā.
 
Forumu saraksts/Fleims/Neo un tamlīdzīgi taisnības cīnītāji
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV