Walstreet.lv
Seller of Smiles: "Bermuda trijstūris"
27. augusts, 2004 gads.

SP500, NASDAQ un DJ30 indeksi nu ir izveidojuši situāciju, kad jebkura veida prognozes par tirgus tālāko virzību kļust ekstremāli sarežģītas. Palūkosimies uz SP500 grafiku.

Tirgus ir iekļuvis augstākājā mērā neprognozējamības virpulī, jeb kā mēs redzam augstāk grafikā - bermuda trijstūrī. Kā tiek iegūts šāds trijstūris?

- Pagarinot SMA50 malu uz leju, (SMA50 uz leju). Taču tūlīt pat buļļu kontrtrieciens - cena virs SMA50!
- Pagarinot SMA200 malu uz augšu (SMA200 uz augšu). Taču te savukārt lāču pretruna - cena zem SMA200!

Tādējādi, iegūstam situāciju, kad gan lāču, gan arī buļļu spēki ir tik vienādi, ka nu esam nonākuši notikumu epicentrā. Esiet uzmanīgi, pievērsiet uzmanību volume. Perekts volume downtrends. Atcerieties, atrodoties, zem radioraidītāju torņa, teorētiskais lauka stiprums ir nulle. Arī šeit esam šādā situācijā. Tauriņa spārna vēziens šeit var izsaukt neprognozējamas sekas.

Tagad palūkosimies uz tirgu nedaudz no cita viedokļa, var teikt no putna lidojuma.

Šis ir weekly NASDAQ Composite skats, uz trīs gadiem. NASDAQ, kā vājākais no trīs augstāk minētajiem indeksiem, kar lejupejošu volume ir skaisti apgriezis kaklu diezgan nekārtīgam head-and-shoulders patternam. Arī šeit redzam krustceles. Vai tirgus spēs atgriezties virs kakla līnijas? Vai arī pēdējās nedēļas rallijs būs tikai ilgtermiņa sākuma downtrenda korekcija? Labi nostiprinājusies downtrenda līnija tam runā tikai par labu.

Ko varam sagaidīt jaunnedēļ? Īstermiņā tomēr uzskatu, ka tirgus ir pārpirkts, pat neskatoties uz visu laiku pazeminošos volume. Tāpēc, jau sen gaidītā korekcija varētu notikt arī pirmdien. Un tā, meklējam vājāko sektoru, īstermiņa spekulācijai uz leju.


Augstāk redzamais DJ Semiconductors indekss nav spējis iegūt sev neko vecāko brāļu NASDAQ-u rallijā, tāpēc ir prātīgi meklēt īstermiņa šortu setapus tieši šeit.

Seller of Smiles

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV