Walstreet.lv
Seller of Smiles: "Diverģence bermudu trijstūrī"
31. augusts, 2004 gads.

Šodien tirgus iesācis vakardienas lejupslīdes turpinājumu, līdz pat 13:00 dienā turpināja šo tendenci, tomēr uz dienas noslēgumu samērā negaidīti pagriežoties atpakaļ ne tikai atguva dienas mīnusus, bet arī dažu labu plusu no vakardienas. Tomēr tas padara situāciju vēl sarežģītāku, jo ir daudz "bet". Šos bet tūlīt arī iztirzāsim. Tradicionāli aplūkosim SP-500 indeksu.



Diemžēl situācija nav spīdoša ne buļļiem ne arī lāčiem jo:

- SP500, ir atgriezies agrāk pieminētajā bermudu trijstūrī, ko rada diverģence virzienos starp divām svarīgakājām MA  - 50 un 200 dienu.
- Joprojām neskarta ir lāču frontes līnija uz 1110, vecs un samērā spēcīgs resistance;
- īstermiņa MA norāda uz augšu.

Pilnīgam sajukumam jāmin, ka šodien cenas diapazons aizskāra četras (!) pilnīgi dažādu diapazonu, un kas vēl svarīgāk arī nolieces leņķu un virzienu MA. Cena aizskāra gan EMA20,30 gan SMA10,50. Un tas viss vienā dienā.
Pie tam rallijs dienas beigās tradicionāli nebija lielas volume pavadīts, dodot šai dienai kārtējos negatīvo volumes rekordu. Kur nu vēl lielāka anēmija uz apjomiem.

Tradicionāli vājakais NASDAQ Composite zīmēja interesantāku, bet ne mazāk divdomīgu dienu.

V-bottoms, jeb izmanotjot sveču terminoloģiju - doji. Jā, pie attiecīgiem apstākļiem tas varētu nozīmēt šī īstermiņa rallija korekcijas beigas. Bet šobrīd? Volume ir anēmiska. Augstāk Fibonacci 38.2 % retracements. SMA50,200 abas jau ir pagriezušās lejup.

Tad ko mēs daram rīt? Kārtējo reizi nākas atkārtot vienu un to pašu. Dotajos apstākļos, kad veidojas dažādu MA mezgli un esam iegājuši volume downtrendā, pie tam redzot doji - neizšķirts, tas kungi un dāmas ir neizšķirts starp buļļiem un lāčiem - close = open, "odds are equal" teiktu gambleri, un liktu vai nu sarkano vai melno. Tā tas ir. Bet ar vienu noteikumu. Ja sarkano, tad pašu pašu sarkanāko. Jūs sapratāt.

Seller of Smiles.

Citi apskati
Komentāri
Vārds: E-pasts:

Wallstreet.lv neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina saita lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Wallstreet.lv patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju.

© 2004-2024 wallstreet.lv
e-mail: 
Pārpublicēšanas gadījumā atsauce uz wallstreet.lv obligāta!
Top.LV