Walstreet.lv
Seller of Smiles: "Bears & Bulls - neizšķirts"
22. augusts, 2004 gads.

Man ir sliktas un labas ziņas šīs nedēļas nobeigumā. Sliktās ziņas, Lāču noskaņojums ko prognozēju uz nedēļas beigās piepildījās tikai daļēji, ieviešot vēl lielāku jucekli jau tā juceklīgajā tirgu. Labās ziņas ir, un šoreiz netradicionāli aizsteidzoties ar secinājumiem uz priekšu - jūs tagad varat būt lāčbullis. Jā, šāda hrestomātiska, ļoti reta, bet situācija nu mums ir priekšā. Kungi un dāmas, tirgum NAV virziena. Apskatīsim, detalizēti situāciju, kurā mēs nu esam nokļuvuši.

Pārvarot trešdienas close un ceturtdienas open spēcīgo resistance, tirgus caursitot SMA 40 (nav ilustrācijā), spēja uzkāpt līdz pat EMA 50, un atdurties pret to. SMA50 izvietojies nedaudz augstāk, līdz tai tirgus uzkāpt nepaspēja. Un nu, situācija kļūst unikāla. SP500 - tas ir karalauks. Vienā pusē stāv saniknotie buļļi, otrā - lāči. Mērosim spēkus! Un tā:

Buļļu arsenāls:

- SMA10, EMA20 - cena virs šīm MA;
- SMA10, EMA20 virziens pagriezies uz augšu, ledus šeit sacietējis, lāču smagās ķepas var arī atsisties pret to;
- Ļoti spēcīgs supports uz 1000;
- Piekdienas rallijs.
- Galvenais trends tomēr aizvien ir augšup - 200SMA ir ar mazu leņķi, bet tomēr augšup;

Lāču arsenāls:

- Cena zem SMA200;
- Cena zem SMA50:
- SMA50 krustojis SMA200 virzienā augšas. Lielo trendu SMA mezgls. Dramatiska situācija
- Trendlīnija, sk. zīmējumu, ir uz leju.
- Tirgus aizvien zaudē ātrumu, sk. ADX;

Tagad, tirgum būs jāizlemj, vai nu tas spēs pārvarēt spēcīgos ilgtermiņa trenda resistance, SMA50, 200 vai arī atduroties pret tiem, turpinās kritumu. Taču arī šeit viss vairs nav tik vienkārši, paskatoties uz buļļu arsenālu.

50/50. lūk tā.  Palūkosim tehnoloģiski smagāko, NASDAQ, kas varbūt viesīs vairāk skaidrības.

$COMP, caursitot lejupejošā kanāla augšējo līniju, nu nonācis virs EMA20, taču joprojām zem EMA50, kura pie tam atšķirībā no SP500, ir virzienā uz leju jau kopš jūlija. Kanāla augšējā mala nu var kļūt par labu supportu.

Tad ko mēs daram pirmdien?

Nu ir šī retā situācija, kad labāk nedarīt neko. Patīk mums tas, vai ne.

Seller of Smiles.
 

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV