Walstreet.lv
Jaunākais forumāPalīdzībaLietošanas noteikumiReģistrācijaAizmirsu paroliLogin
Forumu saraksts/Nekustamais īpašums/Kādā valūtā ņemt hipotekāro kredītu ,un ar mainīgo vai fiksēto procenta likmi
 
vecitz
Pievienots: 26.03.2011
Ziņojumi: 1
Kādā valūtā ņemt hipotekāro kredītu ,un ar mainīgo vai fiksēto procenta likmi
26.03.2011 19:49
Tātad, tuvākajā laika(lasīt pēc 2 nedēļām) pērku dzīvokļi, bet tagad jāizdomā vai ņemt latos ar mainīgo procenta likmi(pārskata reizi 3 mēn.)  vai euro ar fiksēto procenta likmi (reizi 5 gados). Jāpiebilst ka abos gadījumos procentu likme būs  5%. Algu saņemu latos. Gribētos saņemt kādu prātīgu atbildi ar pamatojumu. Pats tā kā sliecos uz to ka jāņem latos, bet manas zināšanas ir nekādas šinī jautājumā!
Hermanis
Pievienots: 27.08.2005
Ziņojumi: 5537
Re: Kādā valūtā ņemt hipotekāro kredītu ,un ar mainīgo vai fiksēto procenta likmi
27.03.2011 04:13
Manas zināšanas arī nav nekādas, BET, ja tavi mājsaimniecības ik mēneša maksājumi par kredītu pārsniegs 15% no pašreizējiem mājsaimniecības ienākumiem, kredītu ņemt neiesaku.

smile
Tedis
Tedis
Pievienots: 12.07.2008
Ziņojumi: 1483
Re: Kādā valūtā ņemt hipotekāro kredītu ,un ar mainīgo vai fiksēto procenta likmi
27.03.2011 19:59
Pirmkārt, fiksētā likme ir uz visu līguma laiku, bet tā ko maina reiz 5 gados ir "fiksetā", t.i. arī mainīga tikai retāk.
Otrkārt, ir tāds maksājumu plāns, kad % mainās, bet mēneša maksājums nemainās - pieaugot %, samazinās pamatsummas dzēšana un pagarinās līguma termiņš.
Treškārt ierēķini, ka eiro % likmes turpmākos gadus kāps ar ātrumu 1 procentpunkts gadā. Latu % likmes augs ļoti strauji, kad sāksim atdot starptautisko aizdevumu.

Es pats ņemtu fiksētu latu % likmi vai manīgu eiro % likmi ar fiksētu maksājuma summu. Galvenais, lai pieaugot % likmēm, maksājumi par visiem kredītiem (arī kredītlīnijām, nomaksām un līzingiem) neparsniedz 25% no mājsaimniecības ienākumiem. Tad arī, paliekot uz brīdi bezdarbniekos vai pārejot uz mazāku algu, kredītmaksājumi nepārsniegs 50% no ienākumiem. 50% ir kritiskā robeža, kuru pārsniedzot ir jāpārdod īpašumi, lai izķepurotos no bankrota.
 
Forumu saraksts/Nekustamais īpašums/Kādā valūtā ņemt hipotekāro kredītu ,un ar mainīgo vai fiksēto procenta likmi
© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV