Walstreet.lv
Seller of Smiles: "Melnais Marubozu. Lāča kalps?"
30. augusts, 2004 gads.

Analītiķi var dažreiz izsaukt smieklus. Bet daži analītiķi var izsaukt pat histēriskus smieklus. Tādi man paspruka lasot, šodienas populārāko izskaidrojumu tirgus kritumam. Un tas bija šāds, rakstu netulkojot:

NEW YORK (CBS.MW) - U.S. stocks were moving lower in muted trade Monday morning amid profit warnings from the likes of Tyson Foods and Accredo Health.

Tātad, Tyson Food ir spējis nogāzt visu ASV tirgu ar pāris profit warningiem. Jā, tiešām, pagātnes notikumus skaidrot esam iemācījušies perfekti. Mēs, neesot ASV, mēģināsim ķerties vērsim (mūsu gadījumā bullim) pie ragiem, un skatīties, kas gan galu galā ir noticis. Un noticis ir tas, ko gaidījām jau no pagājušās nedēļas vidus - t.i vai nu šī rallija korekciju, vai arī no cita viedokļa šīs korekcijas beigas, un downtrenda atsākšanos. Palūkosimies uz SP-500.

Uz ko tad šodien aplauza ragus buļļi? Pirmkārt jau iepriekšējais swing high, ir izrādījies par labu resistance, to mēs redzējām vakar kā mediānu bermuda trijstūrim. Uzmanīgi! 1110 ir arī 2004. gada marta swing low, šis nav vienkāršs līmenis. Nu, un protams melnā dāma - SMA200 ar smagajiem svārkiem. Tos pacelt nav tik viegli pat buļļa asajiem ragiem.

NASDAQ Composite jau ierasti, uzzimējot black marubozu sveci, tika apturēts tikai ar EMA20. Ko redzam šeit? Viss šis rallijs kā arī šodienas korekcija, noteik ar konsekventi pazeminošos volume, kas norāda uz tirgus pieplakumu lēcienam. Tikai nelaime tā, neprognozējami uz kuru pusi. Jā, spriežot pēc visa uz leju. Bet, atcerieties, ka kā īstermiņa MA ir tomēr vēl zem cenām, un norāda uz augšu.

Savukārt šāda black marubozu tipa svece, norāda arī uz tirgus vājumu, kaut arī nepastiprināta ar augošu volumi. Es rezumētu tā - veselīga korekcija neveselīgam rallijam. Kas var būt nejaukāks? (Ne Mārtiņš Rītiņš).

Uz COMP labi redzam Fibonacci grida līmeņus, 38.2 % līmenis nu nostrādājis par labu resistance. Pielieciet klāt SP500, ar dabisko resistance, un šāda korekcija kļūst pavisam loģiska, cik loģisks var būt ASV markets šodien. Tas tikai pierāda, ka indeksi jāuzskata par kopumu, ne ārā no konteksta.

Tad ko mēs daram rīt? Ja mārketa lejuslīde turpinās, ir jāspēlē uz pazeminājumu, par spīti zemāk esošajām īstermiņa MA. Turieties pie vājākajiem sektoriem, kā Semiconductors, ko minēju piekdien.

Seller of Smiles

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV